Neler yeni

Xerjoff Accento Parfüm İncelemesi

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
WhatsApp Görsel 2025-02-27 saat 21.38.44_9a5083af.jpg

"Accento" İtalyanca'da "vurgu" anlamına geliyor ve bu parfüm gerçekten de girdiğiniz ortamlarda sizin vurgunuz oluyor. İlk tanıştığımda, "Bu ne kadar farklı bir koku!" diye düşünmüştüm. Alışılmışın dışında, enerjik ve ferahlatıcı bir deneyim sunuyor.

İlk İzlenim:

Accento'yu ilk sıktığınızda, sanki tropik bir adaya ışınlanıyorsunuz. Ananasın tatlı ve sulu kokusu, bergamotun o canlandırıcı narenciyesiyle harmanlanmış. Bu ikili, sizi adeta güneşe doğru koşturuyor. Ama bu sadece başlangıç...

Koku Notaları ve Gelişimi:

Accento'nun en sevdiğim yanı, koku notalarının sürekli değişmesi ve gelişmesi. Üst notalardaki ananas ardından, orta notalarda yasemin, iris ve pembe biber devreye giriyor. Yasemin ve iris, parfüme zarif bir çiçeksi dokunuş katarken, pembe biber ise hafif bir baharatlılık veriyor. Dip notalarda ise amber, misk, vetiver ve vanilya buluşuyor. Bu sıcak ve odunsu notalar, parfüme derinlik ve kalıcılık katıyor.

Kalıcılık ve Yayılım:

Kalıcılık konusunda Accento tatminkar. Yayılımı etrafınızdakileri rahatsız etmiyor ve kokunuzu hissettiriyor. İltifat almayı sevenler için ideal bir parfüm.

Kimlere Yakışır? Ne Zaman Kullanılır?

Accento, bence hem kadınlara hem de erkeklere yakışabilecek unisex bir parfüm. Enerjik, pozitif ve özgüvenli kişilerin tarzını tamamlayacağını düşünüyorum. İlkbahar ve yaz aylarında gündüz kullanmak için harika bir seçenek. Açık hava etkinliklerinde, tatilde veya günlük kullanımda tercih edilebilir.

Kangal58

Esans Keşfi
Elinize sağlık hocam. Sizce bu parfüm de kullanılan iris keskin bir iris mi? Dior homme, givenchy veya le male le parfum tarzı bir iris mi? Onlardan pek hoşlanmıyorum ama kalanı çok ilgi çekici geldi bana

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Elinize sağlık hocam. Sizce bu parfüm de kullanılan iris keskin bir iris mi? Dior homme, givenchy veya le male le parfum tarzı bir iris mi? Onlardan pek hoşlanmıyorum ama kalanı çok ilgi çekici geldi bana
Çok teşekkür ederim. Evet, iris kökü çok dengeli kullanılmış bu parfümde. Bana göre tüm notaları çok dengeli. Öyle keskin gelen hiçbir notası yok. Ama diğer parfümleri örnek vermeniz benimde hatırlamama neden oldu. Evet, kesinlikle le male le tarzında.

Kangal58

Esans Keşfi
Çok teşekkür ederim. Evet, iris kökü çok dengeli kullanılmış bu parfümde. Bana göre tüm notaları çok dengeli. Öyle keskin gelen hiçbir notası yok. Ama diğer parfümleri örnek vermeniz benimde hatırlamama neden oldu. Evet, kesinlikle le male le tarzında.
Çok teşekkür ederim hocam