Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
lv.jpeg

Louis Vuitton mağazasına yaz ortasında gittim ve önüme çıkan tüm parfümleri denedim. Derken dikkatimi Louis Vuitton Nouveau Monde çekti, bunu da sıkayım dedim. Offf… Koku öyle güzel geldi ki bir anda zihnim uzaklara gitti. Hemen düşündüm: Bu parfümü daha iyi anlamak için soğuk havada kalın bir palto, şöyle lacivert, koyu kahve ya da bordo bir kaşmir kazak giymek lazım. Sonra eşim de Koyu renkli bir deri ceket giyeceksin, o zaman bu parfümün güzelliği daha çok ortaya çıkar dedi. Aslında parfümler mevsim seçtiği gibi kıyafet de seçer. Bana göre gerçekten çok iyi bir koku. Gittiğimde Louis Vuitton mağazasından birçok şişe parfüm aldım ama sadece bunu 200 ml olarak tercih ettim. Çünkü tam benlikti. :love:

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Pour un Homme de Caron Sport: genel olarak ferahlatıcı çiğ/taze yeşil otlar + az bir citrus karışımı olan hoş bir koku. baş-ortada AdP Colonia Club, sonda l'Eau d'Issey pH'yi andırır izler var. ilk patlamadaki limon kolonyası hissi çabuk kaybolup yeni sulanmış nane/fesleğen yapraklarını andırır çok doğal yeşil bir yapıya bürünüyor. oldukça iyi ama sona doğru hissedilen calone benzeri kısım keşke hiç olmasaymış.

SPEEDMASTER*

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Tauer un rose de kandahar denedim bugün. Artık hepimizin sıkılmaya başladığı gül parfumlerinden sonra ilaç gibi geldi. Koyu tatli bir gülden sonra gelen paçuli ve tutun birlikteliği muhteşem.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir türlü alışamadım ama bi şans daha vericem kendisine ilk fırsatta :)

dörtgöz

Koku Meraklısı
Bir türlü alışamadım ama bi şans daha vericem kendisine ilk fırsatta :)
Gülle aranız iyi değilse zorlamayın hocam :)) Ancak her yerde kokladigimiz gul & oud parfumlerinden sonra bence gülün hakkını veren bir çalışmaymıs ben daha yeni tanıştım.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Lorenzo Villoresi Vetiver

özgün bir vetiver sunumu. yeşil otsu karakteri önde olmak üzere sabunsu citruslar ve yanık fındık kabuğu efektine dağıtılmış ince tozlu, yağlı alışılmadık bir aroması var. Theseus kadar odun yok ama citrus/ot noktasında benzerler. 1-2 saat sonunda bu grubun nisbeten sadelerinden Honore Payan Vetiver ve L'Erbolario Vetiver de la Reunion'u da anımsatan hoş bir yeşil.

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
Amouage Outlands

Açılışı Güçlü Amouage ın klasik reçineli havası ile başlıyor.Bergamot buhur,elemi,olibanium( bu açılış kola tarzı bir efekt veriyor) oldukça yapışkan ve bol baharatlı, diğer çoğu amouge lara göre kullanılabilir seviyede ancak recine seviyorsanız ,kuruyuşu güzel kaliteli bir vanilya ile kapanıyor reçineler hep başrolde, roja vari katmanlı bir koku,sevdim mi sevdim biraz daha denemem lazım ,havalar soğuyunca tekrar deneyeceğim

Son düzenleme:

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
Sağ olsun, @SPEEDMASTER* bana bir dekant göndermişti. Fleur De Sable, ferah bir mandalina ve baharatlı yabani gül açılışıyla başlayıp mür ve orrisle gizemli, çok güzel bir kokuya dönüşüyor. Sıradan bir gül kokusu değil bu, beni şaşırtmayı başardı. 👌

dörtgöz

Koku Meraklısı
Amouage royal tobacco denedim. Tütün ve meyan kökünün birlikte kullanimi mukemmel olmuş. Çok tatlı ve yoğun. Tek sorun acik ve soğuk hava istemesi. Kapalı mekanda cinayet sebebi olabilir.

SPEEDMASTER*

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Amouage royal tobacco denedim. Tütün ve meyan kökünün birlikte kullanimi mukemmel olmuş. Çok tatlı ve yoğun. Tek sorun acik ve soğuk hava istemesi. Kapalı mekanda cinayet sebebi olabilir.

Kesinlikle katılıyorum çok fazla yoğun :)

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
S. Lutens Des clous pour une pelure: yoğun karanfilli ekşi portakal kabuğu. arkada biraz öksürük şurupsu diş gıcırdatan bir şekerlilik de var. ismi fransızcada "beş para etmez" deyiminin karşılığı imiş. koku beş para etmez değil ama motomot anlamları ile des clous (çivi/değersiz)'un karanfile; une pelure (kabuk)'un da portakala ithaf edildiği bir ironi gibi.

