Neler yeni

Louis Vuitton- Ombre Nomade

guerlainlover

Parfüm İzleyicisi
651afa33-fec7-459d-b0e9-2083d0a8ede2.jpeg

LOUIS VUITTON- OMBRE NOMADE

Louis Vuitton 2018 yılında her firmanın yaptığı gibi bir gül-oud kombinasyonu çıkardı. Yeni şişesini edinebildiğim bu parfümün jenerik gül/oud parfümlerinden farklı yazan notalarında.

Gül öncelikle hiçbir şekilde yapış yapış verilmemiş, aksine Lumiere Noire kadar zarif olmasa da tam bir oryantal karanlık ama nokta atışı bir gül miktarı kullanılmış. Bu benim için önemli çünkü fazla gül bence feminene kaçıyor.

Ondan sonra bu kombinasyon insana çok ağır geliyor, LV yani Cavallier zekasını konuşturup o kadar güzel Raspberry notası yerleştirmiş ki burası benim aklımı aldı ve ekstra dipten aldığım kusursuz fakat yormayan safranla en kaliteli 3-4 gül/oud yorumlarından birisi oluyor bu parfüm. Bunu aldığınızda da şahsen birçok parfüme de gerek kalmıyor. Mesela More Than Words almanıza gerek yok.

Parfüme notum: 9.5/10
Fiyat performans notum: 8/10

Herkesin şişeli alması gereken, Naxos gibi koleksiyoner parçası olduğunu düşündüğüm bir parfüm.

YıldızGezgini

Koku Meraklısı
bu parfümden çok ciddi ve sert çarpan şekilde deri kokusu alıyorum. açılışı ferah geliyor ama çok kısa bir süre sonra gül ve oud karışımını alıyorum ve devamında da deri devreye giriyor. buradaki deri sürekli kendini hatırlatan, zaman zaman çok sert bir şekilde burnuma çarpan bir deri. genel havası bana göre gül-oud ve deri karışımı, zaman zaman da çok net kendini çok baskın şekilde hissettiren bir deri kokusu.

kalıcılığı ve yayılımı bence muazzam. etraftaki diğer bütün kokuları bastıran bir yayılımı var. kalıcılık olarak deneyimlediğim en uzun ömürlü parfümlerden biri. özellikle tende sıkmış olduğunuz bölgeden çok zor ayrılan bir koku, teninize işliyor gibi. kullanmak için yaş gereken parfümlerden olduğunu düşünüyorum, olgun bir koku genç bir hissiyatı yok. doğru mevsimde kullanılması gerekiyor, sonbahar ve kış için uygun bir seçenek. parfümün vücut ısısını arttıran bir yönü de var bence. yoğunluğu, yayılımı, kalıcılığı, olgunluğu bir arada değerlendirildiğinde ilkbahar ve yaz için uygun bir seçenek olduğunu düşünmüyorum. parfümün fiyatını hak ettiğini düşünüyorum çünkü arkada bıraktığı hissiyat oldukça lüks ve kaliteli, performansı muazzam. bence erkek kullanımına daha uygun bir parfüm. kadınlar da kullanabilir ama her kadın için uygun olduğunu düşünmüyorum. maskülen yönü ağır basan parfümlerden.

genel olarak lüks ve kaliteli bir hissiyatı olan, genel havasını beğendiğim, deri notasına özel bir ilgim var diyenlerin yolunun mutlaka kesişmesi gerektiğini düşündüğüm bir parfüm.