Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Jari

Esans Keşfi
Adp leather

Yine bir başka tuscan leather kopyası. Bu familyadan hiç hazzetmiyorum. Hem deri meyve birlikteliği hem de kullanılan deri tarzı hoşuma gitmiyor. Ama bu tuscana göre daha giyilebilir. Mesela bir diğer kopya olan chypre toscana mide bulandırıyor.

Yine de her ne kadar kullanamasam da tuscan leathere çok büyük saygı duyuyorum. Hem döneminde çığır açmış hem de bir sürü kopyası yapılmış bir koku.

H.Dalyan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Bvlgari Aqva Amara

Tam görseldeki gibi bir hava yarattı bende. Narenciye ve deniz havası bu parfümde birbirine gerçekten çok güzel uyum sağlamış. Şişeli alabileceğim bir parfüm bulabilirsem.

1000231521.jpg

Jari

Esans Keşfi
Azzaro ph silver black

Elma, narenciye, anason ve ambroxlu, hafif yeşil ve odunsu alt tonlar ile özellikle açılışta duş jeli gibi kokan ama ona eşlik eden diğer unsurlar ile kullanımı keyifli bir koku. Hatta ara ara bir tutam balzamiklikte hissediyorum.

Dün denemiş olduğum L'immensiteden daha iyi ve 10da 1 fiyatına. Adını söylemeden kime koklatsam şişeli almak ister. Ama azzaro olunca fiyatı da 20-30 dolar civarı olunca kimse yüzüne bakmamış tabi üretimden kalkmış.

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Şunu bir türlü deneyemedim 🥲 ama güzel olduğunu düşünüyorum 🙂

Güzel parfüm. Açılışta baskın bir rom kokusu var. Ama bu bildiğimiz şekerli romlardan değil pembe biber, kişniş, davana gibi baharatlarla bunu daha sofistike bir rom haline getirmişler. Ben normalde parfümlerde hindistan cevizini sevmiyorum ama pizzi bunu sümbülteber ile o kadar güzel dengelemiş ki koklamaya doyamıyorsun. İlerleyen zamanlarda alt notalarda tütün yaprağını ve tonka fasulyesini de final vuruşlarında hissediyorsun. Açılış çok güzel, sonra kremsi güzel bir parfüme dönüşüyor.

Makedon

Esans Keşfi
Güzel parfüm. Açılışta baskın bir rom kokusu var. Ama bu bildiğimiz şekerli romlardan değil pembe biber, kişniş, davana gibi baharatlarla bunu daha sofistike bir rom haline getirmişler. Ben normalde parfümlerde hindistan cevizini sevmiyorum ama pizzi bunu sümbülteber ile o kadar güzel dengelemiş ki koklamaya doyamıyorsun. İlerleyen zamanlarda alt notalarda tütün yaprağını ve tonka fasulyesini de final vuruşlarında hissediyorsun. Açılış çok güzel, sonra kremsi güzel bir parfüme dönüşüyor.
Yorum varmış yahu görmüyor gözler artık; teşekkürler 😁

YıldızGezgini

Koku Meraklısı
Roja-Amber Aoud (deniyorum)

İlk izlenim olarak çok beğendiğim bir parfüm oldu. Gül çok dengeli kullanılmış, özellikle gül-oud birlikteliği muazzam. Kendini aşırı hissettiren parfümün önüne geçen bir birliktelik değil. Diğer notalarla beraber kremsi bir şekilde harmanlanmış. Oldukça feminen buldum parfümü, bunu söylemek için erken olabilir ama istek listeme girmiş olabilir :)

guerlainlover

Parfüm İzleyicisi
Kör aldığım ecrin de fumee geldi. Benim için en iyi Serge Lutens oldu. Vanille Havane'a göre biraz daha karanlık ve dumansı hali gibi geldi bana. Şahsen çok memmun kaldım kör alıştan, Chergui- Ambre Sultan gibi de bence az kullanılabilirlikten ziyade bunu ben her vakit kullanabilirim kışın. Güzel bir kör alış oldu. Kör alışları çok seviyorum bu yüzden, iyi çıkarsa benden iyisi yok :cool:

1741596366516.png

guerlainlover

Parfüm İzleyicisi
Roja-Amber Aoud (deniyorum)

İlk izlenim olarak çok beğendiğim bir parfüm oldu. Gül çok dengeli kullanılmış, özellikle gül-oud birlikteliği muazzam. Kendini aşırı hissettiren parfümün önüne geçen bir birliktelik değil. Diğer notalarla beraber kremsi bir şekilde harmanlanmış. Oldukça feminen buldum parfümü, bunu söylemek için erken olabilir ama istek listeme girmiş olabilir :)
Bana bu parfümde gelen incir o kadar güzel geliyor ki bence gül-oud parfümlerinde ilk 5'e garanti oynar ama bu parfüm tarzında biraz daha maskülen parfümleri sevdiğim için Ombre Nomade bana daha uygun geliyor.

YıldızGezgini

Koku Meraklısı
Bana bu parfümde gelen incir o kadar güzel geliyor ki bence gül-oud parfümlerinde ilk 5'e garanti oynar ama bu parfüm tarzında biraz daha maskülen parfümleri sevdiğim için Ombre Nomade bana daha uygun geliyor.
Bence de gül-oud birlikteliğinde ilk sıralara girer. Ombre Nomade bana çok maskülen geliyor, gül-oud değil de yoğun deri kokusu alıyorum.