Neler yeni

Koleksiyonum. Biriktirmeye devam...

tomfordcu

Koku Meraklısı
Kleksiyonum.jpg
https://link.dolap.com/hockaw1

Son düzenleme:

H.Dalyan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Güzel günlerde kullanın 🙏
Detaylı bakmak isteyenler için link bırakırsanız çok daha iyi olur.

Gaudium

Koku Meraklısı
Güzel günlerde kullanın, Emporio Armani Stronger with you Tobacco için düşünceleriniz nelerdir?

Yankı

Koku Meraklısı
Öncelikle keyifli kullanımlar dilerim.

Böyle yorumlara müsade var mı veya her koleksiyonu tebrik etmemek ayıp mıdır emin olamadım ama ben bu koleksiyonun oluşturulma biçimini beğenmedim.

Aynı parfümlerin değişik versiyonlarının lüzumsuz olduğunu düşünüyorum. Mesela Bleu de Chanel DNA'sı tüm versiyonlarında aynı. Üçüne de sahip olmaya gerek yok. Dior Homme'lar keza öyle. Sauvage da böyle. Acqua Di Gio, Armaniler, L'Homme Ideal'ler, Givency'ler vs. liste uzayıp gider...

Benzer tarzda ve aynı işi gören parfümler de fazlasıyla mevcut sizde. Yanlış görmediysem Carved Oud ve Oud Wood var. Çok çok yakın parfümler bunlar.

Klona karşı değilim. Club de Nuit Intense güzel ve herkese tavsiye edebileceğim bir fiyat/performans klonu. Ancak bunun da versiyonları arasında ciddi bir fark yok. Ben olsam bir tanesini satardım. Klon alıp ekonomik hareket edeyim derken orijinal parfüm kadar para ödemeye gidebiliyor bu iş.

Gerisi zevk meselesi...
Bazı oldukça güzel parfümleriniz mevcut ancak adet olarak fazlalığın kaliteye yansıtılamadığını, biraz al-sat ile koleksiyonunuzun daha da güzel bir hale gelebileceğini düşünüyorum.

Saygılar.

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Güzel koleksiyon, designer biraz fazla gibi, aynı tarz kokular satılıp nişlere ağırlık verilse bence daha iyi olur

tomfordcu

Koku Meraklısı

Böyle yorumlara müsade var mı veya her koleksiyonu tebrik etmemek ayıp mıdır emin olamadım ama ben bu koleksiyonun oluşturulma biçimini beğenmedim.

Aynı parfümlerin değişik versiyonlarının lüzumsuz olduğunu düşünüyorum. Mesela Bleu de Chanel DNA'sı tüm versiyonlarında aynı. Üçüne de sahip olmaya gerek yok. Dior Homme'lar keza öyle. Sauvage da böyle. Acqua Di Gio, Armaniler, L'Homme Ideal'ler, Givency'ler vs. liste uzayıp gider...

Benzer tarzda ve aynı işi gören parfümler de fazlasıyla mevcut sizde. Yanlış görmediysem Carved Oud ve Oud Wood var. Çok çok yakın parfümler bunlar.

Klona karşı değilim. Club de Nuit Intense güzel ve herkese tavsiye edebileceğim bir fiyat/performans klonu. Ancak bunun da versiyonları arasında ciddi bir fark yok. Ben olsam bir tanesini satardım. Klon alıp ekonomik hareket edeyim derken orijinal parfüm kadar para ödemeye gidebiliyor bu iş.

Gerisi zevk meselesi...
Bazı oldukça güzel parfümleriniz mevcut ancak adet olarak fazlalığın kaliteye yansıtılamadığını, biraz al-sat ile koleksiyonunuzun daha da güzel bir hale gelebileceğini düşünüyorum.

Saygılar.
Öncelikle teşekkür ederim. Söylediklerinize büyük oranda katılıyorum. Benzer kokuları almak benim de çok tarzım değil esasında. Eğer almışsam çok uygun fiyata denk geldiği için almışımdır. Çok azı merakımdan... ☺️ Özellikle Aventus benzeri diye dillendirilen ama Aventus'la hiç alakası olmayan Armaf, Afnan klonları kesinlikle birbirine çok yakın. Carved Oud yok bende. TF Oud Wood'a benzeyen hiç kokum yok. Koleksiyonumum en nadide kokularından ilk üçe girer benim için. Dior konusunda da sadece Sauvage için katılırım size. Dior homme İntense, Parfum, Sport, Eski batch Dior homme bunlar kendi içinde, özgün farklılıklar barındırıyor. Elimdeki kokuları dekant paylaşımına açtığım için, elimden çıkarmayı da çok düşünmüyorum açıkçası. Dekant olarak satıp eksiltmeyi şimdilik daha uygun buluyorum. Designerlerin hepsini satsam sanırım 100 tane orta segment niche alabilirim. Henüz "Ben artık niche-ultra niche ürünlere geçiyorum millet." kıvamına gelemedim nedense ☺️ Özet olarak koleksiyonuma genel beğenisi yüksek kokuları, çok uygun fiyata bulursam ekliyorum. Nadiren de paraya kıyıp niche alırım. Gelecekte nereye evrilir bu iş benim için bilemem ama şimdilik tarzım bu.

tomfordcu

Koku Meraklısı
Güzel günlerde kullanın, Emporio Armani Stronger with you Tobacco için düşünceleriniz nelerdir?
Çok teşekkürler. Stronger With You Dnasından çok uzaklaşmadan, yine genel beğeniye uygun, performansı da fena sayılmayacak bir koku olmuş bence. Piyasadaki stronger with you klanlarının-mudaillerinin çok artması ve çok kullanılması dolayısıyla, farklılık arayanlar için tercih sebebi olabilir ayrıca. Ben tütün ve kestaneyi çok belirgin hissediyorum ve bu notaların çok dengeli kullanıldığını düşünüyorum. 10 üzerinde 7,5 veririm bu koku için. ☺️

Lemonade

Koku Meraklısı

Gerisi zevk meselesi...

Saygılar.
Herkesin koleksiyon oluşturma biçimi farklıdır, senede birkaç kez kullanacağımı düşündüğüm bir rose-oud parfümünün şişesini almaktansa sıkça kullandığım bir parfümün" biraz daha odunsu" farklı bir versiyonunu bulundurmak isterim. Bu sayede signature parfümün bir üst seviyesi olarak signature dna oluşturabilirim. Dior homme sportu yaz günlerinde, dior homme'u ofiste, dior homme intense'i akşamları kapalı ortamda, dior homme parfum'u da açık alanda, daha fazla dikkat çekmek istediğimde kullanabilirim. Emin olun aralarındaki fark şişe tasarımları arasındaki farktan çooook daha fazla.