Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
1000347154.jpg

Sparfume

Esans Keşfi

TAUER...L'Air Des Alpes Suisses​

Ben bu parfumu hep cok sevdim.. Sakin, ferahlatici, temiz, ferah... Ama oyle narenciye ferahlığı degil... İlk anda sanki kavun kokusu gibi gelsede cok cabuk aciliyor ve hafif tatlimsi yumusak bir hal aliyor.. Oldukca da unique buluyorum... Soğuk hava ,kis kokusu gibi degil hafif esintili havalarin kokusu sanki.. Cok guzel
Not: Hatirlattigin icin teşekkürler @SPEEDMASTER*

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Arabian Oud Desert Falcon Special Edition..
Kompleks bir koku değil ancak gayet keyifli bir çalışma..
citrusy, apple blossom ve misk.. tatlı bir aroması var ama baymıyor diyebilirim..
kalıcılık ve yayılım da gayet iyi

scentiest

Koku Meraklısı
Arabian Oud Desert Falcon Special Edition..
Kompleks bir koku değil ancak gayet keyifli bir çalışma..
citrusy, apple blossom ve misk.. tatlı bir aroması var ama baymıyor diyebilirim..
kalıcılık ve yayılım da gayet iyi
Arabian Oud Desert Falcon'un iki versiyonu var biri Desert Falcon diğeri Desert Falcon Special Edition. Koku içeriği anlattığın gibi ferah olan klasiği, Special Edition olan çok daha farklı Tom Ford Oud Wood tarzı bir koku biraz daha serti hatta.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fahrenheit

Parfüm İzleyicisi
Satış Onaylı
Amouage – Beach Hut Man

Bugün, yaz parfümleri arasında taçsız kral diyebileceğim Beach Hut Man’i kullandım. Bu koku bana her zaman şunu düşündürüyor: ferahlık her zaman hafif olmak zorunda değil. Bazen serinlik, gölgede durmak gibidir; sessiz, ciddi ve kendi halinde.

Benim için Beach Hut Man ferah bir yaz kokusundan çok, doğada geçirilen sakin ama biraz da mesafeli bir günün hissi. Deniz, güneş ya da tatlı bir serinlik bekleyenleri şaşırtabilir; burada daha çok yeşil, nemli toprak ve gölge duygusu var.

Açılışta nane ve galbanum hemen kendini belli ediyor. Nane ferah ama mentollü ya da keskin değil; serin, yeşil ve doğal. Portakal çiçeği bu yeşilliği yumuşatıyor ama koku hiçbir noktada çiçeksi bir tarafa kaymıyor. İlk dakikadan itibaren Beach Hut Man’in çizgisi net: ferah ama kolay değil, temiz ama mesafeli.

Orta notalarda sarmaşık, vetiver ve yosun devreye giriyor ve parfüm burada karakterini iyice ortaya koyuyor. Yeşil, hafif nemli ve toprak hissi belirginleşiyor, “orman” ve “doğada yürüyüş” hissi bu aşamada çok net. Bu yapı herkese hitap etmeyebilir; özellikle tatlı ya da parlak yaz kokularına alışkın olanlar için zorlayıcı olabilir.

Dip notalarda odunsu notalar, mür ve paçuli kokuyu daha kuru ve ciddi bir zemine taşıyor. Mür reçinemsi bir derinlik katıyor ama ağırlaşmıyor; paçuli ise toprak hissini güçlendiriyor. Bu aşamada Beach Hut Man tende oldukça kalıcı ve belirgin. Performansı güçlü; sıcak yaz günlerinde doz aşılırsa bunaltıcı olabilir.

Beach Hut Man dikkat çekmek için tasarlanmış bir parfüm değil. Yazlık ama rahat değil, ferah ama risksiz hiç değil. Doğayı, yeşil ve toprak karakterli kokuları sevenler için anlamlı bir tercih; fakat herkesin seveceği bir parfüm de değil.

Üretimi durdurulmuş olması
bu parfümü daha da özel kılıyor. Elinde olanların kıymetini bilmesi gereken işlerden biri. Çünkü bazı kokular kaybolduktan sonra değil, yokluğu fark edildiğinde efsaneye dönüşür.
Beach Hut Man
, ileride çok arayacağımız parfümlerden biri olacak.