Almah Mr. Keops: citrus, baharatlar ve mür listelenmiş ama koklamadan pek de anlaşılamayacak temiz sabunsu, az reçineli karakterde ilginç bir vetiver sunumu. baştan itibaren bana bebek ıslak mendilini andırır çağrışımını aşamadım.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Henry Jacques Celima: güneş kremsi bir ylang/sandal ve pudralı karanfilli bir vintage çiçeksi gibi. kaliteli materyallerle işlendiği belli fakat genel olarak basit. Caleche'nin aldehitleri de dahil çoğu çiçeği çıkarılsa olabilir bir yapı. kapaktan Inverno Russo'yu çağrıştırınca daha farklı bir beklentim vardı. güncel kokulardan bu cinsin daha az kremsi ama daha katmanlıları: Songes a Fleurs, Angelos Grace d'Orient ve L'Oeillet. Gorseland bunlardan farklı, karanfilsiz ve pastoral bir tür ama sarı çiçekli kremsilik söz konusu olduğunda daha orijinal ve yumuşak bir iş.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Kilian - angel share paradis

Tarçını kısılmış ve ahududu eklenmiş versiyonu diyebilirim. Ahududu yüzünden feminen kısmı çok ağır basıyor ve benim tercihim paradis

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Lorenzo Villoresi Piper Nigrum: baştaki naneli tatlı diş macunsu ferahlığı yavaşça dinerken adı gibi gerçekçi bir karabiber odak noktası olmak üzere belirgin karanfil ve yeşil yapraksı/odunsu yönü ile de karakteristik bir aroma kazanıyor. denediğim birkaç Villoresi genel olarak hep özgün ve güzel kokulardı ama bunu şahsi beğeni olarak başa yazıyorum. her ne kadar doğal koksa da karabiber/karanfil sevmeyen yanına yaklaşmak istemez.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Lubin Le Vetiver - Bluff: açılışta alkolik keskinlikteki citrus kısmı olmamış ama kısa sürede ferah muskat/sedir arka planı olan kremsi bir vetivere dönüşüyor. en özgün kısmı olan acı cevizsi yağlı tarafı Yesterday Haze'i andırıyor ama tatlılığın çoğu alınmış. alışılmadık bir aroması olsa da kremsi odunları Fat Electrician, Basilica, Agarbathi, Jungle Homme, Terres Aromatiques, AccaKappa Sandalwood gibilere de yakın.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Suleko Albho: mentollü tatlı çin merhemi esintili soğuk efektli doğal bir ormansı. hafif şurupsu ama ferah bir okaliptüs baştan sona etkin. ilerledikçe yumuşak reçineli bir çam yeşili de hissedilir. benzer temadan Histria / Sombrio arasına girebilir, daha basit ama aynı güzellikte başarılı bir doğa kokusu.

Aura/Bijon A.E.O.M: yapışkan tatlılıkta ballı meyveli, keskin ve sıcak bir gül/deri. gül absolut, pea. ve damascone ağırlıklı, doğal hissi bozulmamış ama oldukça koyu tutulmuş bir gül akoru baskın. safranı temizlenmiş bir Eau de Mystique üstüne derisi yumuşatılmış Anatolia meyveleri eklenmiş gibi. fazla tatlılığının yanısıra ismini yansıtır şekilde (all eyes on me) hem gücü hem de koku yapısı itibariyle fazla yoğun olması da ikinci bir eksi.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Humiecki & Graef Blask: mutfak tezgahını cif ile yeni silmiş ve ardından güzel bir tatlı yapmaya karar vermişiz. cevizleri bronz havanda acı yağı çıkana kadar dövüp toz haline getirdikten sonra bir avuç şekerle birlikte kavurururken, harlı ateşin teflon tavanın plastik kulpununu da erittiğini geç fark ediyoruz... gibi. her ne kadar garip dursa da kendine özgü ilginç bir çekiciliği var. deterjan + petrokimyasal deri tarafına Rien Intense Incense'de; onu tatlandırıp yumuşatan yağlı cevizine ise Yesterday Haze içinde rastlanabilir.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Suleko Djelem: bir La Fille de Berlin kadar değil ama gülü notalarına katmamasına rağmen bence incelikli bir gül çalışması. sabunsu, ince tozlu ferah bir misk, saydam tatlı bir amber ve az bir paçuli ile işlenmiş. ilerledikçe azalan bir tütsü ve sirkemsi ekşisi de var. başta Cannibale/03.Apr.1968'i andırır, daha uysal bir gül/şarap/tütsü; ilerledikçe Aromatics Elixir in White + 1888 bileşiminin inceltilmiş hali gibi, makyaj pudralı topraksı bir gül ve yumuşak bir karanfil/amber.