Neler yeni

Frédéric Malle Musc Ravageur

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
WhatsApp Görsel 2025-01-11 saat 15.20.49_e4c9f30d.jpg

Frédéric Malle Musc Ravageur: Baştan Çıkarıcı ve Asi Bir Misk Hikayesi

Frédéric Malle, niş parfüm dünyasında yenilikçi ve cesur yaklaşımlarıyla tanınan, saygın bir marka. Musc Ravageur, markanın en çok konuşulan ve sevilen parfümlerinden biri olarak, misk notasının baştan çıkarıcı, asi ve karşı konulmaz cazibesini yansıtan, sıcak, baharatlı, tatlı ve hayvansal notaların büyüleyici bir birleşimini sunuyor. Bu parfüm, adeta geleneksel misk anlayışını yıkarak, kendine özgü ve unutulmaz bir iz bırakıyor. Gelin, Frédéric Malle Musc Ravageur'ü daha yakından inceleyelim:

Açılış:

Musc Ravageur'ün açılışı, adeta baharatlı ve tatlı bir patlama gibi. Bergamot, mandalina ve tarçın notalarının birleşimi, ilk anlarda sıcak, baharatlı, hafif tatlı ve narenciye tazeliği sunuyor. Bergamotun narenciye tazeliği, mandalinanın tatlı ve hafif ekşi dokunuşu, tarçının ise sıcak ve baharatlı aromasıyla birleşerek, açılışa enerji ve zenginlik katıyor. Açılış notaları, parfümün baştan çıkarıcı, sıcak ve çekici karakterini ortaya koyuyor.

Kalp:

Parfümün kalbine ulaştığımızda, karanfil, kehribar ve lavanta gibi notalar devreye giriyor. Karanfilin baharatlı ve hafif tatlı dokunuşu, kehribarın sıcak, reçineli ve hafif tatlı aroması, lavantanın ise aromatik ve hafif sakinleştirici nüansı ile birleşerek, kokuya derinlik, karmaşıklık ve gizemli bir hava kazandırıyor. Kalp notaları, Musc Ravageur'ün baştan çıkarıcı ve asi yönünü vurguluyor.

Dip:

Parfümün dip notalarında, misk, vanilya, sandal ağacı, tonka fasulyesi ve sedir ağacı gibi notalar daha belirgin hale geliyor. Misk'in hayvansal, sıcak ve baştan çıkarıcı dokusu, vanilyanın kremsi ve tatlı aroması, sandal ağacının kremsi ve odunsu notaları, tonka fasulyesinin bademsi ve hafif baharatlı dokusu, sedir ağacının ise kuru ve odunsu nüansı ile birleşerek, kokuya kalıcılık, derinlik, sıcaklık, tatlılık ve unutulmaz bir iz bırakıyor. Dip notaları, Musc Ravageur'ün kalıcı ve baştan çıkarıcı etkisini tamamlıyor.

Kalıcılık ve Yayılım:

Frédéric Malle Musc Ravageur, kalıcılık ve yayılım konusunda beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Cilt üzerinde 8-10 saat kadar kalıcılık gösterirken, kıyafetlerde daha uzun süre etkisini koruyabiliyor. Yayılımı ise güçlü ve fark edilir düzeyde. Parfümü kullandığınızda etrafınızdaki insanlar tarafından fark ediliyorsunuz, ancak rahatsız edici veya boğucu bir etki yaratmıyor. Yayılımı, parfümün baştan çıkarıcı ve etkileyici aurasını yansıtmasını sağlıyor.

Kime Uygun?

Musc Ravageur, özgün, cesur, baştan çıkarıcı, asi, kendine güvenen ve dikkat çekici kokuları seven hem kadın hem de erkekler için ideal bir seçim. Özellikle özel davetlerde, akşam etkinliklerinde veya özel günler için tercih edilebilecek kadar etkileyici bir parfüm. Misk, baharatlı, tatlı ve hayvansal kokuları sevenlerin beğenisini kazanacaktır. Yoğun ve zengin notaları nedeniyle, daha çok sonbahar ve kış aylarında kullanılması tavsiye edilir.

