Neler yeni

Marc-Antoine Barrois Tilia Parfüm İncelemesi

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
tilia.jpg

Marc-Antoine Barrois Tilia çoğu kişi adından bahsetmeden önce, Beymende koklayıp eşime satın aldığım bir parfümdü. Kokladığımda bu koku adından çok söz ettirir demiştim. Eşim bu parfümden sayısız iltifat almıştır. Bugün bu parfümü inceleyeceğiz.

Şişesiyle başlıyorum. Basit ama şık, kaliteli hissettiriyor. Yani bu fiyata da bu beklenir zaten! Şimdi asıl meseleye, kokuya geçelim.

İlk sıktığımda sanki bir bahar sabahında, ıhlamur ağaçlarının altında uyanmışım gibi hissettim. Tamam, belki biraz abarttım ama o taptaze, çiçeksi koku insanı alıp götürüyor. Ihlamur çiçeğinin o kendine has tatlılığı, hafif burukluğu adeta burnunuzda dans ediyor.

Sonra biraz daha yakından kokladığımda, vetiverin o topraksı, odunsu notaları da kendini gösteriyor. Ama öyle baskın değil, ıhlamurun tatlılığını dengeleyen, ona biraz derinlik katan bir şekilde. Sanki kır çiçekleriyle dolu bir bahçenin ortasında, topraklı bir yolda yürüyormuşsunuz gibi.

Parfümün ilerleyen saatlerinde ise, misk ve vanilya devreye giriyor. Misk, kokuya hafif bir temizlik ve yumuşaklık katarken, vanilya da tatlılığı biraz daha belirginleştiriyor. Ama bu tatlılık asla şekerli, yapay bir tatlılık değil. Daha doğal, daha kremsi bir tatlılık. Sanki annenizin yaptığı ıhlamurlu, vanilyalı bir sütlaç yiyormuşsunuz gibi.

Kalıcılık konusunda da gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Sabah sıktığınızda akşama kadar teninizde hissedilir şekilde kaldı. Yayılımı da ideal seviyede. Etrafınızdakiler kokunuzu alacaklardır ama asla rahatsız edici bir yoğunlukta değil.

Şimdi gelelim "ama" kısmına. Tilia, herkesin seveceği bir parfüm değil. Çünkü oldukça çiçeksi ve tatlı bir koku. Eğer daha odunsu, baharatlı veya maskülen kokuları seviyorsanız, bu parfüm size hitap etmeyebilir. Ben bayanlara daha çok yakıştırıyor ki kokunun cinsiyeti olduğunu düşünmüyorum ama bu konu bayanlarda çok daha güzel duruyor. Ayrıca fiyatı da bazı kişilere bir tık yüksek gelebilir. O yüzden kör alış yapmadan önce mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Sonuç olarak, Marc-Antoine Barrois Tilia, tam bir ıhlamur çiçeği şöleni. Taptaze, çiçeksi ve tatlı kokuları sevenler için kesinlikle denenmesi gereken bir parfüm. Özellikle bahar ve yaz ayları için çok uygun olduğunu düşünüyorum. Eşinize hediye almak istiyorsanız Marc-Antoine Barrois Tilia tam size göre bir seçenek.

YıldızGezgini

Koku Meraklısı
genel yorumların aksine benim çok baskın bir şekilde heliotrope çiçeği kokusunu aldığım bir parfüm. ıhlamur çiçeği de kokuyor ama burnuma yoğun şekilde çarpan koku heliotrepe çiçeği. kokunun genel hissiyatı ıhlamur bal heliotrepe çiçeği vanilya arasında gidip geliyor. bence çok feminen bir koku. kadını hatırlatan bir yönü var. kokuyu duyumsadığınızda aklınızda kadın canlanıyor diyebilirim. yayılım ve kalıcılık çok başarılı. performasını çok beğendiğim bir parfüm. geçtiğiniz yerde iz bırakan parfümlerden. bu anlamda bence iltifa alacak, adını sorduracak parfümlerden. genel beğeniye çok uygun. bazı yorumlarda çok tatlı bir havası olduğu, bu nedenle de boğucu olduğu söylense de ben buna katılmıyorum. tatlılık var ama çok dengeli. sürekli kendini hatırlatan, parfüme hakim olan tatlılıklardan değil. hissiyatı oldukça kremsi, pürüzsüz, yumuşak. parfümün bana göre hiçbir sert köşesi yok. etrafınızı rahatsız etmez, sizi rahatsız etmez. ben 7/24 her mevsimde her ortamda kullanılabilir bir parfüm olduğunu düşünüyorum. bana göre bu parfümün eksi olan tek bir yönü bile yok, genel olarak oldukça başarılı bir harman, insanı içine çeken sarıp sarmalayan çok başarılı bir koku.