1767858196601.png

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
Clive Christian - Blonde Amber; Yürüyüşe çıksa, kaldırımlar bile kenara çekilir. Pahalı falan ama kokusu bedava olsa yine kıymeti bilinir. :D

blondeamber.jpeg

Sparfume

Esans Keşfi
PENHALIGONS... OPUS 1870

Evet Opus bir erkek kokusu... Evet unisex degil ... Ama ben kokularin cinsiyeti olmadigini dusunen biri olarak kullanmaktan keyif aliyorum... İlk sıkıldıği anlar babam gibi koksam da ki bundan rahatsiz degilim, kurumaya yakin ve sonrasina bayiliyorum... Hafif tatli amber ve sandalagaci kokusu beni mest ediyor ...

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Penhaligons Legacy of Petra
Bu parfumdeki rezene, cay, meyan kökü uyumunu cok basarili buluyorum.. yumusak baharat dengeliyor.. alttan da mür ve benzoinle de cok guzel derinlesiyor parfum..
Kislik basarili ve keyifli bir calisma

scentiest

Koku Meraklısı
Mauboussin Star For Men

PdM Layton ve Herod karışımı, yayılım ve kalıcılığı çok iyi olan tam bir fiyat performans ürünü. PdM'in arap klonları yerine bu parfümü denemenizi tavsiye ederim hem onlardan daha kaliteli hem de bir tık daha ucuz.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fahrenheit

Parfüm İzleyicisi
Satış Onaylı
Amouage – Memoir Man

Bazı parfümler ışığa çıkmak istemez; Memoir Man tam olarak böyle bir koku. Gölgede duran, karanlığı estetik bir dile çeviren bir duruşu var. İlk teması “hoş geldin” demek değil, sınır çizmek gibi.

Açılışta pelin otu, nane ve fesleğen birlikte geliyor ama bu ferahlık beklenen türden değil. Nane serinletmiyor, pelin otu acımsı bir mesafe koyuyor. İlk dakikada koku şunu söylüyor: “Rahat bir iş değilim.” Aromatik ama sert, yeşil ama karanlık. Memoir Man daha baştan karakterini beyan ediyor.

Orta notalarda tütsü sahneye çıkıyor ve parfümün kimliği burada yerine oturuyor. Lavanta ve gül var ama klasik bir temizlik ya da romantizm yok. Tütsü her şeyi karartıyor; dumanlı, melankolik ve ciddi bir hava yaratıyor, “gotik”, “karanlık”, “mistik” hissi tam olarak bu aşamada ortaya çıkıyor. Bu bölüm Memoir Man’in en güçlü yanı: ağır ama dengeli, teatral ama kontrollü.

Dip notalarda tütün, deri, sandal ağacı ve guaiac wood devreye giriyor. Burada koku iyice oturuyor ve kalıcılığını ilan ediyor. Meşe yosunu ve vetiver yapıyı kuru tutarken, amber ve vanilya çok geriden, neredeyse fark ettirmeden yumuşaklık katıyor. Miskle birlikte tende koyu, sıcak ve uzun süre kalan bir iz bırakıyor. Performansı güçlü; özellikle sıcak havada ya da fazla dozda bunaltıcı olabilir. Bu, ölçüsüz kullanımı affeden bir parfüm değil.

Memoir Man herkese uygun bir parfüm değil. Tatlı, temiz ya da risksiz kokular arayanları zorlayabilir. Ama tütsülü, karanlık, karakterli ve biraz da içe dönük parfümleri sevenler için çok özel bir deneyim sunuyor. Bu koku, kullanıcısından da bir duruş bekliyor.

1767940557817.png

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
bel ami: narenciyeli deri. kötü kokuları bile kelimelere indirgemek, bu hissi yazı ile ifade etmesi mümkün olmadığı için eksik kaçıyor. bel ami de (beğeniden bağımsız) üstüne ne yazılırsa yazılsın bu eksik ifadeden en çok nasibini alacak türden, iç içe geçmiş çok özel bir aromaya sahip.