Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

Mustafa yaraş

Koku Meraklısı
french-avenue-vulcan-feu-eau-de-parfum-100ml-spray-p83561-37290_image.jpg

French Avenue Vulcan Feu god of fire klonu çok başarılı bu ara zar zor bulunmaya başlandı

SPEEDMASTER*

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Satış Onaylı
Ekli dosyayı görüntüle 919

French Avenue Vulcan Feu god of fire klonu çok başarılı bu ara zar zor bulunmaya başlandı
Tam bunu denemiştim yorum yapmak için geldim ki denenmiş 🙂 ekliyim bari.
Vulcan feu
Elime daha bugün ulaştı ve beklemeden denedim. Koku olarak çok yakın god of fire sanırım ve performansı da baya iyi. Yazın bol bol sıkmalık güzel bol meyveli bir koku. Mangosu çok tatlı değil tam ayarında.
Kurudukca yavaş yavaş limon ve zencefil ekleniyor ama hafif. Aşırı bir katman yok tabiki ama tam fiyat performans ürünü.

cemremertdal

Esans Keşfi
Tam bunu denemiştim yorum yapmak için geldim ki denenmiş 🙂 ekliyim bari.
Vulcan feu
Elime daha bugün ulaştı ve beklemeden denedim. Koku olarak çok yakın god of fire sanırım ve performansı da baya iyi. Yazın bol bol sıkmalık güzel bol meyveli bir koku. Mangosu çok tatlı değil tam ayarında.
Kurudukca yavaş yavaş limon ve zencefil ekleniyor ama hafif. Aşırı bir katman yok tabiki ama tam fiyat performans ürünü.
Hocam ben de satın alacağım gibi görünüyor, sizce performans olarak God of Fire ile aralarındaki fark nedir?

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Beaufort Cape Wrath

McCall'ın geçmiş işlerinden Boswellia Scotia ve Fantosmia'yı andırır soğuk mineralli beyaz miski ısıtan dengeli safran/paçulisi ve deniz yosunu ile daha yumuşak bir Askr. fakat bu sefer, o kadar yanık yosunlu değil. bitkisel, nemli ve küflü bir topraksılık veren net bir geosmin/ıtır ile turba toprağında yetişen sazlık kıyısı ot ve çiçekleri gibi.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
American Perfumer

Chypre Noir (Rogue): acı otlar, topraklar, kustlu eski tahta tozluluğu ve yosun. Bandit ama çiçekleri ve sabunu indirgenmiş daha basit ama yine de sert. antik havası M de Morabito tabanı ile de benzer.

Colorado (DSH): baharatlı, sert reçineli odun. başlarda cilalı bir sedir, ortada ölmez otu/labdanum ikilisi baskın. baharatı köri noktasına kayacak gibiydi fakat kısa sürede acı reçineli odunları baskın hale geliyor. taban Arso'yu da andırıyor fakat daha baharatlı. Olympic Orchids Dev 1 amber/odununa, hafif bir Dev 2 baharatı ve ve acı vernik eklense yaklaşık olur.

Call Me (St. Clair): Shalimar'ın Esprit Animal adlı hayvansal flankerı olabilir. irise ek biraz daha beyaz çiçeksi, citrus tarafı kırmızı mandalinalı ve ön planda olan ciddi bir hayvansalı var. çiçekleri de kaliteli ve pürüzsüz ama en göze çarpan tarafı Hard Leather ve APLS'yi andırır kastor/civetli kirli amberi ile Mriga'yı andırır parlak geyik miski akoru. oldukça iyi ama bir parça daha az hayvansal olabilirmiş.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Givenchy Gentleman EdP Boisee

temel aroma yine iyi ayarlanmış tatlı pudralı bir iris/vanilya altına sedir/vetiver. fakat klasik edp'sine göre öyle pek ağdalı değil. başta ferah ve çiçeksi. varla yok arasında çok az bir de tütsüsü var. gentleman modern versiyonları içinden kötü olana denk gelmedim, bu da sevdiklerimden oldu. çağ açıp kapamıyorlar ama pürüzsüz ele alınmış güzel kokular.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Pdm - percival

Notalarıyla pek bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Ne odunsu ne amberimsi ne çiçeksi. Sadece old spice duş jeli gibi kokuyor

Serinin yaz parfümleri sanırım sadece farklı aromalı duş jeli gibi kokuyor.

cemremertdal

Esans Keşfi
Pdm - percival

Notalarıyla pek bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Ne odunsu ne amberimsi ne çiçeksi. Sadece old spice duş jeli gibi kokuyor

