Neler yeni

Xerjoff Renaissance Parfüm İncelemesi

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
xrfr.jpg

Xerjoff Renaissance yine buradaki splitten aldığım bir parfüm. (Tamamen kör alış) Şişesini elime aldığımda bile "bu işte bir şeyler var" dedim. Daha önce çok fazla Xerjoff deneyimim olmuştu, o yüzden çıtayı yüksek tuttum. Bakalım beklentilerimi karşılayacak mı?

İlk sıktığımda limon ve bergamot öyle bir patladı ki, sanki İtalya'nın Amalfi kıyılarında bir bahçeye ışınlandım! Tamam, abartmıyorum. Ama o ferahlık, o enerji... İnanılmaz! Sabahın köründe sıksam bile modumu yükseltiyor. Mis gibi limonata içiyormuş gibi hissediyorsunuz.

Sonra yavaş yavaş nane de devreye giriyor. Ama öyle diş macunu gibi bir nane değil. Daha doğal, daha yeşil, daha aromatik bir nane. Limonla bergamotun ferahlığını daha da artırıyor. Sanki deniz kenarında, nane yapraklarıyla süslenmiş bir kokteyl içiyormuşsunuz gibi...

Orta notalarda gül ve çiçekler devreye giriyor. Ama merak etmeyin, öyle ağır, bayıltıcı bir çiçek buketi gibi değil. Daha hafif, daha zarif, daha romantik bir hava katıyor. Sanki bahar bahçelerinde dolaşıyormuşsunuz gibi...

Alt notalarda paçuli, sedir ağacı ve ambergris var. Bu notalar da kokuya hafif bir derinlik, sıcaklık ve kalıcılık katıyor. Ama yine de o ferahlık, o canlılık hiç kaybolmuyor. Sanki güneş batarken, denizden gelen hafif bir meltem yüzünüze çarpıyormuş gibi...

Kalıcılık ve yayılım konusunda da gayet başarılı. Özellikle yaz ayları için harika bir seçenek. Sonuç olarak, Xerjoff Renaissance tam bir yaz parfümü. Limon, bergamot ve nane üçlüsünün uyumu, insana enerji veriyor ve mutluluk hissi yaratıyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da, performansı ve kalitesiyle bu parayı hak ediyor.