Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

Mcwnss

Koku Meraklısı

Renier Habana 500​

Açılışın da hafif sentetiklik var ama sıktıktan
sonra hemen oturmaya başlıyor. Kahveli ve baharatlı güzel bir hâl alıyor kurumaya başlayınca dahsahafif bir kahveli laktonik bir koku oluyor. Katmanlı bir hâl alıyor hafif marin ve serin bir kahve kokusu burna çarpıyor. Günlük heryere gidecek bir koku değil ama kalitesi üzmez.

Sparfume

Esans Keşfi
UNE NUIT NOMADE ..CHEMIN D'AMANDE

Daha once adini hic duymadigim bir parfumevi... Travel setten ilk denedigim D'Amande oldu... İlk fislatmadan itibaren cok belirgin, cok gercek acibadem kokusu hatta tadı aldim... Cocukken bayramlarda annemin aldigi beyaz sekerlerinden icinden cikan bademin direk tadi ve beni o yillara donduren nostaljik his...
Acibadem kokusunun yaninda hafif tatli bir hava sariyor insani... Yormuyor baymiyor.. Parfum gibi gelmedi ilk once sanki o beyaz sekerlerden yiyormuş gibiydi... Zaman gectikce ve kurumaya yakin acibadem tadi biraz geri cekildi yerini tatlimsi kremsi hos bir his yaratan havaya birakti... İste simdi guzel bir parfum oldu diyebilirim... Ama badem kokusu hicbir zaman kaybolmuyor onu da eklemem gerek...
Her ne kadar unisex olsada ben kokunun feminen tarafa daha egimli oldugunu dusunuyorum ... Kadınsı degil ama soft ve yumusak .. Cok begendim... Ve kullanmak isterim.... 181022 .. Özel bir gun ve cok guzel bir koku ... Paylasmak istedim . 🆚♥️🌕🎊

Sparfume

Esans Keşfi
NISHANE...MEANT TO BE SEEN

Birkac gundur bende ne hissettirdigini anlamak icin deniyorum... İlk anda hissettigim tatli deri kokusu oldu.. Bu durumun bir yanilsama oldugunun farkindayim cunku iris bende deri ve ruj efekti hissi yaratir... Baslarda pek hoslandigim soylenemez... Hafif tozlu birazda ciceksi havasi vardi... Kurumaya yakin sakin, sessiz , ilk halinden daha soft, biraz tatli , biraz pudramsi , biraz vintage kokulara benzeyen bir hal aldi... Bagiran belirgin bir koku degil ... (Bu halini sevdim aslinda, kullanabilirim de ) Ancak etkileyici, duygularimi tetikleyici , merak edilecek, " Vayyyy be" dedirtecek bir koku oldugunu dusunmuyorum... 🤷

Mcwnss

Koku Meraklısı
Bugün amoauge enclave kullanacağım çok seven bir arkadaşım var enclave ve bu aralar hypelı bakalım ne kadar güzelmiş ilk denyimim olacak 😌

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Montale - Starry Nights

koku fragrantica da verilen notalara göre çok farklı bir parfüm.
kesinlikle aşırı az ama kokunun kalbinde olan gül, gülleri sanki temiz suyla yıkamışsınız gibi gelen bir aquatiklik, koku oturduktan sonra gelen pudra şekeri ve çilekli sakız.
koku kesinlike çok hafif ve ferah bir koku diyebilirim, günlük kullanım için çok uygun ve biraz genç işi diyebilirim
@SPEEDMASTER* dekant için çok teşekkür ederim

Mcwnss

Koku Meraklısı
Bugün amouage jubilation 40 man çok güzel bir tatlı amber kokusu amouage dnası ve üst notalar gittiğinde çok güzel bir tatlı hâl alıyor kışların vazgeçilmezi olabilir şişe çekmem lazım 🥲

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Corday Possession: keskin aldehidik pudralı yoğun bir iris/karanfil. No.5 türünden ama bol karanfilli, daha beyaz ve kuru. Songes a Fleurs'a yakın, kaliteli ama standart ve eski moda feminen çiçek/aldehit.

Corday Fame: sümbülteber/yasemini baskın narkotik beyaz/sarı çiçek cümbüşü. başta Jardins de Bagatelle tipine yakın gibi fakat Possession'ın yarı seviyesindeki keskin aldehitleri ve karanfili çiçeklerin fazla gösterişini bastırıyor. ilerledikçe hacı yağı haftası yemeye müsait sıcak bir yapısı var.

dogukancyln

Esans Keşfi
Splitten dekant alarak kullandığım matiere premiere - radical rose.

