Neler yeni

Al Haramain L’Aventure Knight

Serbetcim

Koku Meraklısı
Creed Green Irish Tweed klonu mu? Beklediğimden daha iyi çıktı.

Uzun zamandır merak ettiğim parfümlerden biri olan Al Haramain L Aventure Knight için bir ay dinlendirdikten sonra ilk yorumumu yazıyorum. Bu parfüm çok bilinen ve sevilen efsanevi Creed Green Irish Tweed kokusunun oldukça popüler ve başarılı bir alternatifi olarak yapılmış. Kendi deneyimlerime göre beklentimin çok üzerinde çıktığını söyleyebilirim. Creed fiyatlarına çıkmak istemeyenlerin genelde baktığı parfümlerden biri olan bu koku sunum tarafında da oldukça iddialı. Lüks mavi bir kutu içinden çıkan metalik küp şeklindeki şişesi elde çok tok ve sağlam bir his bırakıyor. Şişenin köşeli yapısı ve şık tasarımı parfümün o keskin ve erkeksi karakterini görsel olarak çok iyi yansıtıyor.
Koku tarafına gelirsek karakter tamamen yeşil, temiz ve maskülen. Açılışta taze yeşil notalar, hafif narenciye ferahlığı ve sabunsu bir temizlik hissi geliyor. İlk dakikalarda limon ve limon otu baskın olsa da koku tene oturdukça sakinleşiyor ve asıl güzelliğini ortaya çıkarıyor. Birkaç dakika sonra koku ilham aldığı klasiğin karakterine iyice yaklaşmaya başlıyor. Menekşe yaprağını andıran yeşil tonlar, çimenimsi bir ferahlık ve oldukça temiz bir erkek parfümü havası oluşuyor. Ayrıca kokunun genel aurası klasiklerden Davidoff Cool Water parfümünü de anımsatıyor. Tende kuruma ve alt notalara geçiş aşamasında ise misk, hafif odunsu yapı, sandal ağacı ve amber üzerine oturan temiz maskülen bir karakter kalıyor. Genel olarak çok ferah ama aynı zamanda olgun bir koku profili çiziyor.
İlham aldığı efsane ile benzerlik konusuna gelirsek işin en güçlü tarafı kesinlikle burası. Koleksiyonumda orijinali de bulunuyor ve ikisini birebir karşılaştırma şansım oldu. İkisini eş zamanlı karşılaştırınca benzerlik gerçekten çok iyi seviyede. DNA zaten ilk saniyeden itibaren kendini belli ediyor. Orijinal parfüm daha rafine ve doğal hissettiriyor ama bu parfüm o karakteri oldukça başarılı yakalamış. Yan yana kokladığımda benzerliği rahatlıkla on üzerinden dokuz seviyesinde görüyorum. Performans tarafında ise beni gerçekten şaşırttı. Ferah karakterde olduğu için çok büyük beklentiye girmemiştim ama benim tenimde oldukça iyi performans verdi. Ortalama altı ile yedi saat civarında kalıcılık aldım. İlk birkaç saat yayılımı ve arkasında bıraktığı koku izi de gayet tatmin edici. Hatta dürüst olmak gerekirse kendi deneyimimde kalıcılık konusunda orijinalinden daha iyi performans verdiğini söyleyebilirim. Orijinal versiyon daha rafine kokuyor ama performans tarafında bu alternatif kesinlikle geri kalmıyor.
Kullanım açısından da oldukça güvenli bir parfüm. Rahatsız etme ihtimali çok düşük ve temiz, ferah, maskülen bir karakteri var. Ofis, günlük kullanım, ilkbahar ve yaz ayları için çok rahat kullanılabilecek bir seçenek. Temiz kokmak istediğiniz günlerde gerçekten çok iyi gidiyor. Klasik bir erkek kokusu olarak bilinmesine ve benim aradığım o maskülenliği kesinlikle yansıtmasına rağmen yeşil odunsu profilleri seven kadınlar tarafından da zaman zaman keyifle kullanılabileceğini düşünüyorum. Son olarak fiyat performans tarafına değinmek istiyorum. Bugün itibarıyla orijinal parfümün Beymen fiyatı 20.000₺ civarındayken bu alternatifi 2.500₺ gibi bir rakama, yani neredeyse %10 fiyatına bulabiliyorsunuz. Bu fiyat farkı ve sunduğu kalite göz önüne alındığında benim için en iyi alternatiflerden biri değil, direkt olarak alınabilecek seçeneklerden biri oldu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
552a9a87091b23c411e0529ed618aaeb.jpg

44d2ad0a9203971e6d4170d40c0db8ff.jpg