Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

cemremertdal

Esans Keşfi
oRJİNAL CrEeD vetiveR. bENCE Or(i)ginal. Dolaptan aldım bi arkadaştan o da yazar çizermiş 2013 batch 189.358₺. uygulamadan aldığım için kargosu da bedavaya geldi. Eskilerde var ne varsa azizim 12 yılda parfümü mahfetmişler :( önceden ne biçim materyaller varmış şimdilerde ise ne biçim materyaller yokmuş. Ama bence bu paralara değer mi değmez mi ona siz karar verin. Buradaki vetiver hayiti ancak güncellerde mayiti eski olunca eski beç sanki meşeyosunu da varmış gibi tripleniyorsunuz bende tribe girdim bence var hem de orjinal meşeyosunu adı da ordan zaten Original Vetiver. Bi bundaki yosun has yasaklı bi de Balençiyaga Cristopher Street. elimde 80'lerden KALMA!!! bi şişem var peşinde koşmaya değmez. bi parfümörle bağlantıya GEÇTİM artisan bu o da bana esansçı gösterdi referansla falan şimdi işte büyük bir heyecanla delüks top a Orto Paris Saint German Risvelium esansı alacam. Bu adam bi harika çılgın!!! TygaR YAPMIŞ ama uyuşturuculu ve sanatlı. 10 litre sipariş kestim elim artık acımadan tetiye basar 126545679874354685748965 fıs çakar geçer ardıma bile bakmam.
Bazen diyorum ne gerek var bunca zahmede al bi Eau Sauvage hem sık başyapıt hem de lahmacun yedikten sonra elime ağzıma yüzüme süreyim kolonya çünkü ama edt bu yüzden Dior kalitesinde. Roudnitska yapmış. Bazen de diyorum sen böyle bi adam deyilsin Volkan tüm platformlarda olmadığpğın biriymiş gibi davran, başka bi dil takın, şişe şişe paylaş ve namın şeklin yörüsün filan. bu yÜzDeN Hayatta tek bir parfüm seçecek olsam bu kesinlikle Roja olurdu. Param var ama fotoyu çekecek arka fonum yok bu yüzden almıyorum.
Sanırım biraz duygu karmaşasıyla yazılmış hocam 😅

Jari

Nüans Avcısı
oRJİNAL CrEeD vetiveR. bENCE Or(i)ginal. Dolaptan aldım bi arkadaştan o da yazar çizermiş 2013 batch 189.358₺. uygulamadan aldığım için kargosu da bedavaya geldi. Eskilerde var ne varsa azizim 12 yılda parfümü mahfetmişler :( önceden ne biçim materyaller varmış şimdilerde ise ne biçim materyaller yokmuş. Ama bence bu paralara değer mi değmez mi ona siz karar verin. Buradaki vetiver hayiti ancak güncellerde mayiti eski olunca eski beç sanki meşeyosunu da varmış gibi tripleniyorsunuz bende tribe girdim bence var hem de orjinal meşeyosunu adı da ordan zaten Original Vetiver. Bi bundaki yosun has yasaklı bi de Balençiyaga Cristopher Street. elimde 80'lerden KALMA!!! bi şişem var peşinde koşmaya değmez. bi parfümörle bağlantıya GEÇTİM artisan bu o da bana esansçı gösterdi referansla falan şimdi işte büyük bir heyecanla delüks top a Orto Paris Saint German Risvelium esansı alacam. Bu adam bi harika çılgın!!! TygaR YAPMIŞ ama uyuşturuculu ve sanatlı. 10 litre sipariş kestim elim artık acımadan tetiye basar 126545679874354685748965 fıs çakar geçer ardıma bile bakmam.
Bazen diyorum ne gerek var bunca zahmede al bi Eau Sauvage hem sık başyapıt hem de lahmacun yedikten sonra elime ağzıma yüzüme süreyim kolonya çünkü ama edt bu yüzden Dior kalitesinde. Roudnitska yapmış. Bazen de diyorum sen böyle bi adam deyilsin Volkan tüm platformlarda olmadığpğın biriymiş gibi davran, başka bi dil takın, şişe şişe paylaş ve namın şeklin yörüsün filan. bu yÜzDeN Hayatta tek bir parfüm seçecek olsam bu kesinlikle Roja olurdu. Param var ama fotoyu çekecek arka fonum yok bu yüzden almıyorum.

Son zamanlarda okuduğum parfüm yorumlarının özeti gibi olmuş. Teşekkürler.

