Ormonde Jayne Montabaco Intensivo bence adının çağrıştırdığı gibi yoğun bir tütün parfümü değil, hatta tam tersine ilk sıktığınız anda burnunuza gelen şey resmen temiz bir dağ esintisi. Yani öyle ağır, dumanlı bir tütün kokusu bekliyorsanız çok şaşırabilirsiniz. Benim için bu parfümün en büyük olayı o açılıştaki dağ havası etkisi, insana sanki yüksek bir platoda yürüyormuş hissi veriyor. Portakal yağı ve bergamot da o ferahlığı destekleyip kokuyu canlı tutuyor, ardıç ve kakuleyle birlikte biraz baharatlı, enerjik bir yönü de var.
Orta kısımda çay notasını çok net alıyorum, oldukça zarif bir dokunuş. Hedione ve menekşe çiçeksi bir parlaklık katarken gül ve manolya da yumuşak bir geçiş yapıyor.
Dip notalara indiğimizde işin içine tütün giriyor ama bildiğimiz yoğun, dumanlı tütün değil. Iso E Super’in de katkısıyla daha modern, daha şeffaf bir tütün yorumu var. Yosun ve süet kokunun derinliğini artırıyor, ambergris, sandal ağacı ve tonka fasulyesiyle birlikte koku iyice rafine bir hale geliyor.
Bazı kişiler Iso E Super’den dolayı burun körlüğü yaşayıp performansı düşük diyebiliyor ama bende tam tersi oldu; kalıcılığı gayet güçlü, yayılımı da ortalamanın üstünde. Ormonde Jayne son dönemde beni en çok şaşırtan markalardan biri oldu ve Montabaco Intensivo, hem dört mevsim kullanılabilir olması hem de özgün havasıyla benim için kesinlikle özel bir parfüm.
Dağ ferahlığını tütünle buluşturan, hem sofistike hem de çok yönlü bir koku. Kör alış için riskli olabilir ama deneyen çoğu kişinin iyi ki denemişim diyeceğini düşünüyorum.
Benim notum:
Kalıcılık 9/10
Yayılım 8/10
Koku güzelliği 9/10