Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

dogukancyln

Esans Keşfi
Nishane Fan Your Flames

Aslında bunu satmıştım falan alan kadın iade etti. Tekrar şans vereyim dedim. Koku tarzıma uymadığı için satmıştım fakat çok güzel kokuyor meret. Kremsi yumuşak alkolik bir koku

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
1000296772.jpg

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
dis-3: ıslak menekşe yaprakları üstüne tozlu paçuli/tonka. nu_be, rubini, garçons, strangers, eldo'nun sıradışı taraftaki kokularını sevenlerin beğenme ihtimali olan anti estetik ve dengesiz bir iş.

dis3.jpeg

Fahrenheit

Parfüm İzleyicisi
Satış Onaylı
1761127652919.png

Secret Man – Al-Rehab

Secret Man, Al-Rehab’ın tipik uygun fiyatlı ama karakter sahibi kokularından biri. Bendeki versiyon yağ formunda ve açılışı oldukça kuvvetli — hatta ilk dakikalarda burnu zorlayacak kadar sentetik bir his bırakıyor. Fakat sabırlı olursanız, yaklaşık on dakika sonra bambaşka bir yöne evriliyor: eski formül Kenzo Pour Homme ile Atelier Rebul Bosphorus arasında bir yerde duran ferah, deniz esintili ve hafif gül dokulu bir kokuya dönüşüyor.

Kokunun merkezinde belirgin bir gül var; ne romantik ne de kadınsı, daha çok tuzlu, yeşil ve odunsu bir gül. Bu gül notasına limonsu bir ferahlık, sandal ağacı ve biraz da sabunsu temizlik hissi eşlik ediyor. Zaman zaman “shower gel” veya “temiz havlu” hissiyatı da veriyor. Bu yönüyle hem ferah hem de erkeksi bir çizgide ilerliyor.

Performans konusunda ise fiyatına göre inanılmaz: kalıcılığı 10–12 saat, yayılımı da ilk birkaç saatte oldukça güçlü. Fazla uygularsanız etrafı kolayca domine edebilirsiniz, o yüzden “azı karar” kuralı burada geçerli.

Sonuç olarak Secret Man, ilk kokladığınızda “olmadı bu” dedirtip bir saat sonra “bu ne güzelmiş” dedirtebilen şaşırtıcı bir koku. Gülün maskülen yorumunu, nostaljik 90’lar ferahlığını ve sabunumsu temizliği seviyorsanız mutlaka denenmeli. Özellikle yaz ve bahar aylarında, gündüz kullanımı için harika bir fiyat/performans canavarı.

⭐ Genel Değerlendirme:
  • Koku: 8/10
  • Kalıcılık: 9/10
  • Yayılım: 8/10
  • Fiyat/Performans: 10/10
  • Tarz: Ferah, yeşil, gül-odunsu, nostaljik
“Açılışta sabır, drydownda ödül.” — Secret Man tam da böyle bir parfüm.

Not : Buradan satın alabilirsiniz.
AL REHAB PARFÜM ESANS 6ML-SECRET MAN – Emir Kitab Evi | Dini Hediyeler | Sandıklı Kuranı Kerimler

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
le loden: vetiver matale ile yakın, biraz daha kuru, fındıksı ve yanık bir vetiver. encre noir/sycomore benzerliği de var ama onlar gibi bibersiliği burnumu yormuyor, daha çok taban kısımları ile benzer.

Fahrenheit

Parfüm İzleyicisi
Satış Onaylı
1761217165124.png

Akro – Haze
Pırıl pırıl bir yeşil hava. Açılışta absinthe, nane ve okaliptüs üçlüsüyle keskin, serin ve bitkisel bir patlama, neredeyse “yeşil bir sis bulutu” gibi. Kenevir temasını direkt değil, ima yoluyla hissettiriyor: taze yaprak, ezilmiş ot, hafif deri ve paçuli dokunuşlarıyla yeşil-odunsu bir dengede.
Zamanla yumuşayıp daha sakin, neredeyse cilt kokusuna dönüşüyor. Performansı ortalama ama karakteri net: modern, bohem, mentollü bir yeşil.
Molecule 05 gibi transparan ama daha canlı ve organik bir hissi var.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
sayat nova: melas şurubu + kayısı pekmezi kıvamında, meyvemsi, yoğun bir vanilya/ud. bortnikoff udlarının en temiz ve basiti fakat elbiseyi geçtim cildi bile boyaması kullanımını zorlaştırıyor.

Fahrenheit

Parfüm İzleyicisi
Satış Onaylı
1761384916334.png

Amouage Interlude 53

Interlude 53, parfüm dünyasında sınırları zorlayan bir eser. Amouage zaten “mütevazı” kelimesini sözlüğünden silmiş bir marka ama bu versiyon bambaşka bir düzeyde. Duman, reçine, amber, deri ve o meşhur kekik (oregano) notası… Hepsi birlikte öyle yoğun bir orkestrasyon oluşturuyor ki, bir parfüm değil de adeta kokusal bir tiyatro sahnesi gibi.

Bu parfümle benim ilişkim biraz mesafeli. Kendi üzerimde kullanmak için fazla kudretli, ama başkasında ya da bir ortamın havasına karıştığında ortaya çıkan aura büyüleyici. Sanki karanlık bir tını, uzaktan geldiğinde şiir gibi; ama yaklaştığında seni yutabilecek kadar derin.
Bu yüzden bana göre Interlude 53, “koklamak için değil, yaşamak için” bir koku — fakat ölçülü dozda. Şişe değil, 10 ml benim için fazlasıyla yeter. Birkaç damlası bile haftalarca hatırlanacak bir iz bırakıyor.

Kokunun gücü tartışılmaz; performansı efsanevi. Ancak bu parfümü taşıyabilmek cesaret, ortam seçmek ise akıl ister. Herkesin üzerinde iyi durmaz; ama doğru kişide, doğru anda bir imza kokusuna dönüşebilir.

Kısacası Interlude 53, “koku sanatının en kalın fırça darbesi.”
Bir parfüm değil, bir karakter.
Uzak durmak isteyip de burnundan çıkaramadığın türden.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
poivre noir: başta keskin karabiberli odunsu tütsü. ilerledikçe sentetikliği belirgin bir odun/amber. parfümden mi kaynaklı mı emin değilim ama başımı ağrıttı. son kısım epices exquises'in tabanı ile yakın ama buradaki odunsuluk biraz daha sert.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
corday possession: l'heure bleu'ya yakın bir kurulum fakat başta ekstra aldehit, karanfil ve daha gerçekçi iris kullanımı ile daha sert ve az feminen.

dogukancyln

Esans Keşfi
bugun sporda eski dost vibrato sıktım. bir süredir kullanmıyordum özlemişim. eskisi kadar beni cezbetmese de arada özlem gideriyorum. koku zaten hemen vibrato mu? diye fark edildi. bende fransa üretim olan yani yeni versiyonu var fakat yayılım/kalıcılık muazzam seviyede... italya batch aranmasına hiç gerek yok.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Absolue de Mousse: Mousse Illuminee ama Z-14/Quorum cinsinden ekşi yeşil balzam öğeleri ile kaliteli ormansal bir versiyonu. orijinaldeki ana unsurlardan olan yasemin gitmiş. ismi gibi yosun tarafına yüklenilmek yerine servi/balzam göknarını andıran macunsu doğal bir yeşil eklenti var. aslında illuminee'nin ciltte kalan tabanında da benzer tonda bir yeşil hissedilir fakat burada yüzeyde ve vurgulu.