-
Öne çıkan konu
Memo Palais Bourbon bence oldukça ilgi çekici bir parfüm ama söylendiği kadar çok güçlü bir koku değil. İlk 1-2 saat etrafınıza yayılıyor ama öyle buram buram değil, daha çok kendini hissettiriyor. Sonrasında ise tende kalan, daha yakın hissedilen bir kokuya dönüşüyor.
Tütsü, ud ve reçineli taraf açılışta güçlü bir şekilde öne çıkıyor. Baharatlardan kakule, tarçın ve karabiber oldukça belirgin ama vanilya mutlak, tonka ve benzoin bu yoğunluğu biraz yumuşatıyor. Akigalawood, gaiac wood ve sandal ağacı ile birleşince dumansı, hafif odunsu bir gövde kazanıyor. Vetiver ve paçuli parfüme yeşil ve kuru bir karakter katarken sardunya hafif bir ferahlık serpiştiriyor.
Benim için en dikkat çekici tarafı, Issey Miyake Nuit d’Issey Pulse Of The Night’a benzemesi oldu. Sanki onun daha iyi harmanlanmış ve birkaç nota eklenmiş versiyonu gibi. Hatta yoğun baharatları dengelerken zaman zaman boozy bir his de veriyor ama çok az, Issey Miyake Nuit d’Issey Pulse Of The Night’a parfümünde olduğu gibi değil o keskinliğin alınmış hali gibi. Notalarda yazmasa bile hissediliyor. Parfüm kuruduğunda hafif ekşimsi bir havaya bürünüyor.
Koku güzel, dengeli ve genel beğeniye açık. Fakat ben bu parfümde çok özgün bir şey göremedim. Benzerleri çok fazla ve adeta akraba gibi duruyorlar. Niş olarak konumlandırılsa da o özgünlük hissini bana yaşatmadı. Yine de koku karakteri hoş ve kullanması keyifli.