Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Merhaba bu başlığı ilk kez denediğiniz veya bugün denediğiniz kokuyu veya kokuları yazmak için kullanabilirsiniz. İyi forumlar

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Matiere Premiere Falcon Leather

Markanın çoğu kokusunu denedim. Çoğu katmanlama icin üretilmiş ,performanslı, düz ve basitti ancak falcon leather tavsiye üzerine deneme sample aldım. Gerçekten iyi bir burna sahip birinin kullanması gereken, deri notasını seviyorsanız kesin ilk sırada seveceksiniz, genel beğenisi yüksek, ama gene riskli bir koku tam adı gibi safranla birlikte ladenle başlayıp deri nin net hissedildiği ud ve recinlerle kapanan, performansı Üst seviyede ,kimseyi üzmeyecek gerçekten bu markanın en sevdiğim kokusu oldu. Siseli almaya değer, markanın, özgün, güzel işlerinden.

Makedon

Esans Keşfi
Merhaba bu başlığı ilk kez denediğiniz veya bugün denediğiniz kokuyu veya kokuları yazmak için kullanabilirsiniz. İyi forumlar
O zaman sevgili @necfragrance hocam; kafa karışıklığına neden olmamak adına diğer başlığı sadece bugün hangi parfümü kullandım şeklinde düzeltip buna ilaveten ayrı bir başlık olarak da merak edilen ve bilgi sahibi olmak istediğiniz parfümler şeklinde de bi ayarlama yapabilir miyiz?

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
O zaman sevgili @necfragrance hocam; kafa karışıklığına neden olmamak adına diğer başlığı sadece bugün hangi parfümü kullandım şeklinde düzeltip buna ilaveten ayrı bir başlık olarak da merak edilen ve bilgi sahibi olmak istediğiniz parfümler şeklinde de bi ayarlama yapabilir miyiz?
Teşekkürler hocam öneriniz için, aslında diğerinde biraz karışıklık olacaktı. O yüzden ayırmak istedim.

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Matiere Premiere Falcon Leather

Markanın çoğu kokusunu denedim. Çoğu katmanlama icin üretilmiş ,performanslı, düz ve basitti ancak falcon leather tavsiye üzerine deneme sample aldım. Gerçekten iyi bir burna sahip birinin kullanması gereken, deri notasını seviyorsanız kesin ilk sırada seveceksiniz, genel beğenisi yüksek, ama gene riskli bir koku tam adı gibi safranla birlikte ladenle başlayıp deri nin net hissedildiği ud ve recinlerle kapanan, performansı Üst seviyede ,kimseyi üzmeyecek gerçekten bu markanın en sevdiğim kokusu oldu. Siseli almaya değer, markanın, özgün, güzel işlerinden.
Falcon leather'ı beğenmene sevindim kardeşim.

Makedon

Esans Keşfi
Can sıkıntısından Aventus, Orion, Hacıvat ve Cedrat Boise'yi tuşlara sıktım kokluyorum. Aventus kokmuyor; şişesine yada damacanasına onca para verdikten sonra saatler sonra bile kokuyor moduna girme psikolojisini anlıyorum sahipleri için ama kokmuyor işte. Cedrat bunun narenciye baskın beyveli sedir kokan hali. Kokuyor ayrıca ama dediğim gibi ananası değil limonu vesaire bergamotu falan baskın. Orion işin duman mevzusunu çok abartmış bildiğin molotof kokteylini Aventus ile hazırlayıp bi yerlere fırlatmışsın gibi katran katran, deri deri ve sedir küllü kokuyor. Kalıcı gibi olacak ama yayılım sıkıntılı fakat kokuyor yine de. Hacıvat ise anlamıyorum bu kokuyu Aventusa benzetenleri çünkü bambaşka bir hikaye anlatıyor. Meşeyosunu mesela yada ananas başka başka, paçulisi falan mesela hele hele bergamotu ve amroxksanı bambaşka arkadaş... der mişim. Kabak gibi kara kuru Aventus işte. Meh.
Umarım bi daha canım sıkılmaz.

