guerlainlover
Parfüm İzleyicisi
FM The Moon. Bu fotoğrafı bile bile çektim çünkü bu marka Ferrari'nin Formula'da yaptığı etkiyi aynı şekil parfüm dünyasında yapıyor ve en iyi aracı olan F2004'te Frederic Malle'ın yaptığı en iyi kokuyla eşleşiyor: The Moon
Öncelikle Rasquinet normalde böyle bir koku tarzıyla yakından alakası olmayan birisi. Ustası Bourdon'un bu parfümdeki notalarla yaptığı çalışmalar var mesela hayvansallıksa Kouros, raspberry notasıysa Montblanc Individuel gibi gibi ama Rasquinet'in böyle bir çalışması yok. Dubai'ye Rasquinet oudu öğrenmek için gittiğinde bile yaptığı parfüm Creed- Royal Oud. Neyse ki FM markası Rasquinet'e böyle bir parfüm yap demiş ki bence tarihin en iyi hızlıca erişebileceğiniz gül-oud kombinasyonu ortaya çıkmış. Areej markasında çok daha iyi çalışmalar var ama onlara şap diye erişemiyorsunuz.
Öncelikle bu parfüm açılışında Promise'ın elmalı hissiyatını çıkarıp yerine ahududulu bir başlangıç yapıyor. Bence Promise'ın başı biraz daha karman çorman, notaları ben tek tek ayırt edemiyordum fakat The Moon'da ahududu da safran da oud da deri de hepsini net bir şekilde alabiliyorum ve bunların kalitesi çok çok çok iyi. Kurumaya geçtikçe bu ahududu notası benim burnuma göre hep kalsa da hafiften bir gül devreye giriyor ve oud kendisini daha çok bastırmaya başlıyor. Bu konuda lineer bir parfüm olmadığını söylemek de mümkün. Performans- kalıcılığa gelince M U A Z Z A M. Bu kadar kokan piyasada çok az parfüm vardır, bu ise Desert Gem serisine layık olarak ve fiyatıyla da ilişkili olarak çok kokuyor. Eğer parfümüm bana az gelsin insanları rahatsız etmesin kafasındaysanız bu parfümü kesinlikle denemeyin. Bu parfüm insanların burnuna sürekli gelecek ve hiç de genel beğeni değil
Puana gelirsek:
Koku: 9/10
Performans: 10/10
Giyilebilirlik: 5/10
Ortalama: 9.5/10 olarak verebilirim. Neden puan kırdım onu anlatayım, fiyatından dolayı kırdım. The Night'a göre daha uygun olsa da uygun fiyatından dolayı Promise tercih edilebilir veya az ml şişeli kovalanabilir.