Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Dune

Esans Keşfi
Ekran Alıntısı.JPG

Fahrenheit

Parfüm İzleyicisi
Satış Onaylı

1768033451747.png
Creed – Himalaya

Creed Himalaya, gençliğin enerjisinden çok olgunluğun sakinliğini anlatan bir parfüm. Ferahlığı gösteriş için değil, karakterinin doğal bir parçası olarak taşıyan bir centilmen gibi duruyor.

Himalaya’yı sıktığımda ilk izlenim, doğrudan yüksek ve temiz hava hissi oluyor. Calabrian bergamot, greyfurt ve Sicilian lemon birlikte, parlak ama agresif olmayan bir ferahlık sunuyor. Bu açılış yağmur sonrası berraklığını hatırlatıyor; keskin değil, aydınlık ve net. İlk saniyelerde koku şöyle diyor: “Buradayım ama bağırmıyorum.”

Orta notada sandal ağacı devreye giriyor ve koku anında bir dinginlik kazanıyor. O parlak citrus açılış, sandal ağacının yumuşak ve hafif tatlı odunsuluğuyla karşılanıyor. Bu kısımda Himalaya, sadece ferah bir iş değil, aynı zamanda olgun ve dengeli bir karakter ortaya koyuyor.

Dip notalarda misk, ambergris ve sedir birleşimi kokuya kalıcı bir zemin veriyor. Misk hafif sıcaklık bırakırken, ambergris o deniz gibi temiz ama tuzlu ferahlığı biraz daha derinleştiriyor. Sedir ise işleri daha odunsu, daha balanslı ve tende sakin bir iz bırakan bir hale getiriyor. Kalıcılığı ortalamanın üzerinde; özellikle serin havalarda bu yapı daha belirgin ama asla boğucu değil.

Himalaya bana göre bir sakin lider gibidir: kendinden emin, dikkat çekmeyen ama fark edilen. Gösteriş peşinde değil, özgüvenli bir ferahlık taşıyor. Yaz için klasik “tatlı ferahlık” kokularından değil; daha çok serin, temiz, dengeli ve olgun bir ferahlık.

Bu parfüm herkese hitap eder mi? Belki evet; çünkü çok agresif değil, dengesi yüksek. Ama özellikle citrus açılışların yoğun olduğu yaz sabahlarında, hem ferah hem derinlik arayanlar için ideal bir tercih.

Creed Himalaya, “bugün ferah olmak” isteyenlerin yanında, ferahlığı olgun bir tavırla taşımak isteyenlerin de parfümü.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
basilica: çevresine biberiye demeti bağlanmış, henüz yakılmamış palo santo odununu andırır çok hoş bir aroması var. hafif bitkisel, kremsi odunsu, az yanık reçineli, oldukça yumuşak ve orijinal bir tütsü.

Sparfume

Esans Keşfi
T.TERENZİ... ORİONİS

Notalara bakinca sicak, tatli, buram buram amber kokacak saniyor insan .. Ama öyle degil... Sert, karanlik, kekremsi maskulen bir havasi var kokunun..Arada burnuma gelen paculi, bende kuflu deri hissi yaratiyor... Maskulen tavrini seviyor, kendime cok yakistiriyorum.. Tam da bu kasvetli soguk havalarin kokusu oldugunu dusunuyorum.. .. ...

Ekli dosyalar

• IMG20260111152850.jpg
    IMG20260111152850.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 76

Sparfume

Esans Keşfi
ORMONDE JAYNE... MONTABACO

Niye bilmiyorum bu koku beni etkilemekle birlikte cok ta huzunlendiriyor... Evet cok sentetik evet iso E ustume ustume geliyor ama koklamaktan da kendimi alamiyorum... Ben de nasil duruyor yakisiyor mu erkek gibi mi korkuyorum umrumda degil .

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Gucci Guilty Absolute Pour Homme..
Tam mevsimi.. tabi mevsimi de olsa az spray ile dozaj yapmak lazim .. malum hayvansi, odunsu,biraz dumansi zorlayici bir deri kokusu.. bu parfumu alip evcillestirip daha elit versiyonu olarak Amouage Opus 11 i üretmisler

scentiest

Koku Meraklısı
Laurent Mazzone - Scandinavian Crime

Tam bu havaların parfümü, baharat ve tütsü notalarının amber vanilya ve misk ile desteklendiği güçlü bir koku profili var.

50bb8262b7afc0e6dcf2e04b5a59d07e.jpg

Son düzenleme:

dogukancyln

Esans Keşfi
Dün sporda lafayette street kullandım. Bunun yanı sıra nikos sculpture edp ve edt de mevcut bende. Bu 3'lüyü uzun zamandır kullanıyorum fakat bir kez bile iltifat aldırmadı. Özellike sporda kullanıyorum. Spor salonuna çok uzun zamandır gittiğim ve herkesi tanıdığım için çoğu parfüme çoğu arkadaşım iltifat etmiştir fakat bu dna'ya yıllardır kullanmama rağmen olumlu/olumsuz bir yorum almadım. Fıs sayısından da hiç kaçınan biri değilim. Koku gerçekten çok fresh ve erkeksi, koklaması da kullanması da keyifli fakat dışarıdan hiç tepki almaması şaşırtıcı...