Kangal58

Parfüm İzleyicisi
Initio - paragon
Hem genel beğenisi yüksek hemde kullanan kişi sayısı az tam bir imza parfümü olmaya aday.
Hafif maskülen, tatlı bir erik ve yumuşak odunsu notaları ile her ortama uyum sağlayabilir

Makedon

Esans Keşfi
Can sıkıntısı pt. II

Ralph Lauren Polo Classic (Yeşil) ;
Tatlı yeşil elma suyu, çam iğneleri, yosun ama meşeyosunu değil hayvan gibi deniz yosunu, çürümüş ıslak saman ve tütünden ağır hayvansallık. Buraya kadar tatlı, yeşil ve nemli. Karanfil, amber ve deri ile belki biraz misk+vetiver=berber pudrası. Sıcaklaşmaya ve tam kırmızıya dönecekken amber kahvede kalıyor fakat geneli hem şişesi hem de sıvı rengi gibi yeşil. Gariptir ki aynı hayvansallığın kırmızıdan bordosu Roja Enigma. Rengi onda veren sıcak alkoller bence ıslak saman/tütün ve deri iskeleti aynı. Polo büyük iş. O tatlılığı bunlara yedirmek hayra alamet bi kafa değil.

Dior Sauvage Elixir;
Yukarıdakinin yeşilleri kısık, lavantası yüksek, amberi cayır cayır ve karanfil/tarçını neredeyse oryantal ısıda kullanılan steroidli fujer hali. Kaynar suya batırılmış fırça üzerindeki sıcak traş sabunu. Fırçanın ve usturanın sedir sapı. Modernize ve modifiye Drakkar. Maceraya gerek bırakmayan güncel fujer imza parfümü. İnşallah Kurkdjian buna da el atıp o dandik vanilya ve imzası portakal çiçeğini sokuşturduğu Elixir Parfum yapmaz.

Roja Apex;
Yukarıdaki ikisinin mükemmel füzyonu. Ek olarak söyleyebileceğim şey açılışındaki zorlayıcı jalapeno galbanum ve sondaki derinin daha plastik oluşu. Totalde hatasız, yüksek kaliteli ve geçmişteki iki örnekten tıpkı diğer çalışmalarında olduğu gibi acımasızca yararlanan Roja. Onu öyle kabullendim artık yapabileceğim bi şey yok.

Lattafa Asad;
Yine o beni hasta eden milli woody amberli Sauvage Elixir. Çöp.

Makedon

Esans Keşfi
Roja Enigma Cologne;
Kıpkırmızı tatlı öksürük şurubu, vicksvari ilaçsı hava, oldukça hayvansal çürük saman ve tütün ile Bentley İntense'deki geniz gıcıklayan alkollü toz odun talaşı. Dengesiz tatlılığı ve ara ara çıkıp kaybolan deri koku oturduktan sonra bile yer yer rahatsız edici. Coca Cola almadım. Derinliği olan ancak tahammül sınırlarımı zorlayan bir iş.

Roja Elysium Cologne;
İlk 15-20dk'lık yağlı süet kokunun açılmasını tepeden basarak engelliyor. Sonrasında Mugler Cologne ve Original Vetiver belki biraz da Escentric 02'den aşina olduğum temiz ve pudralı, bergamotlu ve miskli vetiver sazı ele alıyor fakat burada alışılmışın dışında bu yapının gerisinde ona destek vermesi beklenen şampuansı çiçeksilik burada önde kalıyor. Ylang ylang. Bu karakter bana Chanel Jersey'i fazlasıyla anımsattı ve hoş bir hatırlayış oldu. Genel manada açılışı saymazsam bu odunsu çiçeksi karakter, beğenisi oldukça yüksek ve iyi gelen bir aura yaratıyor. Biraz daha vakit geçirmeliyim.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Suleko Baba Yaga EdP

karanfil ve kök zencefili bol, hafif tarçınlı dengeli tatlılıkta hibiskus şerbeti. ferah/keskin baharatlı az kırmızı meyvemsi/topraksı derin bir aroması var.

Fort1T00

Koku Meraklısı
Guerlain - L'Homme Ideal Extreme
Bu parfüm işinde yeniyim ama şuana kadar en beğendiğim tütün içerikli parfüm olabilir. Narcotic Delight gibi kültablası kokmuyor, Side Effect fazla tatlı, Naxos yeni batch'de tütün alamıyorum bile zaten. Herod'uda beğenmiştim ama bu parfümde de Herod gibi performans sıkıntısı var gibi biraz daha deneyeceğim. Güzel tütün parfümü önerilerinize açığım :) Listemde sırada Tobacco Vanille, Tobacolor ve Tobacco Honey var.