Dün aslında şirkette öğlen kafama esti ve 4-5 fıs attım o anda yanımda oturan 2 çalışma arkadaşım da bu ne böyle hayatımda kokladığım en iyi koku olabilir mutlaka almam lazım gibi tepkiler verdiler. Aslında bariz düz bir gül parfümü ama hiç sentetik değil ve çok başarılı. Dün öyle tepki alınca bugün de sporda sıktım. Girerken bir arkadaşım hemen çok güzel diye bir tepki verdi. Gül bizim ülkemizde riskli bir nota fakat yine de şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gül parfümü tam sayılmasa da more than words'um var bunun yanına başka bir gül parfümü daha eklemek istiyorum. Aklımda poal ya da oud satin mood (belki de extraiti) var. Radical rose'un extraitini de denemem gerekiyor. Önerilere de açığım :)

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Serge Lutens Poivre Noir: odunsu sıcak bir karabiber. biberi oldukça gerçekçi fakat CdG Blackpepper, Bois d'Encens, Black, Mortel Noir cinsini andırır biberle birlikte gelen norlimbanol tipi sentetik odun/amber'ine toleranslı olmak gerek. daha doğallardan: bu alanın daha sakin ve minimalisti Angeliques sous la pluie, çok yönlü ve derini de Piper Nigrum. Poivre Noir ve arkadaşları daha karanlık ve sevmesi zor kokular ama kendine has bir çekicikleri de var.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Penhaligon's - The Tragedy of Lord George

koku kesinlikle odunsuluk ve içkiden ibaret değil öyle olsaydı sanırım kusuyor olurdum :D
bence bu parfümde musk mallow, kakule, temiz ahşapımsı bir odunsuluk, beyaz sabun hissiyatı ve kokuya tatlılık veren vanilyamsı bir şey var

koku kesinlikle ağır değil (ben çok ağır bir şey bekliyordum), bence hiç boozy bir parfümde değil, kullanılan malzeme daha çok designer tarzında hissettirdi ve kesinlikle genel beğeniye oynayacak bir iş.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
J. Fath Green Water: tipik bir yeşilli turunç kolonyası gibi açılıp tarhunu baskın ufak bir baharat dokusu kazanarak devam ediyor. başlar 4711 tipi, ilerledikçe Monotheme Vetiver Bourbon inceliğinde bir Infusion d'Vetiver.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Castle Forbes - Neroli

parfümden daha çok deneyim gibi gelen bir çalışma olmuş, bileğinize sıkın ve doğaya ışınlanın

daha tom olgunlaşmamış ham bir dalı koparmaya çalışırsınız ve bir sıvı gelir ya ona benzer bir koku hissiyatı veriyor
bolca yeşilimsi, ekşimsi, ferah bir parfüm

dogukancyln

Esans Keşfi
Xerjoff - More Than Words

Bir splitten satın aldım. Kör alış yapmıyorum, eski kız arkadaşımın parfümüydü. Koku çok bağıran ama bir okadar da lüks kokan bir parfüm. Ben buradayım dedirten, siz gittikten sonra bile ortamda kalacak bir parfüm. Ud-amber-gül barındıran muazzam bir koku. Unisex kullanıma uygun belki bir tık feminen fakat taşıyabileceğime inanıyorum.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi

Costume National​

bu tarz notaları içeren bir parfümden çok ağır bir şey bekliyordum ama beni şaşırttı.
açılışında yoğun bir greyfurt bombası sonrası tarçın, karanfil ve sandalağacına destek veriyor ve tene yakın diyebileceğim çok hoş bir iş ortaya çıkıyor
zamanına göre çok iyi bir parfüm çıkardıklarını söyleyebilirim.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Penhaligon's - Legacy of Petra

bu parfümü kokladığım an beni geçmişe götürdü çünkü bu parfümdeki baharat kullanımı bana raflarda uzun yıllarca bekletilmiş ve tozlanmış baharatları burnumda canlandırdı (küf ve rutubetsiz şekilde)

açılışı kurutulmuş çay, mür, selvi ağacı, öğütülmemiş karabiber. sanki yıllarca ziyaret edilmemiş o eski ev gibi kokuyor. zamanla bu kuru yapısı rüzgar esmiş gibi uçup gidiyor ve bence selvi ağacı dominantlı bir parfüm gibi devam ediyor (dior Bois d'Argent tarzı)

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Adamo Parfum - Juanillo

fazla söz söylemeye gerek yok bu parfüm yaz mevsiminde gourmand parfüm kullanmak isteyenler için çok güzel bir seçenek.
meyveli sakızımsı başlangıcından sonra antepfıstıklı - vanilyalı bir dondurma kokusuna bürünüyor.
gayet keyifli, burun yormayan, unisex bir çalışma olmuş

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Monsieur Rochas EdT concentree: baharatlı odunsu bir fujer. ilerledikçe Equipage benzerliği daha açık fakat genel olarak keskin, biraz deterjansı, acı otsu ve isli bir katman ile örtülü. zor kullanımlı, özgün ve ilginç nüanslara sahip sert bir koku.

