İlk sıktığınızda, yoğun bir nane ve odunsu notalarla karşılaşacaksınız. Nane çok baskın değil, daha ziyade ferahlatıcı bir dokunuş katıyor. Vetiver ve yosun da kendini hissettiriyor, bu da parfüme doğal ve topraksı bir hava katmış. Açıkçası "beach hut" (plaj kulübesi) ismini ilk duyduğunuzda, daha deniz kokusu ağırlıklı bir şey bekleyebilirsiniz; ama bu parfüm, daha çok deniz kenarındaki ormanın kokusunu andırıyor. Dediğim gibi, nane var, evet, ama bildiğimiz o mentollü sakız naneliğinden değil. Daha çok bahçeden taze koparılmış, hafif toprak kokan bir nane. Vetiver var, benim en sevdiğim notalardan biri. Ama burada o bildiğimiz kuru, keskin vetiver değil, daha nemli, daha yeşil bir vetiver. Bir de yosun var, kesinlikle var! Bu parfümü farklı kılan şey de bu yosun kokusu bence. Sanki deniz kenarındaki kayaların üzerindeki o ıslak, tuzlu yosun kokusu gibi. Odunsu notalar da kendini hissettiriyor, ama çok baskın değil. Arka planda, parfüme derinlik katan bir odunsuluk var.
Gün İçinde:
Parfümün kalıcılığı gerçekten etkileyici. Sabah sıktım ve akşama kadar kokusunu almaya devam ettim. Tabi ki ilk baştaki yoğunluğu azaldı ama yine de belirgin bir şekilde hissediliyordu. Gün içinde koku biraz daha yumuşadı ve odunsu notalar daha ön plana çıktı. Açıkçası bu değişim hoşuma gitti, parfümün farklı katmanlarını keşfetmek keyifliydi.
Kimlere Öneririm:
Amouage Beach Hut Man, kesinlikle herkesin seveceği bir parfüm değil. Daha odunsu, yeşil ve biraz da topraksı kokuları sevenler için ideal. Eğer tatlı, şekerli veya çiçeksi kokulardan hoşlanıyorsanız, bu parfüm size göre olmayabilir. Amouage'ın birçok parfümü koleksiyonumda var ve Amouage Beach Hut Man bu koleksiyonun olmazsa olmaz eserlerinden biri.