Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

asaid

Parfüm İzleyicisi
Prin | Indigo Night

kremsi tarzda bolca iris üstüne tatlı alman papatyası. zamanla, arka planda Lomros’un kirli yeşilli imza miski de beliriyor — miktarı tipik bir Prin için az fakat çoğu kişiye fazla animalik gelir. genel yapısı, Gorseland tarzına yakın; yumuşak, meyvemsi, polenli ve kırsal çağrışımlı. açılıştan itibaren uzun süre iris baskın; ancak soliflore formu yok. Irida / l’Attesa’daki gibi donuk ve kartonsu değil. Incarnata ile benzer tonda ama yağlı hisli ve makyaj pembesinden ziyade ismi gibi çivit rengi taşıyor.

Jari

Esans Keşfi
Klasik bir gül amber ud. Ama malzemeler kaliteli. Doğal ud var gül de doğal mı emin değilim başlarda tatlı bir gül sonraları sardunya alıyorum. Sıcak bir çiçeksi ortanyal odunsu koku. Muhtemelen daha başka şeyler de vardır birkaç defa daha koklamak gerekecek.
Ayrıca şişe tasarımına bayıldım.

20250409_183103.jpg

Kangal58

Parfüm İzleyicisi
Al harmain - amber oud aqua dubai

Çok gereksiz ve uzun bir isim ile hem amber olmaması hem oud olmaması :D

Bu parfüm imagination klonu fakat özet geçmek gerekirse bence zencefil kullanılmamış veya aşırı az kullanılmış hali gibi geldi. Fiyatı arap parfümleri için çok pahalı

Makedon

Esans Keşfi

Bu parfüm imagination klonu fakat özet geçmek gerekirse bence zencefil kullanılmamış veya aşırı az kullanılmış hali gibi geldi. Fiyatı arap parfümleri için çok pahalı
İnan bana dostum son birkaç yıldaki hiçbir şey ud ve amber değil. Tüm trajedi 3-5 baz üzerinden dönüyor en tırışkasından en kallavi markalara kadar ve bundan kaçış yok. Düşünsene Tauer bile buna düştü Heraud'da pü Allah kahretmesin.

H.Dalyan

Yönetici
Yönetici
Yönetici

Ben iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum şahsen kullanılabilir temiz güzel bir yazlık 🤔

asaid

Parfüm İzleyicisi
Prissana Hirun

iki kalıp beyaz sabuna bir tutam vanilya/iris, beyaz çiçekli az bir indol ve civet eklenmiş. Dior-Dior tipi ferah sabunsu müge efektli başlayıp, beyazını muhafaza edip çok renklenmeden ağdalı bir misk/iris dokusu kazanıyor. misk akoru Gularb Matana cinsinden fakat Matana şatafatlı gül/tütsüsü ve iki kat yoğun miski ile daha marjinal bir noktada.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Katana

Hayal : tatlı jöleli bir yasemin abs ve vanilya/tonka tozu. basit, kaliteli ve sevimli bir çiçek-gurme. tatlılık dengeli ama yasemin zamanla baygınlık geçirtecek kadar yoğun.

Hikaye : soğuk küflü odun ve az tatlı beyaz çiçekler.

Santal Segar : sabunsu limonî bir gül sonrası tatlı yumuşak kremsi bolca sandal.

Ambre Fume : tatlı, tozlu bir amber/vanilya. Ambre Fetiche/Olympic Amber ile benzer. Fetiche kadar deri hissi yok. tatlı kısmı Olympic'den daha derin fakat tütsüsü daha ılımlı.

Je Vois Encore Qadah dans Tes Yeux : notaları ile çok bağ kuramadım. genel hissettirdiği boozy acı yeşilli absinth ferahlığı ve deri. ilerledikçe hafiften Amouage Overture'a benziyor.

Tabac Mystique : başta meyveli öksürük şurupsu bir tatlılığı var. ilerledikçe bolca limonotu üstüne hafif bubblegum efektli frangipani/vanilya. tütünü Oud Balsam/Tabac Dore cinsinden oyun hamurlu yumuşak reçine ile karışık fakat ikisine kıyasla çok daha az hissedilir ve sığ.

Zakhrafa : birşeylerin dozu çok kaçmış. medikal ve aşırı tatlı sentetik kakao şurubu.

Amber Rose : gül suyu ve hafif kirli itici cırtlak bir amber/safran. Triad'ın daha saydam ve udsuz hali.

Oud Chaotique : klasik çok fermente hint udu. ilerledikçe hafif bir vanilyası var ama genel olarak üstünde pek oynama yok, direkt ud, küflü peynirli, tozlu, yaşlı, tahta tozlu. Dead of Night'ın udu da aynı cinsten sadece güllü kolonya ile kıvamı iki üç kat açılmış.

Symphonie de Vanille : aşırı safran yüzünden vanilya kısmını zar zor alıyorum. neredeyse Neil Morris Fetish/Asaq Royal 500'dekine yakın keskin bir deri/amber illuzyonu var.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Pineward Shire

doğal hisli elma/fındık/tarçınlı turta. dengeli tatlılıkta başarılı bir gurme. az bir ferah lavanta/tütün hissi de var. markanın bunun gibi buğday değirmeni/pastane ambiyansı verenleri ya giyilebilir değil yada uyumlu değil. bu sefer güzel bir uyum/giyilebilirlik dengesi yakalanmış.

