Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Makedon

Esans Keşfi
Bugüne kadarki son 4-5 gündür Terre Eau İntense Vetiver kullandım. Paçulisi ve özellikle amberi güçlendirilmiş oryantalvari Terre diyebilirim. Gülün kremsiliği ve tabi ki vetiverin hissedilirliği de çok hoş. Son çıkan kahveli olan yolda ancak şimdilik benim için serinin en iyi filenkırı ve has abisine kendisini şişeli tercihe döndürten iş.
Bugün ise hayatımın aşkı Chypre Palatin hani havalar hafif salvo yapınca rahat İstanbul gününe acımadan abandım. Kokuyu anlatmam yersiz olacak çünkü bu deneyimlenmesi ve yaşanması gereken bir iş. Keşke buralarda da PdM ve İnitio gibi ulaşabilseydik de her ay hobi olarak bi o şişesinden bi bu şişesinden yedekleseydim 🥲

Faust9

Moderator
Yönetici
Moderator
Zamanında dekantlar ile çok git gel yaşadığım bir parfüm oldu. Misk tarafı biraz daha kalın gelseydi şişeyi anında kapardım ancak bende çiçekler ve yine onların yağlı hissi hep baskın gelip o patlama yapması gereken o anı hep seyreltti. Sizde durum nedir?
Dediğiniz durum doğru ve bende de var ama misk de kesinlikle kendini hissettiriyor. Dengeli, miskin de çiçeksiliğin de dengesi düzgün miktarda. Yağlı ve çiçeksi hissiyat baştan sona hissediliyor fakat beni rahatsız etmedi. Chanel No:5 çok seviyordum ve dekant alıp üstümde taşımayı düşünüyordum ki Gold Man'le tanıştım. Ona yakın buluyorum. Maskülen ve daha kaliteli hâli olmuş bence. Hem temiz hem de animalik notaların çok güzel bir harmonisi. Tipik Amouage DNA'sından ayrılmış bambaşka bir hâl almış.

Makedon

Esans Keşfi
Dediğiniz durum doğru ve bende de var ama misk de kesinlikle kendini hissettiriyor. Dengeli, miskin de çiçeksiliğin de dengesi düzgün miktarda. Yağlı ve çiçeksi hissiyat baştan sona hissediliyor fakat beni rahatsız etmedi. Chanel No:5 çok seviyordum ve dekant alıp üstümde taşımayı düşünüyordum ki Gold Man'le tanıştım. Ona yakın buluyorum. Maskülen ve daha kaliteli hâli olmuş bence. Hem temiz hem de animalik notaların çok güzel bir harmonisi. Tipik Amouage DNA'sından ayrılmış bambaşka bir hâl almış.
Teşekkürler cevap için, anladığım kadarıyla Gold Man doğru kişiyi bulmuş. Güzel günlerde kullanılsın. :)

YıldızGezgini

Koku Meraklısı
Parfums De Marly Valaya ve Valaya Exclusif deniyorum.

neden bu kadar sevildiklerini anlamak için ikisini de ikinci defa deniyorum. genel anlamda temiz çarşaf kokusu gibi geliyorlar. valaya daha narenciyeli bir temiz çarşaf kokusu, valaya exclusif pudralı tatlı bir temiz çarşaf kokusu gibi.

Jari

Esans Keşfi
Le lion

Tozlu bir bergamot süet deri, metal-alüminyum, reçinemsi labdanum, baba polgeden miras kremsi sandal akoru, alt tonlarda hafif hayvansal misk, paçuli ve tüm kompozisyonu sevilebilir kılmak ve dengeyi sağlamak için vanilya.

Faust9

Moderator
Yönetici
Moderator

neden bu kadar sevildiklerini anlamak için ikisini de ikinci defa deniyorum. genel anlamda temiz çarşaf kokusu gibi geliyorlar. valaya daha narenciyeli bir temiz çarşaf kokusu, valaya exclusif pudralı tatlı bir temiz çarşaf kokusu gibi.
Henüz o ikisini denemedim ama Fleur Narcotique'e yakın diyorlardı ne düşünüyorsunuz? Fleur Narcotique zaten saçma şekilde çok ilgi gördü bunlar da böyle olursa şaşırmam😂

cemremertdal

Koku Meraklısı

Kız arkadaşıma hediye olarak Valaya’yı almıştım. Kesinlikle sevilmesinin bir nedeni var. Örneğin bazı erkek parfümleri erkek beğenisine uymazken, kadınlar tarafından çok beğenilir. Veya tam tersi. Bu parfüm için tamamen aynı şeyi diyemem ama bir erkek olarak kız arkadaşımın teninden koklamak gerçekten çok iyi hissettiriyor. Saldırgan değil, huzurlu, temiz ve bana nedense terzilerdeki kumaş kokusuna yakın bir şeyleri hatırlatıyor. OG olandan bahsediyorum bu arada. Exclusive de kesinlikle başarılı olmuş. Risksiz

Osmnrc17

Moderator
Yönetici
Moderator
Viktor & Rolf Spicebomb

1742269411529.png

YıldızGezgini

Koku Meraklısı
Henüz o ikisini denemedim ama Fleur Narcotique'e yakın diyorlardı ne düşünüyorsunuz? Fleur Narcotique zaten saçma şekilde çok ilgi gördü bunlar da böyle olursa şaşırmam😂
Valaya, Fleur Narcotique’e çok benziyor, neredeyse aynı bile diyebilirim. Valaya Exclusif bir tık farklı diyebiliriz ama bence yine aralarında çok büyük fark yok. 3 kişi bu 3 parfümü kullansa muhtemelen aynı parfümü kullandıklarını düşünürdüm. Benim parfüm zevkime hitap eden işler değil ama şu an kadınlar arasında Valaya çok popüler :)

YıldızGezgini

Koku Meraklısı
Kız arkadaşıma hediye olarak Valaya’yı almıştım. Kesinlikle sevilmesinin bir nedeni var. Örneğin bazı erkek parfümleri erkek beğenisine uymazken, kadınlar tarafından çok beğenilir. Veya tam tersi. Bu parfüm için tamamen aynı şeyi diyemem ama bir erkek olarak kız arkadaşımın teninden koklamak gerçekten çok iyi hissettiriyor. Saldırgan değil, huzurlu, temiz ve bana nedense terzilerdeki kumaş kokusuna yakın bir şeyleri hatırlatıyor. OG olandan bahsediyorum bu arada. Exclusive de kesinlikle başarılı olmuş. Risksiz
Evet ikisi de risksiz parfümler ve temiz hissiyatları nedeni ile bu kadar seviliyorlar muhtemelen.