Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Dekant olarak keşfetme fırsatım oldu, bilemiyorum belki de çok zaman ayırmadım fakat bana Dişil bir koku geldi, unisex e yakın bile görmedim, maskülen zaten değil de, fragrantica'da This perfume reminds me of bölümünde Delina en başta birinci sırada benzetilenler arasında geliyor. İlginç.
@Branco hocam size katiliyorum ama Hasret hocama da katiliyorum harika koku.. bende kizima verdim dekantini o giydikce guzel kokudan istifade ediyoruz iste

asaid

Parfüm İzleyicisi
rites d'passage

parlak bibersi açılış sonrası kekik/ıtırlı odunsu kuru baharatlar altında vetiver/paçuli. bezetilenlerden Nerotic'le bence uzak. sonlara doğru Private Label'i andıran yönleri var ama genel olarak Cowboy Grass hafifliğinde bir citrus/ot dokusu var. henüz tam bir yere oturtamadım ama kullandıkça biraz daha ısınıyorum.

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Hanım şehirdışına bir davete gitti, ben de tek kalınca anamın evine geçtim, bugünde kokusuz kaldık her şey evimde kaldı derken, anamın evindeki eski koleksiyon dolabımı açayım dedim, bir de ne göreyim 3-5 tane esans ve ASQ markasına ait Oakmoss Amber parfümü öylece orada duruyor :D Tatlı ve Meyveli açılışıyla aynı zamanda hafif yeşil ve odunsu bir kesiflikte geliyor alttan koku.. Şimdi aklıma geliyor, beğenmeyip kıyıya koymuştum şimdi de sevmeye başladım.. e üzerimize sıkarak yola devam ettik tabi :)

Ekli dosyayı görüntüle 412
@Branco Hocam bu seriden sandalwood lu olan vardi denediniz mi onu?

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Ramazan ayında elim bunlara gidiyor :D

xerjoff_italica.jpg

YıldızGezgini

Koku Meraklısı
Matiere Premiere-Vanilla Powder.

Bu koku viral olunca denemek istedim ve beklentimi karşılamadı. Özgün bir koku bekliyordum ama özellikle içindeki hindistan cevizinden dolayı tanıdık bir havada ilerliyor. Genel havası hindistan cevizi-vanilya karışımı gibi. Kötü bir koku diyemem ama benim tercih edebileceğim bir koku olmaz. Neden bu kadar sevildiğini de anlayabiliyorum, modern hayata çalışma hayatına ofis ortamına çok uygun ki son yıllarda bu tarz kokular çok beğeniliyor, tercih ediliyor.

cemremertdal

Koku Meraklısı
PDM - Carlisle (2017). Mafyatik derecede maskülen bir koku. Steroidli bir parfüm gibi. Mevcut üretimlerini geçen gün kokladığımda bana nedense kalitesi çok düşük ve pürüzlü hissettirdi. Bu yüzden yeni üretimleri Red Tobacco'ya daha çok benzettim. Genel olarak Carlisle'nnin tabanında %50 Layton ile benzer olduğunu düşünüyorum. Güzel dokunuşlarla daha sert bir aura kazandırmış. Layton kadar iltifat mıknatısı değil ama PDM'nin en başarılı işlerinden.

Jari

Esans Keşfi
Fougere D'argent

Tatlı lavanta ve zencefilli açılışı, kurudukça bol tonka ve miskli, alt tonlarda hafif kuru odunsu ve karanfilli genel olarak tatlı ve hafif baharatlı bir traş köpüğü kokusu.
Envye benzetilmiş envy kokladım ama nasıl koktuğunu hatırlamıyorum. Bana genel profil olarak Rive gauchenin biraz tatlı hali gibi geldi. Açılışta bir tutam invasion barbare havası da aldım ama ib çok daha keskin ve asidik açılıyor ve oradaki menekşe yaprağını beğenmemiştim ama tekrar deneyeceğim.

Tercih ettiğim fujer tarzı bu olmasa da gayet keyifli ve kullanması kolay ayrıca genel beğeniye uygun modern bir fujer yorumu.

guerlainlover

Parfüm İzleyicisi
Blonde Amber

Parası umrumda değil ben bunu kesinlikle alacağım. Son günlerde bu parfüme çok taktım. Seneye kışa nefis gider. Ben şahsen Tango'yu çok severek kullanıyordum fakat Tango biraz daha baharatlı bir amber yorumuyken, Blonde Amber ise tatlı bir amber yorumu.

Branco

Koku Meraklısı
Blonde Amber

Parası umrumda değil ben bunu kesinlikle alacağım. Son günlerde bu parfüme çok taktım. Seneye kışa nefis gider. Ben şahsen Tango'yu çok severek kullanıyordum fakat Tango biraz daha baharatlı bir amber yorumuyken, Blonde Amber ise tatlı bir amber yorumu.
O kadar iyi mi ya, kafamıza deli düşünceler geliyor :)

guerlainlover

Parfüm İzleyicisi
O kadar iyi mi ya, kafamıza deli düşünceler geliyor :)
Hocam parasına göre hiç değmeyecek bir parfüm özellikle retail fiyatı 50 ml 550€ gibi bir fiyata. Ama beni bu parfüm içine çektikçe çekti çektikçe çekti. Grand Soir'ı da Side Effect'i de çok severim. İkisi toplansa yine bir Blonde Amber kalitesi olmaz. Roja vari bir birleşim var bence bu parfümde zaten çok kompleks, zaten fiyatına göre olması da lazım. Ayrıca bu kadar maskülen notalar olmasına rağmen white tobacco gibi bir nota var ve bu nota sümbülteber gibi kokuyor bu yüzden de feminen parfümlere göz çarpıyor. Hedonistic'i önceden daha çok severdim ama net bir şekilde şu an eminim ki Blonde Amber çok daha kaliteli.

YıldızGezgini

Koku Meraklısı
Matiere Premiere-Radical Rose (deniyorum)

baskın bir gülle açılıyor ve devamında da baskın bir gül kokusu şeklinde devam ediyor. güllü baharatlı bir tınısı var, ferah gül yorumlarından değil. daha puslu, karanlık, tozlu bir gül yorumu bana göre. Frederic Malle-Portrait Of A Lady ile de oldukça benzer bir havası var.

asaid

Parfüm İzleyicisi
un jardin apres la mousson

ıslak yapraklar üstüne azıcık balçık ve tatlı beyaz çiçekler. başlangıçtaki aroması çarpıcı ve ferah, muson yağmuru sonrası gerçek bir bahçe. ilerledikçe hedione yoğunluğunda yağlı saydam çiçeksi, fantezi bahçe. pek kakule/vetiver hissetmedim.

Makedon

Esans Keşfi
un jardin apres la mousson

ıslak yapraklar üstüne azıcık balçık ve tatlı beyaz çiçekler. başlangıçtaki aroması çarpıcı ve ferah, muson yağmuru sonrası gerçek bir bahçe. ilerledikçe hedione yoğunluğunda yağlı saydam çiçeksi, fantezi bahçe. pek kakule/vetiver hissetmedim.
Bu parfümde buram buram acı kavun alan bir ben miyim?