Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Jari

Esans Keşfi
Hawas black

Çok kısa süren sulu narenciyelerin cazibesine kapılmadım çünkü beni az çok neyin beklediğini biliyordum. Diğer klonlarda da yaşadığım bolca amber wood fırtınası..
Senden öyle nefret ediyorum ki ama kaçmak mümkün değil 2 binlik maldan 20binliğe kadar herşeyde var yani sektörü ele geçirmiş bir içerik. Bazı mallarda kullanımı rahatsız etmese de çoğunda mide bulandırıcı.

Makedon

Esans Keşfi
Hawas black

Çok kısa süren sulu narenciyelerin cazibesine kapılmadım çünkü beni az çok neyin beklediğini biliyordum. Diğer klonlarda da yaşadığım bolca amber wood fırtınası..
Senden öyle nefret ediyorum ki ama kaçmak mümkün değil 2 binlik maldan 20binliğe kadar herşeyde var yani sektörü ele geçirmiş bir içerik. Bazı mallarda kullanımı rahatsız etmese de çoğunda mide bulandırıcı.
Benim başımda da bir bela var böyle; Kirkesinden Megamaresine, SWYsundan Althairine oradan bu Astralesine ve Naxosuna vesaire bir materyal var ki bir woody amber olduğuna eminim ama ne olduğunu bilmiyorum. Böyle koyun koyun, odun odun, pis pis kokuyor. Milli kokumuz dediğim şey işte dipteki bu lanet olası hep aynı şey. Ambroksan ve Cashmeran olmadığını biliyorum, muhtemel ud veya ambregris sentetiği bi molekül yada mix baz ve bu her ne ise bunu sentezleyen kimyagere saygılarımı sunuyorum.

Jari

Esans Keşfi
Benim başımda da bir bela var böyle; Kirkesinden Megamaresine, SWYsundan Althairine oradan bu Astralesine ve Naxosuna vesaire bir materyal var ki bir woody amber olduğuna eminim ama ne olduğunu bilmiyorum. Böyle koyun koyun, odun odun, pis pis kokuyor. Milli kokumuz dediğim şey işte dipteki bu lanet olası hep aynı şey. Ambroksan ve Cashmeran olmadığını biliyorum, muhtemel ud veya ambregris sentetiği bi molekül yada mix baz ve bu her ne ise bunu sentezleyen kimyagere saygılarımı sunuyorum.
En nefret ettiğim kullanımı oud for greatness ve haltanede olanı. Arap malların çoğunda da mevcut.
Mesela pahalı olan mallardan moon ve promisede de bir miktar hissediyorum ama çok itmiyor beni çok yok diye heralde.
Kullanım amacı nedir bilmiyorum ama performansı falan arttırıyor belki de.

Makedon

Esans Keşfi
En nefret ettiğim kullanımı oud for greatness ve haltanede olanı. Arap malların çoğunda da mevcut.
Mesela pahalı olan mallardan moon ve promisede de bir miktar hissediyorum ama çok itmiyor beni çok yok diye heralde.
Kullanım amacı nedir bilmiyorum ama performansı falan arttırıyor belki de.
Nedir bu performans takıntısı abicim yani tamam anlıyorum insan kendisinde olmayan bir şeyi Freudyen bi takım yansıtmalarla/aktarmalarla başka şeylerde görmek ve o şekil tamamlanmak istiyor da kardeşim ama olan bizler de yanıyoruz toplum içinde. Yani parfüm performanslı olsa nolcak abi pisuvarlar altında pisuvar içinden daha çok ürinal sıvı görünce yani biz zaten gerçeği kavrıyoruz tuvalet/oda dolduran parfümünün içinde 😏

Jari

Esans Keşfi
Nefis bir parfüm. Param olsa 23-24K'yı yatırırdım bu parfüme.
Öğrencisin diye biliyorum. Böyle şeyleri çok heves etme. Güzel mal almayla bitmez. Bazı şeyler de varsın olmasın. Benimde sevdiğim ama elimde olmayan kokular var. Biraz büyüyünce çalışıp kendi paranı kazanınca alırsın.

mrscentology

Parfüm İzleyicisi
Nefis bir parfüm. Param olsa 23-24K'yı yatırırdım bu parfüme.
Roja benim bile isteye girmediğim bir kaç parfümevinden birisi. Biliyorum çok kaliteli işler yapıyorlar fakat o bütçelere çıkamadığım için denemeye bile tenezzül etmiyorum. Tabii ki övülen parçaları listeme ekliyorum. Elbet bir gün denerim ama o güne kadar uzaktan izlemeye devam.

berkantcelik

Koku Meraklısı
IMG_6689.jpeg

Tatil günlerinin vazgeçilmezi.

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Fiyatını hake eder mi etmez mi bilmiyorum ama bana göre yaz için tam bir enerji bombası! Mango genelde çok tatlı ve yapay olur parfümlerde ama bu farklı. Gerçekten mango ve zencefil çok iyi dengelenmiş.

gof.jpg

asaid

Parfüm İzleyicisi
Annick Goutal Encens Flamboyant

Relique d'Amour'a oldukça yakın tatlı damla sakızlı, dumansız soğuk reçineli bir tütsü. ekstradan yağmur sonrası bir çam ormanı ve toprağa yakın atmosferik ferah nüansları var. Relique'e nazaran taşları yosun bağlamış kilise harabeli köhne hava daha az.

Jari

Esans Keşfi
Viking

Klasik çiçeksi ve baharatlı berber dükkanı fujeri ama kendisini ayıran şey açılıştaki pembe biber ve nane.
Açılıştaki bir tutam portakal tatlılığını sevmemiştim ama uzun bir süredir evde ara ara denemeler yapıyorum. Hala parasını haketmediğini düşünsem de bir fırsat yakalarsam şişeli almak isteyecek kadar yükseldim kokuya.

cemremertdal

Koku Meraklısı
Roja benim bile isteye girmediğim bir kaç parfümevinden birisi. Biliyorum çok kaliteli işler yapıyorlar fakat o bütçelere çıkamadığım için denemeye bile tenezzül etmiyorum. Tabii ki övülen parçaları listeme ekliyorum. Elbet bir gün denerim ama o güne kadar uzaktan izlemeye devam.
Kaliteli olduğu kesin ama fiyatını hak edecek kadar olmadığını düşünüyorum. Marka konumlandırması, lüks hissiyat algısı ve birçok faktör nedeniyle bunu oluşturmak istiyor firma. 15 bin tl bandındaki herhangi bir parfümü baz aldığımızda bile arada 2 kat 3 kat 4 katlık bir fiyat etiketini hak etmiyorlar. Bazı kokularını burun kıvırılan designer şişlerine koysalar ve satmaya çalışsalar bu kadar değer görür müydü? Pek sanmıyorum. Tizziana Terenzi, Roja, Stéphane Humbert Lucas, (satıldıktan sonra) Tom Ford çok da saygı duymadığım markalar. Hepsinin farklı nedenleri var tabi

asaid

Parfüm İzleyicisi
Prissana Gularb Matana

aldehidik sabunsu gül/tütsü/misk. başta Encens Myhthique cinsinden saydam hoş bir gül fakat o kadar masum devam etmiyor. ilerledikçe keskin aldehit ve kirli miski ile Molotov Cocktail'in daha ılımlı, güllü, dişe dokunur tütsülü, 03.Apr.1968'i andıran yumuşak bir varyasyonu oluyor.