-
Öne çıkan konu
Amouage Purpose 50, tam anlamıyla iddialı bir parfüm. Daha ilk sıktığınız anda buhur, kırmızı biber ve pembe biber üçlüsüyle dumansı, baharatlı bir hava veriyor. Bergamot ise bu yoğun açılışa hafif bir ferahlık katıyor ama koku asıl gücünü baharatlardan alıyor.
Orta notalara geçtiğinizde papirüs ve sandal ağacıyla topraksı-odunsu bir yön alıyor. Vetiver bu parfümde öyle hafif bir destekçi değil, tam anlamıyla sahnenin ortasında. Gül notası listede var ama dürüst olayım, neredeyse hiç hissetmiyorsunuz; sadece arka planda bir gölge gibi.
Diplerde ise Amouage’nin vazgeçilmezi olan Akigalawood yoğun şekilde hissediliyor. Süet ve mistik dokunuş kokuyu daha derin ve karanlık bir hale getirirken, vanilya ve safran bu karanlığı biraz yumuşatıyor. Ama sonuçta ortaya çıkan şey, herkesin kolay kolay taşıyamayacağı güçlü bir koku oluyor.
Bu parfümün arkasında Quentin Bisch var. Hatta ben bu kokuyu, notalar birebir aynı olmasa da, Marc-Antoine Barrois Encelade’ye benzettim. Encelade vetiver ağırlıklı bir parfüm ama Purpose 50 biraz daha rafine, yeşil daha dumansı ve baharatlı bir kuzeni gibi. İki parfümde de Quentin Bisch imzasını hissediyorsunuz.
Performans konusuna gelirsek… abartmıyorum, 2 gün önce sıktım hala tenimde hissediyorum. 2 fıs ideal, 3 fıs ise beni resmen boğdu. Yayılım ve kalıcılık konusunda çıtayı çok yukarı koymuş. Bu yüzden performans arayanlara ilaç gibi gelir ama herkese göre değil. Bu koku ya çok sevilir ya da hiç sevilmez, ortası yok.
Kısacası, dikkat çekmek isteyen, girdiği yerde işte geldim demek isteyenler için birebir. Ama günlük ofis kokusu arıyorsanız, hiç bulaşmayın.