Genel Değerlendirme:

Frédéric Malle Musc Ravageur, geleneksel misk anlayışını yıkarak, baştan çıkarıcı, asi, sıcak, baharatlı, tatlı ve hayvansal notaların büyüleyici birleşimini sunuyor. Her bir notası, özenle seçilmiş ve mükemmel bir harmoni içinde bir araya getirilmiş. Eğer siz de kalıcı, etkileyici, özgün, cesur, baştan çıkarıcı, asi, sıcak, baharatlı, tatlı, hayvansal notaları seven bir koku arayışındaysanız, Frédéric Malle Musc Ravageur'ü mutlaka denemelisiniz. Bu parfüm, sadece koku alma duyularınıza değil, aynı zamanda kişiliğinize, tarzınıza ve duruşunuza da derin bir etki yapacaktır.

Artıları:

• Yüksek kalıcılık ve güçlü yayılım
  • Baştan çıkarıcı, asi, sıcak, baharatlı, tatlı ve hayvansal koku
  • Özgün ve dikkat çekici bir hava
  • Uniseks kullanım (hem kadın hem erkek)
  • Lüks ve kaliteli hissiyat
Eksileri:

• Fiyatının yüksek olması
  • Yoğun ve hayvansal notalar, bazı kişiler için çok ağır olabilir

H.Dalyan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Bu parfümü ilk kokladığım zamanı hatırlıyorum dekant şişesini açtım kokladım ve demiştim ki " bunu kim neden sıkar ? " aşırı hayvansal gelmişti bana.
Aradan aylar geçti ve tekrar denedim ve gerçekten çok sevdim sarılım burunun gelişmesiyle alakalı şuan çok severek kokladığım bir parfüm. Ama şöyle bir problem var acaba ben sıktığımda burnu alışık olmayan insanlar ne düşünüyor :)

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Bu parfümü ilk kokladığım zamanı hatırlıyorum dekant şişesini açtım kokladım ve demiştim ki " bunu kim neden sıkar ? " aşırı hayvansal gelmişti bana.
Aradan aylar geçti ve tekrar denedim ve gerçekten çok sevdim sarılım burunun gelişmesiyle alakalı şuan çok severek kokladığım bir parfüm. Ama şöyle bir problem var acaba ben sıktığımda burnu alışık olmayan insanlar ne düşünüyor :)

Aynı düşüncedeyim. Enteresan bir şekilde koklayan erkekler sevmiyor. Ama kadınlar çok seviyor. :D

Jari

Esans Keşfi
Aynı düşüncedeyim. Enteresan bir şekilde koklayan erkekler sevmiyor. Ama kadınlar çok seviyor. :D
Marka ürünü kadınlar için üretiyor ama erkekler tarafından da çok rağbet görünce ilerleyen zamanlarda unisex olarak konumlandırıyorlar.
Bende sevmeyen taraftayım 8 yıllık bir şişesine sahibim fakat senede 1 2 kere kullanırım o da acaba bu sefer sever miyim diye denemek için.

journaldesparfums

Moderator
Moderator
Zamana bırakılması gereken bir koku. Öylesine zamana bırakın ki zaman tanımıyor. Bence 1900lerde de moda olurdu. 2100lerde de moda olarak kalacak. Ucu açık ya sev ya da terket. Asla ortalarda olmayan. Tabiri caizse seksi ve sıcak bir koku. Ya koyun ahırı ya da baştan çıkarıcı . Gerçekten ortası olmayan bir parfüm. İlk izlenimim teke gibi kokması olsa da şuan baştan çıkarıcı olduğu kanaatindeyim.

H.Dalyan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Marka ürünü kadınlar için üretiyor ama erkekler tarafından da çok rağbet görünce ilerleyen zamanlarda unisex olarak konumlandırıyorlar.
Bende sevmeyen taraftayım 8 yıllık bir şişesine sahibim fakat senede 1 2 kere kullanırım o da acaba bu sefer sever miyim diye denemek için.
Belli aralıklarla yine deneyin bence seveceksiniz :)