Xerjoff Richwood, buradaki splitten aldığım bir parfüm. Daha önce dekantını koklamıştım kokusunu biliyordum ama şişesinden koklamak bir başka deneyim. Şişesini elime aldığımda "işte bu!" dedim. Ağır, tok, kaliteli... Hani bazı parfümler vardır, şişesine bakınca bile "ben pahalıyım" diye bağırır ya, Richwood aynen öyle.
İlk fısta burun direğim sızladı, yalan yok. Ama bu kötü anlamda değil. Bildiğiniz sandal ağacı kokularından değil bu. Sanki Hindistan'daki bir tapınakta, el yapımı sandıkların arasında dolaşıyormuşsunuz gibi. Ama o sandıklar yeni yapılmış, pırıl pırıl.
Sonra o keskinlik yavaş yavaş yumuşuyor. Gül falan var diyorlar, evet var ama böyle "ben buradayım" diye bağırmıyor. Sandal ağacının arkasında, usul usul dans ediyor. Sanki bir balerin, gösteri yaparken arkada hafif bir müzik çalıyor gibi...
Paçuli de var, toprak kokusu falan diyorlar. Bence daha çok "eski kitap kokusu" gibi. Hani kütüphanede, yıllanmış kitapların arasında dolaşırken aldığınız o hafif nemli, odunsu koku varya, aynen o.
Kalıcılık mı? Çok çok iyi!
Şimdi gelelim "ama"sına. Fiyatı biraz tuzlu, kabul ediyorum. Ama bu parfüm, gidip de her gün sıkacağınız bir şey değil. Daha çok özel günlerde, kendinizi şımartmak istediğinizde kullanacağınız bir parfüm. Hani takım elbise giyip, şık bir restorana gittiğinizde... İşte o zaman bu parfümün hakkını verebilirsiniz.
Sonuç olarak, Xerjoff Richwood tam bir "beyefendi parfümü". Odunsu kokuları seven, kaliteli ve sofistike bir şeyler arayan herkese tavsiye ederim. Ama şunu da unutmayın, bu parfüm herkese yakışmaz. Karakterinizle, tarzınızla uyumlu olması lazım. Yoksa üzerinizde sırıtıp durabilir. Giyim isteyen bir parfüm. Ben ilk koklamada %30 more than words'a benzettim ama bu öyle belirgin bir fark değil o da odunsu notalardan ve iki parfümünde aynı parfüm evinden çıkmasından kaynaklı diye düşünüyorum bana göre more than words parfümünün (performans olarak ve onun gibi bağıran türden değil lüks hissiyatı bakımından) 3-4 gömlek üstü bir parfüm bu.