Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
1000239968.jpg

USR

Esans Keşfi
Satış Onaylı
Balmain Ebene edt Vintage kullandım 80 lere özgü sert bir açılış sonra çimensi bir ferahlık arkasından kalpte baharatlı yapı ve sardunya belirgin hissediliyor Paçuli ve misk ile kapanış yapıyor Miskden gelen hafif bir hayvansallıkda var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
le parfum de therese: temelde kavun/gül/yasemin fakat notalar sesten çok bir yankı gibi. aromasından ziyade tül gibi hafif ve saydam dokusu mest edici.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
pg. vetiver matale: kuru yeşilli çay/vetiver. ilerledikçe üstüne ince pudralı az tatlı bir bal/tütün. monoton ama orijinal, güzel bir aroma. PdE Vetiver Bourbon'un sakin ve içsel havasını seven beğenir.

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Goutal Eau d’Hadrien Edp…
Farkli citrus, turunc notalarinin oldugu fresh tam yazlik ve dogal hissettiren bir calisma.. ancak hem yayilimi hem kaliciligi alt seviyelerde.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
vetiver insolent: çok ince bir vetiveri var. daha çok Ambra Mediterranea cinsinin daha az pudralısı gibi, yumuşak odunsu/amber.

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
American Perfumer Chypre Noir.
Şipre parfumun modernize hali vucut bulmus adeta.. absintthen gelen keskinlik, citrustan gelen ferahlik, guzel beyaz cicek dokunuslari, guzel yedirilmis baharatlar, guzel harmanlanmis deri ve harika bir mese yosunu kullanimi ile 10 uzerinden 10 verebilecegim bir calisma.. Manuel Cross unda su ana kadar kokladigim 6-7 calismasindan da acik ara en iyisi.

kadir.tbk

Koku Meraklısı
Roja Diaghilev, yani bu sıcaklarda denenicek koku değil aslında ama fırsat bulmuşken denemek istedim.İlk yarım saati bol reçinemsi sıcak , sonrası amberimsi daha sonra tanıdık tınılar eşiliginde açıldılca açıldı sonra tekrar animalik bi hava derken yürüdü gitti.Tabiki sadece bi denemeydi,ilk yarım saat sonrasını hep bişeylere benzettiğim için pek özgünde bulmadım,bayağ köşeleri olan bi koku gibi geldi.Tabi ufak bi denemeydi bu.
Markaya önyargımda oldugunu daha önce uzun uzadıya kullandığım bikaç kokusunuda hesaba katarsam hali hazırda sanki Diaghilev ide begenemicem gibi.

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Nicolai Riviera Verbena..
Verbena/Vervain (mine çiçeği)etrafinda sekillenen limonlu, turunc yaprakli, çimensi, aromatik, yazlik dogal hissettiren ferah bir calisma.. eksi yonu kailicik orta seviyede onun da nedeni ana notalarin az miktarda kullanilmasi diye dusunuyorum.. Mesela dipte gorunen vetiver daha baskin olsaydi daha kalici olabilirdi ama belki bu guzel aromasi olmazdi o zamanda.. yine de gayet keyifli yazlik islerden..

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Alghabra Bosphorus Pearl - Delina dnasi.. ciceksi, menekse ve ylang ylang dokunuslu gül parfumu.. Delinadan daha kaliteli oldugunu soyleyebilirim

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
cdg blackpepper: sıvılaştırılmış karabiber. çok sıcağa gitmez ama kısa sürede ferah odunsu ve topraksı şık bir koku. Black ile benzer sayılır. sadece tütsü/amberi azaltılmış ama aynı zevki veriyor. daha basit ve ferah yapısı ile de kullanımı kolay.