Makedon

Esans Keşfi
Maison Crivelli Safran Secret;
Son birkaç yılın odun popilerinin, son birkaç yıldaki tütünümsüydü, metaldi, ozondu, paçulimsiydi, baharatımsıydı ve amberimsi bi şeylerdi gibi popi yandaşlı sunumuyla bizlerin huzuruna çıkarılan; ultra sentetik, karaktersiz, özgünlükten olabildiğine uzak ve kötü bir şaka gibi bir ''Dırzo'' parfümü veya hayır ''DIRZO MOLEKÜLÜ''

Jari

Esans Keşfi
Maison Crivelli Safran Secret;
Son birkaç yılın odun popilerinin, son birkaç yıldaki tütünümsüydü, metaldi, ozondu, paçulimsiydi, baharatımsıydı ve amberimsi bi şeylerdi gibi popi yandaşlı sunumuyla bizlerin huzuruna çıkarılan; ultra sentetik, karaktersiz, özgünlükten olabildiğine uzak ve kötü bir şaka gibi bir ''Dırzo'' parfümü veya hayır ''DIRZO MOLEKÜLÜ''
18buçuk saat performansı var ama?

Makedon

Esans Keşfi
18buçuk saat performansı var ama?
Bu mes'eleye ilk cevabımda yolda ve açtım şimdi ise evde ve tokum. Yavaş yavaş yüksek konsantrasyonlu idrak halinde şunları sormak isterim sevgili @Jari :
• Dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir müşteri; herhangi bir parfümcüye girse oradaki satıcıya hangisini sorar?
1-) Bu parfüm 18.5 saat mi kalıcı?
2-) Bu parfüm 24 saat kalıyor mu?
• Eğer cevabın 24'lü seçenek ise Dırzo Secret kullanan bir kardeşimiz ya tüm şansını 18.saat 31.saniyeden sonra kullanmaya kalkar ve maalesef orada hiçbir varlık gösteremezse bu kimin ayıbıdır?

Jari

Esans Keşfi
Bu mes'eleye ilk cevabımda yolda ve açtım şimdi ise evde ve tokum. Yavaş yavaş yüksek konsantrasyonlu idrak halinde şunları sormak isterim sevgili @Jari :
• Dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir müşteri; herhangi bir parfümcüye girse oradaki satıcıya hangisini sorar?
1-) Bu parfüm 18.5 saat mi kalıcı?
2-) Bu parfüm 24 saat kalıyor mu?
• Eğer cevabın 24'lü seçenek ise Dırzo Secret kullanan bir kardeşimiz ya tüm şansını 18.saat 31.saniyeden sonra kullanmaya kalkar ve maalesef orada hiçbir varlık gösteremezse bu kimin ayıbıdır?
Bütün ayıp böyle bişeyle şansını kullanan dırzodadır diye düşünüyorum :)
İsterse 73buçuk saat kalsın ne farkeder.
Kimse sıktığı parfümün 2-3 saat sonra yok olmasını istemez ama tüm gün kokacam diye de böyle bir eziyet çekmenin anlamı yok.

Koskoca Thierry Wasser bile cebinde dekant taşıyıp malı (habit rogue) yenilerken..

Makedon

Esans Keşfi
Splitten gelen dekantlara üstün körü bir şeyeyledim:

• Roja Oceania: Hemen hemen her parfümünde bulunan imza çiçek destekli ambregris temelli aromatik > sucul balon kokusu yada pudralı lateks oyuncak.

• Roja Manhattan: Tırsak Tobacco Vanille.

• Profvmvm Roma Rosae Mvndi: Büyük bir umutla LN pour Homme benzerliği üzerine aldım ama bambaşka bir şey çıktı. Buram buram civet var. Küçükbaş efektli paçuli amber ve gül gerilerde çok gerilerde. Sonra da garip şekilde sabunlanıyor. Çok sevdim aslında ama alış amacıma hizmet etmeyince tripleşiyoruz şu anda.

• Creed Tabarome: Geçmişteki deneyimlerimde çörekotu baskın garip hali nefretlikti. Bu elimdeki hali SMW artı 90'lar zencefili karışımı hadi yersen hafif tütün illüzyonlu bir pudra bombası şeklinde efendi efendi takılıyor. Ama markanın imajındaki hikayeyle paralel işte Winston Churchill dayının puroları ve falanlı filanlı ağır top tütün bekleyen insanları ters köşeden oturur ağlatır. Yok öyle bi şey.

• Maison Crivelli Safran Secret: Seni yinelemeyeceğim de kimi yineleyeceğim koçummmmm aşkım benim günde 10 kez de olsa yinelerim yavrum benim bunu fazlasıyla hakediyorsun: Dırzo parfümü.
Çok değil yaza kimyasal kitlesel imha silahı olarak bir niş' markamızdan ve piyasa açık parfümcülerine litrelerce pompalayan tedarikçilerimizden spektaküler bir pompalama performansı bekliyorum.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Strangelove Melt My Heart

başta aromatik tatlı citruslarla kıvamı açılmış çikolata. ilerledikçe no.5 ekolü kremsi ağdalı çiçeksi fonu ile daha parfümsü ve feminen hissettiriyor, tipik bir çikolatalı gurme değil.

Jari

Esans Keşfi
Strangelove Melt My Heart

başta aromatik tatlı citruslarla kıvamı açılmış çikolata. ilerledikçe no.5 ekolü kremsi ağdalı çiçeksi fonu ile daha parfümsü ve feminen hissettiriyor, tipik bir çikolatalı gurme değil.
Dark çuklat diyor ama ben az sütlü çuklat kokusu aldım bundan. Fena koku değil ama.