Makedon

Nüans Avcısı
Son zamanlarda okuduğum parfüm yorumlarının özeti gibi olmuş. Teşekkürler.
Gelecekteki en az bi 5-10 yıl daha ortalama türk kullanıcının eğer kendisi yapıyorsa yapacakları yorumlar bunun dışına çıkmaz. Yapay zeka nereye evirir bununla da ilgilenmiyorum. Övgü ve performansı yazıya dahil etmedim yüksek doz sıkıntı ve beyin kanaması ihtimallerinden dolayı. Şişeler değişecek, trendler değişecek, parfüm şişesinin tutan ama odağa koldaki saati almış pozdaki saatler değişecek ve arabanın direksiyonları da değişecek sanki araç marşa değil de spreye basınca çalışıyormuş gibi sanki aracın kullanım kılavuzuymuş gibi ancak eminim en az 5-10 yıl yine hiçbir şey değişmeyecek.
Dolayısıyla şu an hobiye merak salmış bir tip, 10-15 yıl önce ara hobiye verip bugün aramıza yeniden dönmüş bir tip ile 10 yıl sonra ortama yeni adımını atıp geçmişte ne olmuşa bakacak bir tip arasında hiçbir fark olmayacak. Çünkü türk platformlar arşivcilik, bilgi, ilerleme ve bilginin kıyasları çevresindeki tartışmalarla değil; yalayıcılık, arkadan iş çevirmecilik, lobicilik, sonra tekrar yalayıcılık, üstadçılık ve hojacılık ekseninde döner durur kısırca e doğal olarak yukarıdakiler olmayınca. Bu yüzdendir ki yapmam gereken ve çoktan yapabileceğim şeyleri yapmayıp merkeze de çok başka coğrafyaları ve kitleleri alıp başka hobilere yönelip derinleşeli uzun oldu. Son olarak rica ederim :giggle:

Jari

Nüans Avcısı
Çünkü türk platformlar arşivcilik, bilgi, ilerleme ve bilginin kıyasları çevresindeki tartışmalarla değil; yalayıcılık, arkadan iş çevirmecilik, lobicilik, sonra tekrar yalayıcılık, üstadçılık ve hojacılık ekseninde döner durur kısırca

🫱🫲

Mustafa yaraş

Koku Meraklısı
186777-4.jpg

Bu günün parfümü yine ve tekrar kenzo homme marine ilk sıktığımda çok zor anlaştığımız bir parfümdü ama şuan çok iyi anlaşır olduk çok severim kendisinii o kremsi kokusu baya iyi geliyor artık bence bu parfüme biraz zaman verilmeli 1 hafta istemeyerek kullandım ardından şişe aldım

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
American Perfumer Colorado 👌🏼
İlk defa bir indie parfum hem bu kadar dogal hem bu kadar katmanli, harmani ve malzemeleri kaliteli hem de genel begeniye de uygun parfum.
Benim hisettigim; harika yesil tonlu, balzamik, mese yosunlu, baharatli ve odunsu ana temali parfum..
10 uzerinden 11 lik parfumlerden

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Nasomatto Silver Musk ile herkese iyi haftasonlari.. fresh yazlik misk kokusu nasil olur derseniz bu parfum onu ifade ediyor.. hem de özgün bir calisma

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
chypre noir

absent yeşili hariç keskin yönü olmayan, Bandit'i andıran, daha baharatlı ve odunsu, mükemmele yakın maskülen şipre.

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
BeauFort Cape Wrath
Fresh, aquatic, yesil, baharatli ve topraksi guzel calisma.. ozgun calismalardan.. markanin diger cogu calismalarina gore gayet giyilebilir, yaz icin de ideal

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Omnia Icio. Basarili odunsu, tutun yorumu.. kuru odunsuluk ve kuru tutun kullanimina karsin hafif recine ve yesil akorlarla o sertlik ve kuruluk dengelenmis ve farkli bir hava katmis.. az da olsa dumansi ve vetiver dokunuslar da zenginlik katmis.. ayrica notalarda gorunmeyen boozy bir havasi da var.. mutlaka denenmeli

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
LLI Buveur de Vent ..
Harmanı guzel 25 dereceye kadar 4 mevsim de giyilebilecek odunsu, aromatik, kararinda deri parfumu.. deri sevmeyenlerin bile sevebilecegi guzel bir calisma

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
American Perfumer Call Me..
Castoreum ve musk ana temali, acilista citrus, altinda lavanta, tozluluk, beyaz cicekler, sandal, iris kökü vs vs.. gayet zengin bir parfum hayvansallik baskin, puruzsuz kaliteli harmani olan zengin notalarin eslik ettigi cok özel bir calisma.. Castoreum ve musk sentetik kullanilmis guya ama hic de oyle hissettirmiyor

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Paco rabanne - 1 million lucky

İş çıkışı kullandım çok özlemişim <3
4 mevsim kullanılabilecek ballı meyveli bi parfüm

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Amouage reflection..
Odunsu, baharatli en guzel maskulen beyaz cicek kokularindan.. tabi aromatikligi, tozluluu vs daha zengin bir parfum.. bu arada ben eski batch dekantinidan kullandim ve gecenlerde de 2022 sisesinde denemistim yenilerinde eskilerinde olan o muazzam aroma tam anlamiyla yok.. o guzel baharatsı ciceksi aroma sanki yenilerinde seyreltilmis gibi adeta..