Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

Makedon

Esans Keşfi
Evde dekantları düzenleyip hediyelikleri şeyaparkene dün gece; elime Hera ile 2-3 adet Tabac Tabou geçti. Unutup unutup söylemişim herhalde fakat şöyle bir koklayınca ikisini de keşke yapmasaymışım dedim. Yeni nesil bağımsız artist tayfa kendisine tapsa da ben kendisinden nefret ediyorum: Nergis.

Jari

Esans Keşfi
London

Oud woodun kuru odunları üzerine baharatlar, tütsü ve çiçekleri ekleyip alt tonlarda yağlı hayvansal bir akor yedirince ortaya London çıkmış.

Koku bağımsız bir markadan çıkmış sanki. Bu bağımsız ve zanaatkar tayfadan kokladığım cesur ama kaliteli içerikli başarısız harmanların tam tersi harmanı kaliteli oldukça iyi bir iş.

Makedon

Esans Keşfi
London

Oud woodun kuru odunları üzerine baharatlar, tütsü ve çiçekleri ekleyip alt tonlarda yağlı hayvansal bir akor yedirince ortaya London çıkmış.

Koku bağımsız bir markadan çıkmış sanki. Bu bağımsız ve zanaatkar tayfadan kokladığım cesur ama kaliteli içerikli başarısız harmanların tam tersi harmanı kaliteli oldukça iyi bir iş.
TF'un en büyük handikapı tabi parfümseverler için onlar için değil; özel serideki hemen hemen tüm elle tutulur işleri ortadan kaldırmaları oldu. İlk aklıma gelenler London, Japon Noir, Plum Japonais, Moss Breches, Vert des Bois ve Shanghai Lily.
Mahşerin dört atlısı TV, Tuscan, Oud ve de Noir yanında bunlar özel seriyi özel kılan şeylerdi. Şimdi aynı şeylerin yanında garip garip youtube ve instagram ergenlerine pazarlamaları için yapılmış bi dünya çöp var garip garip renklerde şişeler ve aptal aptal isimlerle.

Jari

Esans Keşfi
TF'un en büyük handikapı tabi parfümseverler için onlar için değil; özel serideki hemen hemen tüm elle tutulur işleri ortadan kaldırmaları oldu. İlk aklıma gelenler London, Japon Noir, Plum Japonais, Moss Breches, Vert des Bois ve Shanghai Lily.
Mahşerin dört atlısı TV, Tuscan, Oud ve de Noir yanında bunlar özel seriyi özel kılan şeylerdi. Şimdi aynı şeylerin yanında garip garip youtube ve instagram ergenlerine pazarlamaları için yapılmış bi dünya çöp var garip garip renklerde şişeler ve aptal aptal isimlerle.
2013 ten sonra adam akıllı iş yok gibi markada. Kreatif direktör falan mı değişti acaba.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Rubini Nuvolari

yağlı aldehidik pürüzsüz yumuşak bir deri/safran. Ephemera Bass cinsinden gres yağlı ama kirli yeşili ve citrusu nisbeten az. daha çok storax ve yoğun aldehit ağırlıklı. aromatik yönden farklı ama Nu Be Sulphur, Metal Redux ile de yağlı plastiksi hissiyat benzer. sentetiklik olsa da bir Io Non Ho Mani gibi dengesiz, çirkin bir eriyik akrilik değil; endüstriyel solvent bağımlılığı yapacak keyifli/uyuşturucu bir aurası var.

Suleko Baba Yaga EdT

EdP olanla oldukça yakın. aromatikleri daha sade; baharat ve pudrası daha az. EdP'de arka planda olan çiğ yeşilli acı yaprak/toprak burada hafif daha önde.

Makedon

Esans Keşfi
ELdO Rien II;
Önce Bandit daha sonra da Kouros kokladığımda beni şaşkına çeviren hem temiz hem de kirli dengesini tüm enstrümanlarıyla en uçlarda yaşatıp / sağlayan deliliğin en berrak olanını klasik Rien yani İntense İncense olmayanında yaşamıştım. Bir tarafta beyaz kalıp sabunlar, havlular ve çarşaflar ile çamaşır suyu aldehit; beri tarafta ise ağır endüstriyel atıklar üreten sıcak dişlileri gres yağlı makinelerden çıkan deriler ve tabakhane. Kimyonlu ter kokan beyaz yaka çalışanlar da bonus. Evet klasik Rien buydu.
Ancak bu İntense İncense'deki yoğun çikolatalı paçuliyi ve neredeyse sıcak oryantal balzamikliğini bi yere oturtamıyorum. Belki de şipreye oryantali en iyi yedirmiş Palatin hayatımın parfümü diyedir veya bu doğulu enjeksiyon Rien'in ruhuna uymadığı içindir bilemiyorum ama Rien II'yi hiç sevmedim. Düz olanını buna bin defa tercih ederim.

