Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Guerlain Rose Nacree du Desert: uzak koklamada topraksı güle indirgenmiş daha parlak bir Aromatics Elixir havası var. yakından hacı yağı + hastane dezenfektanı efekti olan acı ve sentetik bir dokusu. tek iyi yönü ve kokuyu bir nebze kurtaran gül kısmı Encens Mythique ile benzer, çok ince ve güzel.

dogukancyln

Esans Keşfi
Moin Parfum Narcissus : Koku şeftali baskın bir parfüm. Açılış biraz rahatsız edici, bunun nedeni keskin bir şeftali ve altta gelen baharatımsı nüanslar. Belki de içinde baharat yok fakat sentetik oluşundan dolayı bana öyle geldi. Şeftali akoru güzel. Kuruma aşamasında o keskinlik gidiyor yerini tamamen şeftaliye bırakıyor fakat tatlı bir şeftali değil, fresh bir şeftali. Fresh oluşu kokunun baymamasını sağlıyor bu bağlamda beğendim. Tek fıs olumda yaklaşık 4 saatir duruyor fakat şu an almakta zorlanıyorum. 1 fıs 3 saat kalması bence olumlu.

Özetle ; koku kötü değil fakat sizi yükseltecek bir olayı da pek yok. şeftali temalı olmasından dolayı sık sık koklama isteği duyuyorsunuz ama sürekli kullanımda çabuk sıkılmanız olası... bu parayı verir miyim? hiç sanmıyorum. yine de piyasada şeftali parfümü eksikliğini ön görüp ona göre çalışma yapılmış, ticari anlamda başarılı hamle.

dogukancyln

Esans Keşfi
Montale Stary Nights : Kokunun biraz tatlı olmasını bekliyordum bende öyle bir çağrışım yapmıştı fakat yanılmışım. Koku yoğun bergamot/paçuli kokmakta. Aslında hoş bir koku fakat kokladıkça sanki fresh/powdery bir bitki kokluyormuşum gibi hissediyorum. Bitki bitki kokmak da beni pek çezbetmiyor. Genel anlamda sizi rahatsız etmeyecek bir koku fakat özel bir tarafı da yok. Benim sevmediğim bir koku profili. Kafamda hangi kombinle bunu sıksam sırıtmaz dediğimde güzel jilet gibi bir takım elbise aklıma geldi çünkü bu parfümün size elegant/hoş bir hava katması için ancak böyle üst seviye kıyafet gerekir diye düşündüm.

Özetle ; hafif citrusy-powdery yeşil bir parfüm hissiyatı alıyorum. kendi üzerime yakıştıracağımı hiç düşünmüyorum. şişesini alacağımı da hiç düşünmüyorum. başkası üzerinde koklamak da beni rahatsız etmeyecektir hatta çok iyi görünümlü biri sıkarsa ekstra beğenebilme ihtimalim de var.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Guerlain Epices Exquises: adını yansıtır şekilde harika bir baharat karışımı var. kakulesi ön planda ve gerçekçi. notalarında guerlain'larda pek sevmediğim ud yazınca korkmuştum ama pek hissedilmiyor. kakulesi dindikçe PdE Vetiver Bourbon'u andırır yeşiline ek sedir/misk dokusu ile de Bleu Noir cinsine girebilecek şekilde yaklaşıyor. eski guerlain stilini yansıtmıyor ama güncele uyum sağlamış kaliteli güzel bir odunsu.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Unique'e Luxury - Mangonifiscent

öncelikle dekant için @SPEEDMASTER* çok teşekkür ederim.

açılışı meyvesuyu kıvamında mango, onu bolca tatlandıran bal, yasemin ve kokuya bu kadar dominant olacağını bilmediğim gül.
zamanla daha cansız bir hale dönüşen parfüm paçuli ve meşeyosunu eklenip çiçeksi kısmı gidiyor.

mango ve gülün baskın olduğu bu parfüm daha çok yaz akşamlarına yakışacağını düşünüyorum bu kadar doğal bir mango kokup bu kadar güçlü olduğu için yaz sabahları zorlayabilir.
markanın diğer çalışmalarından bence daha doğal hissettirdi ve kesinlikle denenmesi gereken bir deneyim.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Lalique Encre Indigo: lab eldivenini andırır acı plastiksi safran kokusu ile başlayınca ümidi kesmiştim ama ilerledikçe daha yumuşak ve fena değil. direkt siyah çay değil ama sütlü ingiliz çaylı kremsi bir dokusu var. vetiver diplerde bence varla yok arasında. diğer klasik, extreme ve sport'u ile pek alaka kuramadım. safran hassasiyeti olmayanların beğenebileceği bir kremsi odun olmuş.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
pdm - oajan

