Amouage Interlude 53
Interlude 53, parfüm dünyasında sınırları zorlayan bir eser. Amouage zaten “mütevazı” kelimesini sözlüğünden silmiş bir marka ama bu versiyon bambaşka bir düzeyde. Duman, reçine, amber, deri ve o meşhur kekik (oregano) notası… Hepsi birlikte öyle yoğun bir orkestrasyon oluşturuyor ki, bir parfüm değil de adeta kokusal bir tiyatro sahnesi gibi.
Bu parfümle benim ilişkim biraz mesafeli. Kendi üzerimde kullanmak için fazla kudretli, ama başkasında ya da bir ortamın havasına karıştığında ortaya çıkan aura büyüleyici. Sanki karanlık bir tını, uzaktan geldiğinde şiir gibi; ama yaklaştığında seni yutabilecek kadar derin.
Bu yüzden bana göre Interlude 53, “koklamak için değil, yaşamak için” bir koku — fakat ölçülü dozda. Şişe değil, 10 ml benim için fazlasıyla yeter. Birkaç damlası bile haftalarca hatırlanacak bir iz bırakıyor.
Kokunun gücü tartışılmaz; performansı efsanevi. Ancak bu parfümü taşıyabilmek cesaret, ortam seçmek ise akıl ister. Herkesin üzerinde iyi durmaz; ama doğru kişide, doğru anda bir imza kokusuna dönüşebilir.
Kısacası
Interlude 53, “koku sanatının en kalın fırça darbesi.”
Bir parfüm değil, bir karakter.
Uzak durmak isteyip de burnundan çıkaramadığın türden.