Monsieur Rochas after-shave: EdT Concentree versiyonuna göre deterjansı keskinlik gitmiş. daha yumuşak otsu/baharatlı tozlu odunsuluk etkin. Equipage'dan ziyade, Rogue Chypre Noir'a yakın geldi. aroma benzer fakat yan yana bakıldığında Chypre Noir'da ekstradan kalın ve tozlu bir deri hissedilir.

dörtgöz

Koku Meraklısı
Jusbox 54 kağıt uzerinde gerçekten hoş kokuyor. Paculi ve vanilyalı baslangictan sonra zannediyorum kakuleden (veya başka bir otsudan) sodalı bir yapıya(Bisch tarzında degil) evriliyor. Tutun ve rom da net bir şekilde hissediliyor. Tatli kokularla arasi iyi olanların beğenecekleri bir çalışma olacaktır.
Cok uzaktan Chergui'yi yakından Van py rhum'u andırıyor.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Superz. - Memories Gold

ilk sıktığınız an sizi gayet tatlı bir gourmand karşılıyor ama zamanla o tatlılıktan gıdım gıdım gidiyor

başlangıcında çok tatlı bir şekilde yanık karamel, süt, tonka, bal ve vanilya ile gourmand bir giriş yapıyor ama amber giriş yaptıktan sonra parfümdeki tatlılık zamanla azalıyor. birazcık kuru tütün, balzamik ve amber giriş yapıyor ve amber dominantlı bir parfüme evriliyor ve yancılarının hissedilirliği çok azalıyor

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Anti

Bast
: güzel bir kakule/tarçın kokusu. genel olarak odunsu ve tütsülü. ilerledikçe daha kremsi ve vanilik olsa da her daim önde hissedilen saf ve gerçekçi bir kakule/tarçını var. biraz Lune Feline'yi andırdı ama tatlılığı onun gibi şurupsu değil.

Rosa Antiqua: hafif pörsümüş, ferah ve ıslak gül yaprağı kokusu. ilk birkaç saati fotorealistik ama sıradan. ilerledikçe sabunsu/kremsi daha özgün ve güzel bir gül. genel olarak pek etkileyici değil.

Nashi Toro: armut kısmı çok ince ve güzel verilmiş ama asıl öne çıkan formu notalardaki pirince atıf yapan, bana daha çok eski kiler ve bulgur çuvalını anımsatan ince tozluluk. ilerledikçe bu tozlu nüansı kaybedip sönük bir hal alsa da ilk birkaç saat, basit ve yormayan, özgün ve güzel bir birleşim.

Antinoüs: buruk otsuluk + paslı demir + eski parşömen gibi. ot/baharat tarafında kuru bir kimyon/adaçayı var. "tuzlu cilt" olarak belirtilen yönü gerçekçi ve abartılı fakat ter efektli değil. ilerledikçe basık melekotu kokuları ile aynı frekansta. büsbütün kullanışsız olmasa da, nu_be sulphur ile aynı klasmanda. rake&ruin, dis-1 decay, lita kadar koyu bir aroma değil ama onları da andırıyor. onlardan daha doğal ve saydam koksa da Corticchiato'nun denediğim en sevimsiz işi olmak için yeterli.

Paura dell'Acqua: üzerinde çiy damlaları olan çiçekler. başlıca sümbülteber ve yasemin duyuluyor. arka planda neroli ve gül de hissedilir iyi dengelenmiş çok yönlü bir çiçek yapısı var. başta ferah, ilerledikçe daha kıvamlı, tatlı ve yumuşak amber/derili. kaliteli ve güzel ama bence feminen.

Le Jardinier: hanımeli ve turunç baskın, kolonyamsı yeşil/çiçeksi. ilerledikçe yeşili baskın ve çiğ yapraksı. Corticchiato'nun kendi markasında bence daha güzel yeşiller var. kötü değil ama 4711 flankerlarından ve benzer fiyat etiketi ile çıksa alınıp kullanılır türden basit hisli bir yeşil.

Dukes Carpet: ince, ekşi, alkolik ferahlıkta etkileyici bir cin tonik kokusu. arka planda yeşiller, narenciye ve ardıç net. Encre Noir Sport'un akuatik kısmı ile Caron PH Sport'un daha saydam şekli ile acı yeşilli narenciyeleri birleşimi gibi. aroması maalesef biraz nahif ve zayıf geldi ama nitelikli güzel bir koku.