Serinin yaz parfümleri sanırım sadece farklı aromalı duş jeli gibi kokuyor.
Sedley için ayrı bir parantez açarım fakat kesinlikle doğru. şunu da söyleyeyim, Percival dünya üzerinde karşı cinsten en çok iltifat alabileceğiniz ve topluluğu en çok memnun edeceğiniz parfümlerden olabilir. O kadar çok beğeniliyor ki herhangi bir ultra niş parfümünüzü sorgularken bulabiliyorsunuz kendinizi. 19 yaşındaki kardeşime hediye almıştım ve şişe 4 aya yakın sürede yarılandı. Bunu nasıl becerdi ben de anlamadım ama 2 3 parfümü ve benden sürekli kullandığı dektanları da var. Bunun yanı sıra her türlü durumda kullanılabilmesi kendisini sürekli kullanmak istememe neden oluyor çünkü her türlü ortamda iş yapıyor.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Clinique Aromatics in Black & White

her ikisi de başta yasemin odaklı hissettirdi. White ilerledikçe üstüne dengeli tatlılıkta ince bir gül reçeli ve paçuli tozu geliyor. Black adı gibi koyu değil, sümbülteber efektli, hafif yeşil ve daha yağlı bir yasemin. ikisininde de pudra/misk dokusunu açan hoş bir ferahlık var. klasik Aromatics Elixir'le alakaları yok ama kaliteli çiçek kokuları.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Comme des Garçons Ouarzazate

Avignon'un daha freş aldehitli, Black'in yanıksız ve az biberli hali. biberi hariç ferah tütsü formu Cardinal'e de yakın, daha az odunsu. incense serisinden denediklerimden en ferah ve sevilebiliri. Avignon katolik, Zagorsk ortodoks, Ouarzazate protestan'lığı temsil ediyor olsa daha mantıklı olurmuş. islam kültürüne "tatlı ve yoğun baharatlar..." gibi tabirlerle mantıklı yaklaşılmış ama kokuda pek çağrışım yapmadı.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Masque Tango

oldukça dolu bir gurme amber/baharat. çiçek tarafında tatlı yönü baskın reçelsi bir yasemin/gül var. amberinde boozy hisli vanilyası baskın. ilerledikçe galaxolide tipi havadar beyaz misk ve pudrası yoğun. Tabu/Obsession ekolünden küçük bir parçanın tatlı yönleri vurgulanmışı gibi. derinlik olarak Fumoir des Anges, 1888, Ruh gibilerin altına; Alambar, Grand Soir'ın üstüne konumlanabilir güzel bir oryantal.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Olympic Orchids Night Flyer

Bat'ın ilk versiyonu. Lomros Zoologist'e yaptığı Bat'ın formülünü olmasa da fikrini Ellen Covey'den aldığı aşikar. ikisi de nemli mağara ambiyanslı topraksı tropik meyve kompozisyonları. Bat'ın meyve tarafı iki kat daha olgun, sulu ve bazı kişilere bozuk meyve suyu hissini veren fermente bir yönü var. bunu bastırmak için geosmin daha öne alınmış. Night Flyer'ın meyvesinde tatlılık daha dengeli, suludan ziyade yağlı bir meyve (muz/ylang) hissi var. az çok farklı nüansları olsa da ikisi de bu konseptte birbirinin yerini tutacak derecede başarılı.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Comme des Garçons Blue Encens: başta yeni silinmiş mermer bir tezgahta, buzlu absent ve ardıç meyveli yeşil bir kokteyl içmek gibi. jenerik mavi akuatik havası söndükçe ince duman izi gibi bir tütsü ve ardıç belirginleşiyor. sonlarda yeşil/odunsu havası Angeliques Sous la Plui'ye yakın. Serge l'Eau serisi içinden çıkması mümkün modern akuatik odunsu bir tütsü.

L. Imaginaires Dom Rosa Millesime: kremsi bir gül/armut. gül tarafı Toy Boy'un baharatsız sakin hali gibi, daha saydam, yağlı, sıcak bir his veriyor. meyve tarafı biraz çürük efekt verecek kadar olgun. tabandaki odunsulukla birlikte fena değil ama başlarda asmalı oto araç kokularını anımsatan ilginç bir dokusu var.

Wesker Histria: hafif şurupsu tatlı citruslu başlayıp ilerledikçe kafurlu burun açan otsu bir ferahlık ile bir süre devam ediyor. tabanda tatlı pudralı odunsu bir çam/tütsü var. gingseng köklü kadim çin ilacı formülü gibi biraz medikal ve alışılmadık ama genel olarak özgün ve hoş bir aroma.