çok yoğun bir tarçın, tatlı bir amber, benzoin ve 3 4 saat sonra gelen hafif tatlı bal.

acı bir tarçını tatlandırılmaya çalışılmış ama tarçın bu parfümde o kadar yoğunki eyvallahı yok

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Suleko Florida Vibrations: derin yeşilli, tatlı ve koyu bir sucul. yeşili açılışta daha ferah ve taze çimen dokulu. ilerledikçe koyu mürekkepli, tuzlu, hafif isli turba topraklı bir yosun. benzer temadan Askr/Firewater'dan daha yumuşak ve kullanışlı, Dans le bleu..'den daha koyu ama detaylı, Nabati ile daha az ilgili olsa da benzer hissettiren bir ağdası var. ismi dolayısıyla yaz kokusu olur gibi düşünmüştüm ama marka açıklaması (Florida’s green swamps, birds, pristine springs, rivers, lakes, lush forests and wild beaches) ile uyumlu işlenmiş fotorealistik bir manzara çalışması.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
JMP Endless Forest: odun talaşı nüanslı sıcak bir sandal kokusu. arka planda az bir sedir/vetiver hissedilir ama büyük çoğunluğu ebanol gibi kokuyor. ismi gibi bir orman olmaktan uzak basit bir odun akoru. fragranticadaki gibi Private Label ile benzer bulmak için tüm odunsuları aynı gruba almak gerek. P.Label daha sert ve reçineli olmasına rağmen hem doğal hissiyat hem de derinlik olarak çok daha iyi bir odun. E.Forest yumuşak fakat neredeyse katman eklenmemiş tek düze sentetik bir sandal.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Corday Toujours Moi: Emeraude sonrası tutulmamış ilk oryantal denemelerinden. kısaca baştan sona yarı-karanlık derin bir amber. Emeraude'a nisbetle balzamları epey koyulaştırılmış ve bolca vetiver/iris eklenmiş. arka planda civet ve pudralı menekşe başta olmak üzere ince bir karanfil ile bütünde tozlu, yağlı, hafif baharatlı, az kirli bir dokusu var. başta eski Shalimar üstüne, az bir Habanita pudrası dökülmüş gibi, Shalimar tabanının daha pofuduk hâli. ilerledikçe vetiver/iris yönü kuvvetli, daha temiz bir Bal a Versailles'i andırıyor. dönemine nisbetle oldukça özgün ve kaliteli pürüzsüz bir amber çalışması.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Guerlain AA. Forte Nerolia Vetiver: Forte Jasmine Petitgrain ismi daha uygun olurmuş. nemli yeşil tomurcukları henüz açılmamış çiğ ve gerçekçi bir yasemin/sümbülteber baş rolde. ince miskli, feminen, tatlı kremsi bir dokusu var. turuncun çiçeklerinden elde edilen, genelde daha kıvamlı kokan neroliden ziyade yapraklarından elde eldilen petitgrain nüansı belirgin. vetiver az hissedilir ve pek tatmin edici değil. yine de en az bir Trillium kalitesinde acı yeşilli, kremsi bir beyaz çiçeksi.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Olfacto Luxury Akwa Negra: ekşi/tatlı bir citrus kokusu. en çok greyfurt, arka planda da hafif tropik meyve şurupsu bir tatlılık belirgin. yoğun bir ambroxan ve az bir calone hissi hep etkin. vasat ve jenerik. umut vadeden notalarının çoğuyla bağlantı ya yok yada çok yüzeysel.

