Neler yeni

Xerjoff Sketchbook P33 Parfüm İncelemesi

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
xerjoff_sketchbook_p33.png

Üst Nota: Bergamot, Greyfurt, Elma, Pembe biber
Orta Nota: İrıs, Selvi, Tarçın
Alt Nota: Sedir Ağacı, Misk, Amber

Evet, Xerjoff Sketchbook P33 hakkında birkaç kelam etmek istiyorum, sanki parfüm dükkanında yanımda bu kokuyu deneyimlemiş bir arkadaşımla sohbet ediyormuşum gibi.

Şimdi şöyle bir şey var, Xerjoff deyince zaten beklenti yüksek oluyor. Hani o "lüks", "niche", "özel" kelimeleri direkt akla geliyor. Sketchbook serisi de bu beklentiyi boşa çıkarmayan, hatta biraz daha kişisel ve deneysel bir hava taşıyan bir seri. P33 de bence bu serinin en merak uyandıran üyelerinden biri.

İlk sıktığım anda, one million tarzında bir açılışı var ama sonra "Aa, bu bildiğim bir şeye benzemiyor" dedim içimden. Böyle tatlımsı, hafif baharatlı bir açılış yaptı. Sanki egzotik bir meyve ile sıcak bir baharat harmanı bir araya gelmiş gibi. Ama bu tatlılık öyle şekerli, yapış yapış bir tatlılık değil. Daha çok olgun, sulu bir meyvenin doğal tatlılığı gibi. Baharatlar da öyle keskin, burun yakan cinsten değil, daha çok sıcaklık ve derinlik katıyor.

Orta notalara geçişi çok yumuşak oldu. Sanki o ilk andaki canlılık biraz sakinleşip, daha kremsi, daha iç içe geçmiş bir hale büründü. Burada sanki hafif odunsu notalar da devreye giriyor gibi hissettim. Böyle hafiften bir sıcaklık, sanki güneş görmüş bir ağacın kabuğu gibi. Çiçeksi bir şeyler de var sanki arka planda ama baskın değil, sadece o tatlı baharatlı havayı biraz daha zenginleştiriyor.

Gelelim o meşhur "kalıcılık" ve "fark edilirlik" konusuna. Xerjoff deyince zaten bu konularda pek şüphe olmuyor. P33 de bu konuda kesinlikle üzmedi beni. Sabah sıktığımda akşama kadar tenimde o hafif, hoş kokuyu almaya devam ettim. Tabii ki ilk saatlerdeki o yoğunluk biraz azalıyor ama o kendine has karakteri gün boyu hissediliyor. Fark edilirlik konusunda da abartılı bir "herkes beni konuşuyor" durumu yaratmadı ama yanınızdaki insanlar kesinlikle "Aa, sende güzel bir koku var" diyecektir. Böyle dikkat çekici ama rahatsız etmeyen bir aurası var.

Şimdi dürüst olmak gerekirse, P33 herkesin "bayılacağı" bir koku olmayabilir. O kendine has tatlı-baharatlı dengesi, biraz da alışılagelmişin dışında bir hava taşıyor. Eğer çok "klasik", çok "erkeksi" ya da çok "çiçeksi" kokuları seviyorsanız, bu size biraz farklı gelebilir. Ama eğer yeni şeyler denemeyi seviyorsanız, farklı, özgün bir imza koku arıyorsanız, kesinlikle bir şans vermeniz gereken bir parfüm.

Benim genel izlenimim şu oldu: Xerjoff Sketchbook P33, özenle harmanlanmış, kaliteli içeriklere sahip, kendine has bir karakteri olan bir parfüm. İlk başta biraz "ne oluyor?" dedirtse de, zamanla o katmanlarını keşfettikçe daha çok seviliyor. Sanki bir sanat eseri gibi, her detayında farklı bir güzellik buluyorsunuz. Fiyatı tabii ki biraz yüksek ama eğer parfüm sizin için bir tutkuysa ve farklı bir deneyim arıyorsanız, bence o parayı hak ediyor.

Umarım bu yazı Xerjoff Sketchbook P33 hakkında size biraz fikir vermiştir. Eğer deneme fırsatınız olursa, kendi burnunuzla deneyimlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Herkesin koku alma duyusu farklıdır, kim bilir belki de sizin için bambaşka bir hikaye anlatır bu parfüm.

Dip not: Sketchbook, Sergıo Momo’nun çekmecesinde kilitli tuttuğu sanat eserlerine hayat veren bir koleksiyon P.33 bir fikrin gerçek bir ürüne dönüşümünü temsil eden koleksiyonun ilk parfümü. Şişe toskanalı zanaatkarlar tarafından elde üretilmiştir ve 4000 adet ile sınırlı bir üretimdir.