asaid

Parfüm İzleyicisi
ELdO Rien II;
Önce Bandit daha sonra da Kouros kokladığımda beni şaşkına çeviren hem temiz hem de kirli dengesini tüm enstrümanlarıyla en uçlarda yaşatıp / sağlayan deliliğin en berrak olanını klasik Rien yani İntense İncense olmayanında yaşamıştım. Bir tarafta beyaz kalıp sabunlar, havlular ve çarşaflar ile çamaşır suyu aldehit; beri tarafta ise ağır endüstriyel atıklar üreten sıcak dişlileri gres yağlı makinelerden çıkan deriler ve tabakhane. Kimyonlu ter kokan beyaz yaka çalışanlar da bonus. Evet klasik Rien buydu.
Ancak bu İntense İncense'deki yoğun çikolatalı paçuliyi ve neredeyse sıcak oryantal balzamikliğini bi yere oturtamıyorum. Belki de şipreye oryantali en iyi yedirmiş Palatin hayatımın parfümü diyedir veya bu doğulu enjeksiyon Rien'in ruhuna uymadığı içindir bilemiyorum ama Rien II'yi hiç sevmedim. Düz olanını buna bin defa tercih ederim.
bu cins yalın halde sunum olarak bende cdg garage'a kadar gidiyor. daha eskilerden benzer yapılar koklamıştım ama çoğu fazla zengin, süslü yada karmaşık kaçıyor. son zamanlardan bunlara dahil edebileceğim Eaumer/Rien çaprazlaması gibi Pekji Blacklight var. bu tema içinde meyan/anason kullanımını çok iyi ele almıştı. Serge de endüstriyel tarafı körfeze kaydırıp Dans le Bleu ile birşeyler denedi ama odunun sentetikliği ile sinir bozucu gerçekçilikte yağlı tuzlu deniz yosununun tezatı biraz bıktırıcıydı.

Makedon

Esans Keşfi
bu cins yalın halde sunum olarak bende cdg garage'a kadar gidiyor. daha eskilerden benzer yapılar koklamıştım ama çoğu fazla zengin, süslü yada karmaşık kaçıyor. son zamanlardan bunlara dahil edebileceğim Eaumer/Rien çaprazlaması gibi Pekji Blacklight var. bu tema içinde meyan/anason kullanımını çok iyi ele almıştı. Serge de endüstriyel tarafı körfeze kaydırıp Dans le Bleu ile birşeyler denedi ama odunun sentetikliği ile sinir bozucu gerçekçilikte yağlı tuzlu deniz yosununun tezatı biraz bıktırıcıydı.
Serge'yi deneyimlemedim ancak Blacklight verdikleri yönünden yine oldukça net ve minimal davranmasına rağmen bana çok fazla geldi; asidik neredeyse asit yağmuru gibi. Parfüm materyalleri alkolde değil de sanki mide özsuyunda eriyik hale gelmiş gibi bir his uyandırıyor bende. Deneysel açıdan ve kişiden kişiye değişiklik gösteren huyları muazzam ama zor iş.

kadir.tbk

Koku Meraklısı
Perris Rose Taif Extrait,yani analiz edecek kadar bi deneyimim olmadı bi defa denedim ama ciddi anlamda çok güzel bi gül kokusu oldugunu gözlemledim.Çok keyifli bi gül bayıldım diyebilirim.

AbbathDoom

Koku Meraklısı
@AbbathDoom abi yorumlarım çok mu hüzünlü ve acıklı niye her yazdığıma üzülüyon? :D
Hem hüzünlü hem de güldüren yorumlar paylaşıyorsun. Bana ağırlıklı olarak hissettirdiği ise hüzünlü olmaları. 😏

Vetiverus’u paylaştığım zaman da senin bana gönderdiğin dekant aklıma geldi. Büyük adamsın @Makedon. 👏🏻👏🏻👏🏻

asaid

Parfüm İzleyicisi
Prin Fantome de la Nuit

oldukça yeşil ve baharatlı, az tatlı bir koku. rezene tohumu ve çimen yoğun. Carduus / Île Mythique / Sova gibi bu türün ekstrem olanlarında anason/rezene kısmı ile bal/ölmez otu birleştiğinde hint yemeği profili oluşuyor. burada baharat ve tatlılık daha dengeli ve ferah. l'Art de la Guerre / Fougere Bengale seviyesine yakın giyilebilirlikte başlayıp, uzun süre devam eden ısırgan yeşili ile Fougere Noire'a yakın yoğunlukta seyredip tekrar yumuşuyor.