Neler yeni

Amouage Decision Parfüm İncelemesi

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
decision.jpeg

Amouage Decision, uzun zamandır kullandığım ve artık karakterini çok iyi tanıdığım bir parfüm. Çoğu zaman bir kokuyu değerlendirirken notalardan önce kullanım alanına bakarım; çünkü bir parfüm teknik olarak harika olsa bile günlük hayatta giyilebilir değilse, benim için hep mesafeli bir yerde kalır. Decision ise bu konuda istisnalardan biri. Aşırı sıcak yaz günleri dışında dört mevsim boyunca kullanılabiliyor ve ilginç olan, hangi mevsimde olursa olsun performansından hiçbir şey kaybetmiyor.

Kalıcı ve kontrollü yayılımı, onu hem niş hem de pratik kılan temel özelliği. 2-3 fıs maksimum sıkmanız yeterli oluyor; sabah sıkıp akşam günü tamamlamakla kalmıyor, ertesi sabaha uyandığınızda bile tende kremsi, yumuşak ve pürüzsüz bir şekilde varlığını sürdürüyor. Bu tarz bir kalıcılık ve ten uyumu, günümüzde gerçekten çok az parfümde karşılaştığım bir şey. Fiyatı ilk bakışta yüksek görünebilir, evet; ama zamanla anlıyorsunuz ki bu parfüm her kuruşunu hak ediyor.

Parfüm dolabımın içerisinde eğer onlarca şişe içerisinden sadece belirli bir parfüme veya parfümlere eliniz sürekli gidiyorsa, o artık koleksiyonunuzun değil, hayatınızın parçası olmuştur. Decision da benim için tam bu noktada. Purpose'a benzediğini söyleyenler olmuş, ama ben bu yoruma katılmıyorum. İkisi de çok iyi kokular, fakat Purpose daha yüksek volümde konuşur; "Beni fark et, ilgi hep bende olsun" der. Bu yüzden özellikle kapalı ve havasız ortamlarda yorucu hatta bayıcı olabilir. Decision ise bağırmaz; ama sahnede olduğunu hissettirir: "Ben buradayım" der ama bunu nazikçe yapar. Zamansız, oturaklı ve güvenli bir aura çizer.

Tabii ki dozaj önemli. Normalde 3 fıs ideal olsa da, fazla sıkarsanız etrafınızda bir koku bulutu bırakabilecek güce sahip. Bu da onu doğru kullanıldığında etkileyici, yanlış kullanıldığında ise fazlasıyla iddialı yapabiliyor. Kıyafete sıktığınızda ise işler değişiyor: Sedir, sedirle el ele veren paçuli ve sedirin odunsu gövdesi, kumaşta günlerce hatta haftalarca iz bırakıyor. Bu da demek oluyor ki bir şişe Decision aldığınızda, o şişe sandığınızdan çok daha uzun bir yol arkadaşı oluyor.

Gelelim notalara…

Üst açılış oldukça baharatlı ve parlak:

Kakule, yeşil ama aromatik bir sıcaklıkla kapıyı aralıyor.

Bergamot, turunç ferahlığını getiriyor ama ekşi değil, olgun ve rafine.

Pembe biber ise hafif acımsı ama tatlı bir ışıltı ekleyerek açılışı modernleştiriyor.

Orta bölüm parfümün ruhu:

Buhur, Amouage DNA'sını taşıyan o mistik ve kutsal hissi veriyor ama dumanlı değil, zarifçe tütsülenmiş gibi.

Ardıç meyveleri, benim bu parfüme bağlanma sebebim diyebilirim; o hafif ekşimsi, yeşil ve reçinemsi dokusu parfüme bağımlılık yapan bir karakter kazandırıyor.

Mürün reçinemsi yapısı, Decision'ın sıcaklığını derinleştiriyor ama yapışkan değil, kremsi ve kadifemsi.

Ve dipte yumuşak ama karanlık bir denge var:

Vanilya, tatlı ama gourmand'a kaçmadan tende krem gibi yayılıyor.

Sedir ağacı, kokunun omurgası; odunsu, kuru ama asil.

Paçuli, toprağımsı bir gölge ekliyor ama Purpose'daki gibi baskın değil; Decision'da uyum içinde nefes alıyor.

Decision, bir parfümden çok daha fazlası. Sessizce girip saatlerce sahnede kalan, iniş çıkış yapmayan, tenle mükemmel kaynaşan ve sahneden indi mi? diye düşündüğünüz anda birinden iltifat almanızı sağlayan bir karakter. Kremsi, odunsu, hafif tütsülü, hafif ekşimsi ve inanılmaz dengeli. Benim için zamansız ve güvenilir bir imza koku. Eğer onu koleksiyonunuza değil, hayatınıza katmak istiyorsanız doğru seçim olabilir.