Fahrenheit

Parfüm İzleyicisi
Satış Onaylı
Tom Ford - Oud Minerale, Plastiğimsi hafif minarel ve oud ile açılıyor, devamında Calvin Klein havasında bir çiçeksilik ile uzun süre devam ediyor, performans ve yayılım iyi, şişeli almak yerine 15-20 ml dekant ile kullanılabilir.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Unique'e Luxury - Zen’gi

açılışı çok yoğun bir paçuli ve az miktarda ona eşlik eden acı bergamot
3 saat sonrası yoğun paçuli baskınlığı bitip onunla aynı güçte bir şarap eşlik ediyor
5 6 saat süren şarap - paçuli ikilisi bitip yine paçuli dominantlığına geri dönüyor.

kullanılması çok zor bir koku, başlangıcı bence sıkıcı ve yorucu, orta notalara geçiş çok güzel ve lüks kokuyor ama açılışı ve kapanışı yüzünden kullanmam

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Franck Boclet Tobacco: şekerlenmiş portakal kabukları, zencefil, tarçın ve kuru tütün. ince tozlu, tatlı, hafif şurupsu. eskinin portakal aromalı tang tozu gibi bir aroma. bana başta l'Artisan Tea For Two ve Serge Five O'Clock olmak üzere alt tonlarda Tonka Majestic, Dolcelisir, Vanilla Shot, Helium gibileri de anımsattı. beğeni olarak Tea For Two ve Five O'Clock'un bir altına yazarım. benzetmeler genelde Arabesque cinsinden yapılmış fakat bence farklı cinsler. onlar gibi kalın bir vanilyası yok. klasik noel kurabiye baharatları temasını anımsatan daha kompleks ve ince bir tütün.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
ELdO Experimentum Crucis: Spice Must Flow ile birlikte markadaki en iyi gül. özetle gül/biber/paçuli fakat yeşil sapı, iç suyu, saksı toprağı ve solgun gül yaprakları ile baştan aşağı bir gül bitkisi havası var. notalarda kimyon yazsa da daha çok karabibersi. markadan Hermann tarzına yakın ve hâlâ zor bir koku. fakat Cuir Garamante, Slow Explosions, Wazamba'daki gibi gül ile birlikte çokça kullanılan elma benzeri tatlılık ile gittikçe yumuşayan bir yapısı var. en önemlisi de Hermann'ın yeşilindeki o kirli yosun gitmiş. benzer tarzlardan; Declaration d'Un Soir'dan daha yeşil ve kaba topraklı. bence koklaması yoruculardan; Toy Boy ve Rose 31 den daha soğuk ve yumuşak, Rose Nacree du Desert gibi bir dezenfektan dokusu da yok.

dogukancyln

Esans Keşfi
dolce & gabbana the one exclusive edition luminous night....

geçen hafta mısırdaydım. özellikle bu parfümü aradım fakat sadece online bir pazarda çok yüksek bir fiyattan satıldığını gördüm ve almadım. şans eseri şehir içinde bir duty free merkezinde uzaktan mavi kutuyu gördüm ve hemen aldım... stoklayacaktım fakat son kalan kutuydu ve bana nasip oldu. üretim yılı 2022. yaklaşık 4 senelik bir hazine. parfüm müthiş. şu sıralar kullanmaya kıyamayıp sadece izliyorum. sadece arap yarımadası için üretilmiş ve yıllar önce üretimden kalkmış bu eser benim koleksiyonumun en nadide parçası oldu

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Serge Lutens L'orpheline: ince pudrası baskın, yumuşak, kuru bir odunsu. pudrası çoğunlukla temiz beyaz miskli, az kremsi ve feminen eğilimli. notalarda tütsü/olibanum belirtilmiş, bana tütsüden ziyade CdG Zero cinsinden sedir, paçuli, vetiver hissedilir klasik odunsu gibi geldi. ilerledikçe Encre Indigo ve L'Ombre des Merveilles tabanının daha kremsi ve saydam hâli gibi benzer bir çay aroması kazanıyor.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
ELdO Ghost in the Shell: mükemmel saflıkta yumuşacık bir beyaz sabun kokusu. yakından koklayınca by the fireplace cinsini andırır tatlı kestane yanığı da hissedilir fakat çoğunluğu temiz, ferah, sütlü beyaz çiçeksi bir sabun. baştan aşağı sentetik fakat günlük yaşantıdan alışıldık bir koku profili olması nedeniyle doğal hissedilen bir koku. isminin asıl felsefesi ile doğal/sentetik'in madde/ruh'a baktığı bir yorum getirilebilir ama koku profili olarak neden "müge yaprakları ile dolu bir küvette süt banyosu yapan Motoko" seçilmiş anlamak zor.