freshperfumer
Koku Meraklısı
-
Öne çıkan konu
Bugun Gris Dior sıktım. Kremsi, cok hafif guzel bir gul-paculi parfumu.
bu ASQ markasına ait bir yağ formunda koku, hafif baharatlı, çiçeksi, odunsu, oryantal bir koku. Fragrantica’da görebilirsiniz: https://www.fragrantica.com/perfume/Abdul-Samad-Al-Qurashi/Al-Qurashi-Blend-Oil-95815.htmlŞişesi dahil çok farklı görünüyor nasıl bir koku acaba ?
@Yrd. Doç. Dr. Alban Blonde Amber denediniz mi hocam?Clive Christian Jump Up and Kiss Me Hedonistic;
Benim için hiçbir anlam ifade etmeyen birkaç markadan biri olan bu CC'nin son zamanlarda çok konuşulan bu parfümünü tesadüfen bir arkadaşım vasıtasıyla denedim. Birkaç gün de şişe bende kaldı ve üzerinde çokça durma fırsatı yakaladım. Yoksa dediğim gibi özel olarak ayağına gidip deneyeceğim veya orta-alt halli bir market alışverişi parasına dekant söyleyeceğim bir marka değil.
Parfüm hakkında söyleyebileceğim çok fazlaca da bir şey yok aslında. Kalburüstü bir vişne ve kaliteli bir yeşil hissiyatın her daim hakim olduğu, alakasız yerlere giden nota geçişlerini iyi bir şekilde yapan ve kalan kısmında da yine o düşük kalibre milli parfüm hissini veren bolca derili ve hafif kirli odunsu amber içeren herhangi bir İnitio işi. Daha az sentetik ve daha çok pahalı bir Side Effect yada Narcotic Delight.
Benim felsefeme göre dev özet: Lüks çöp.
Daha değişeceğini düşünmemiştim ama şaşırttı. Çiçekler soldu. Bol paçuli, vetiver ve yosun hakimiyetinde şuan koku.Vetiveria animalis
İlk dakikalarda biraz sert topraksı, dumansı ve hayvansal deri gibi ama kısa bir süre sonra yumuşak hafif hayvansal ve balzamik çiçek buketine evriliyor.
Açılış dior gibi umursamaz, kuruyuş chanel gibi lüks.
Yok denemedim hocam dediğim gibi denk gelirse ve modumdaysam deniyorum bu markayı.@Yrd. Doç. Dr. Alban Blonde Amber denediniz mi hocam?
Bende bu marka icin sizin gibi dusunuyorum ama Blonde Amber sanki bir iki tık daha iyi gibiYok denemedim hocam dediğim gibi denk gelirse ve modumdaysam deniyorum bu markayı.
Bu kış ya 1 kere kullandım ya hiç kullanmadım tam hatırlayamadım o derece aklıma gelmiyor bu koku.Bende bu marka icin sizin gibi dusunuyorum ama Blonde Amber sanki bir iki tık daha iyi gibi
İsimleri aklımda olmayan kahverengi ve yeşil şişeli parfümlerini denedim, X denedim, masculinli femininli tırt bir serisi vardı denedim, Cosmos Flowers denedim ve en son bu işte. Aklımda kalan tek şey ne yazık ki fiyatları olduBende bu marka icin sizin gibi dusunuyorum ama Blonde Amber sanki bir iki tık daha iyi gibi
@Yrd. Doç. Dr. Albanİsimleri aklımda olmayan kahverengi ve yeşil şişeli parfümlerini denedim, X denedim, masculinli femininli tırt bir serisi vardı denedim, Cosmos Flowers denedim ve en son bu işte. Aklımda kalan tek şey ne yazık ki fiyatları oldu
Senin için son denemem Blonde Amber olsun inşallah şaşırırım.
@Yrd. Doç. Dr. Alban Bende dekanti vardi cok begenmisti feminen oldugu icin kizima verdim arada fislatiyor cidden etkileyici kokuSöylemiş olduğum midi dekand paketinin son parfümü olan Maison Crivelli Hibiscus Mahajad ile birazcık hız kesek.
Sağ ayak baş ve sol ayak yüzük parmağım ile sol dirseğim ve sağ göz kapağıma yarımşar; yastığıma ve yorganın koklayarak uyuduğum tarafına da 2'şer fıs olmak kaydıyla toplamda 6 fıs Hibiscus Mahajad...
Kırmızı yemişli tarafları ve tatlılığı ile günümüze, kutsal Osmanthus'un çaylı, kayısılı ve süetli tarafları ile de geçmişe oldukça yakın duran bir gül parfümü. Tüm bunların toplamı hibiscusmuş. O konuda çok bilgim yok ancak popi yeme içme şeylerinde son birkaç yıldır bizlere itelenen ve hibiscus olduğu iddia edilen şeyler ile alakası olmadığına eminim.
Kullanımı ve sevilmesi kolay ayrıca günümüz parfümleri arasında bir kadından duyumsadığımda da beni memnun edecek karakterdeki gayet hoş çiçek parfümü. Çok beğendim.