pawEn

Koku Meraklısı
Mancera Silver Blue.
Arkadaşım sayesinde deneme şansı buldum. Açılışı güzel bir tatlılık ve baharatlarla başlıyor. Penhaligons'tan Mr. Sam'e oldukça benziyor. Daha az burun tırmalayan ve bir tık daha tatlı hali (garip bir şekilde daha tatlı ama daha az burun tırmalıyor evet). Kurudukça odun ve amber karakteri öne çıkıyor. Lineer bir parfüm denilebilir mi? Yaani, evet. Açılıştaki bergamotu pek alamadım bu arada. Belki diğer akortlar ağır bastığından olabilir.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Anka Kuş This Ember

betwixt & between'in katranlı sağlam bir deri/amber ile geliştirilmiş koyu hali. b&b de ki aynı kasvetli siyah odunsu gül/misk akoru mevcut ama üstünde hafifçe hayvansal, daha çok tabaklanmış bir deri var. Danse Lascive/L'Oudh tarzını andırır yine derin ama kirlilik ve güç olarak daha dengeli ve gıcırtılı latexi yok veya az.

Radpak

Yönetici
Yönetici
Roja - 51 pour femme
Bombos koku hicbir tarafini begenmedim. Bunun pour hommeu cok iyiydi diyorlar ama discontinued o yuzden yapacak birsey yok geçtik.

Roja - Lost in paris
Acilisini cok begenmistim gurme koyu bi kokuydu kurudukca cok fena baymaya basladi rahatsiz edici bi yanik kahve/kurabiye kokusu var elektronik sigara likidi gibi.

Roja - Qatar
Muhteşem bi parfum hastasi oldum Roja'nın en sert oud kullanimi olan parfumu kesinlikle. Frederic malle tarzi bi oud var ama hic rahatsiz edici degil yumusacik koku eslik eden notalar mukemmel uyumlu kesinlikle alinir listeye attik

Sospiro - contralto
Bal dafrique benzeri harbi andiriyor ama bunun kokusu daha iyi bal dafrique cok bos eksik hissetiriyodu bu onun ici doldurulmus hali kurudukca biraz daha feminen tarafa kaydi ama unisex kullanima gayet uygun.

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Maison Crivelli Tubéreuse Astrale
Daha önce denemiştim. Şimdi anca yazabildim.
Markanın kırmızı şişeleri nükleer seviyede performansı çok yüksek şimdi kokuya gelelim.
Başlangıcına 5 veya 10 dk dayanmak gerek ufak yumusaktan gelen bir deri hissiyatı var. Ama notalarda yok.Herkese göre değil, koku bambaşka ve bu zamana kadar böyle bir koku koklamadim diye düşünüyorum. Notalarinda Tarçın,sümbülteber,osmanthus,Vanilya ve misk var .Quentin Bisch gerçekten başarılı bir koku çıkarmış, sümbülteber bayan parfümlerinde kullanılır diyeceksiniz, carnal flower daki gibi bir sümbülteber yok içinde zaten deri de olduğu için erkek kullanımına cok uygun bir koku.

H.Dalyan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Maison Crivelli Tubéreuse Astrale
Daha önce denemiştim. Şimdi anca yazabildim.
Markanın kırmızı şişeleri nükleer seviyede performansı çok yüksek şimdi kokuya gelelim.
Başlangıcına 5 veya 10 dk dayanmak gerek ufak yumusaktan gelen bir deri hissiyatı var. Ama notalarda yok.Herkese göre değil, koku bambaşka ve bu zamana kadar böyle bir koku koklamadim diye düşünüyorum. Notalarinda Tarçın,sümbülteber,osmanthus,Vanilya ve misk var .Quentin Bisch gerçekten başarılı bir koku çıkarmış, sümbülteber bayan parfümlerinde kullanılır diyeceksiniz, carnal flower daki gibi bir sümbülteber yok içinde zaten deri de olduğu için erkek kullanımına cok uygun bir koku.
Notlarım arasında kendileri. Bende çok merak ediyorum.

Msahin01

Koku Meraklısı
Roja Manhattan
Süper parfüm fakat bence Boclet Tobacco bu kadar uygun fiyattayken -ben 3'e almıştım- Manhattan'a 7-8 vermem. Parasal derdi olmayan alabilir 👍
Bende şişeli olarak mevcut geçen haftalarda almıştım çok güzel beğendiğim bir koku menhattan. Fakat dediğiniz diğer koku nasıl benzerlik ne oranda. İsmini görüyordum ama hiç yorumuna denk gelmemiştim.

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Bende şişeli olarak mevcut geçen haftalarda almıştım çok güzel beğendiğim bir koku menhattan. Fakat dediğiniz diğer koku nasıl benzerlik ne oranda. İsmini görüyordum ama hiç yorumuna denk gelmemiştim.
İncelemesini yaptım hocam Parfüm İncelemelerine bakarsanız göreceksiniz