Neler yeni

Clive Christian Blonde Amber Parfüm İncelemesi

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
clive-christian-blonde-amber.jpg

Clive Christian Blonde Amber ilk sıkışta öyle bir patlama yapıyor ki, daha kapağını açar açmaz bile bu sıradan bir parfüm değil hissini veriyor. Açılışta rom notası gerçekten öne çıkıyor; hafif tatlımsı, alkollü bir sıcaklık yaratıyor. Bu rom, yalnız başına değil acı portakalın hafif burukluğu, bergamotun parlaklığı ve greyfurtun keskin ferahlığıyla harmanlanmış. Yani bir yandan tatlı, sarhoş edici bir sıcaklık alıyorsunuz, öte yandan ferah, turunçgilimsi bir enerji. Kakule, pembe biber ve zencefil de açılışa baharatlı bir kıvılcım katıyor; bu da parfümü gecelik bir havadan çıkarıp daha dinamik bir hale getiriyor.

Orta notalara geçiş ise oldukça dramatik. Açılıştaki ferahlık biraz geri çekiliyor, yerini daha zengin ve derin bir koku tabakası alıyor. Kurutulmuş meyvelerle beyaz tütün çok uyumlu çalışıyor; ikisi birlikte hem tatlı hem de hafif dumansı, hatta biraz mistik bir hava katıyor. Bu noktada sandal ağacının kremsi yumuşaklığı hissedilmeye başlıyor. Safran da bu katmana baharatlı ama lüks bir derinlik katıyor. Çiçekler ise (özellikle yasemin ve sümbülteber) tütünün ağırlığını dengeliyor, kokuyu boğucu olmaktan kurtarıyor. Osmanthus hafif kayısımsı tatlılığıyla, süsen ise tozlu, pudramsı bir incelikle kompozisyonu iyice karmaşık hale getiriyor. Orta bölüm, bana kalırsa parfümün en karakterli tarafı.

Dip notalara indiğinizde iş tamamen baştan çıkarıcı bir sıcaklığa evriliyor. Tonka fasulyesi ve vanilya birlikte kremsi, tatlı ve neredeyse gourmand bir hava veriyor. Ancak bu tatlılık şekerli bir parfüm gibi değil; mür, laden ve paçuli işin içine girerek derin, reçineli ve mistik bir hava katıyor. Sedir ağacı ve vetiver kokuyu kuru ve odunsu bir zemine oturtuyor; misk ise tüm bu notaları tenle bütünleştiren bir bağ gibi davranıyor. Özellikle birkaç saat sonra tende kaldığında, vanilya ve mür’ün karışımıyla ortaya çıkan o hafif tatlı, hafif dumanlı aura çok etkileyici.

Genel olarak Blonde Amber, basit bir tatlı amber parfümü değil. Katman katman açılıyor, her notanın yeri belli ama hiçbiri yalnız başına baskın değil. Açılışı enerji dolu, ortası zengin ve sofistike, dipleri ise derin ve baştan çıkarıcı. Kalıcılığı da oldukça güçlü; sabah sıktığınızda akşam hâlâ derinden hissedilebiliyor. Yayılımı da ilk başta oldukça belirgin, ama zamanla teninize oturup daha yakın bir sıcaklık yayıyor.

Benim yorumum: Bu parfüm, hem akşam davetlerinde hem de özel günlerde rahatlıkla taşınabilecek bir imza parfümü olabilir. Rom ve tütünün maskülen havası, çiçeklerin feminen zarafetiyle dengelenmiş. Tam bir unisex eser. Özellikle kış ve sonbaharda mükemmel çalışacağını düşünüyorum; soğuk havada bu sıcaklık insanı sarıp sarmalıyor.

10 üzerinden puan verecek olsam kesinlikle 10 puanı gözü kapalı verirdim.