Xerjoff Italica'yı sonunda deneme fırsatı buldum ve ilk izlenimlerim gerçekten de beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Şişesi zaten başlı başına bir sanat eseri, o kadife dokusu ve altın detaylar insanı büyülüyor. Ama asıl mesele tabii ki içindeki koku.
İlk sıktığınızda yoğun bir badem ve safranla karşılaşıyorsunuz. Bu ikili o kadar güzel harmanlanmış ki, sanki sıcak bir İtalyan pastanesine girmişsiniz gibi hissediyorsunuz. Badem kokusu kremsi ve tatlı, safran ise ona hafif baharatlı ve sıcak bir dokunuş katıyor. Bu açılış gerçekten de çok iştah açıcı ve davetkar.
Orta notalara geçildiğinde vanilya ve süt karameli devreye giriyor. Vanilya, bademin tatlılığını daha da belirginleştiriyor ve süt karameli de kokuya yumuşak, kremsi bir dokunuş katıyor. Bu kısım tam anlamıyla bir tatlı şöleni gibi. Burnunuzu sürekli koklamak isteyeceksiniz, (ramazan ayında da ayrı güzel oluyor) o kadar lezzetli bir his veriyor.
Alt notalarda ise sandal ağacı ve misk devreye giriyor. Sandal ağacı, kokuya hafif odunsu bir derinlik katarken, misk de teninizde kalıcılığını artırıyor. Bu kısım, kokunun tatlılığının biraz dengelenmesini sağlıyor ve daha sofistike bir hale getiriyor.
Kalıcılık konusunda da gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Sabah sıktığımda akşama kadar tenimde hissedilir şekilde kaldı. Yayılımı da iyi, etrafınızdakiler kokunuzu fark edeceklerdir ama asla rahatsız edici bir yoğunlukta değil.
Genel olarak Xerjoff Italica, tam bir gurme parfüm diyebilirim. Tatlı, kremsi ve sıcak kokuları sevenler için kesinlikle denenmesi gereken bir parfüm. Özellikle sonbahar ve kış ayları için çok uygun olduğunu düşünüyorum. Fiyatı biraz yüksek olsa da, bu kalitede bir parfüm için değer diye düşünüyorum.