Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Son düzenleme:

YachtClubDeMonaco

Koku Meraklısı
Tam da radarimda olan bir koku Çin udu ile ,bu markaya aşina olarak doğal misk çoğu malzemeleri doğal kullanmaya çalışıyorlar diye biliyorum , kokunun tarifini alabilirsek bide ,Çin udu nası denediniz mi acaba
Bende Ottoman Empire IV ve Siberian Musk III var. Russian Oud II'yi denemistim. Bu aralar arayistayim, bir iki tane buldum ama alsam mi almasam mi bilemedim. Denedigimde begenmistim ama fiyat konusunda kararsizim.

Chinese Oud ile Walimah II'yi deneme sansim olmadi.

SM3 icin: Acilisi fresh ve guclu bi sekilde basliyor. Animalik, yesil ve fresh bir koku genel olarak. Derinden deer musk, amber ve oud da geliyor. Dikkatli koklayinca her notayi secebiliyorsunuz aslinda. Evet natural maddeler kullaniliyor. Hafif bi Ottoman Empire IV ile benzerligi var ama o markanin DNAsi desek daha dogru olur.

@berkantcelik 'e de denetmistim. Kendisi de yorum ekleyebilir isterse.

Ek olarak, parfum asiri guclu. 1-2 neyse ama 3 fis ile etrafinizdakileri ve kendinizi oldukca rahatsiz edebilirsiniz. Maksimum 2 fis yeterli derim ben. Kaliciligi ve yayilimi cok iyi ve olarak asiri yogun bi koku. Ottoman Empire IV da oyle zaten ama bu bi tik daha guclu diyebilirim.

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Frederic Malle Monsieur
Hafif boozy, odunsu, dumansi bir patchouli yorumu.. bunlari yazinca illa kafamizda sekillendirip bir parfume benzetmis olabiliriz ama hicbir parfume benzetemiyorum. Bana daha ziyade petrolumsu bir havayi andiran patchouli gibi geliyor.
Denenmesi gerekenlerden

Murat

Koku Meraklısı
1000178803.jpg

H.Dalyan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Lattafa Eternal Oud

Çok güzel bir Grand Soir klonu. Grand soir seven mutlaka denesin. Bundan 3-4 şişe alınır o paraya elinizi yüzünüzü falan yıkarsınız yine bitmez. Çoğu kişi anlayamaz bile hatta hobiyle ilgilenmeyen hiç anlayamaz.
Tam bir F/P ürünü.

1000211877.jpg

guerlainlover

Parfüm İzleyicisi
Tekrardan Dior Homme Parfum 2025

Herhalde şişeli alacağım. Dior Homme 2020'yi çok seven birisi olarak onun iris gelen hali gibi hissettirdi. Bence eski DHP'nin az kullanılabilir özelliğini çok arttırmış, kokunun nişliği tekrar gitmiş onu anladım. Code'dan iyi bence benzerliği var ama.

Jari

Esans Keşfi
Bel ami vetiver

Bugün hava sıcak olduğu için klasiği yerine bunu tercih ettim. Adından da anlaşılacağı üzere klasiğinin vetiver yüklenmiş versiyonu. Derisi biraz daha sakin olsa da vetiverden daha baskın ayrıca koku olarakta aynı tabaklanmış deri kokusu mevcut. Baharatlı kısımları biraz geride, elemi ile tatlı reçineli hale getirilmiş.
Flanker dediğin böyle olur.

Jari

Esans Keşfi
Pachuli kozha

Yeşil ve çiçeksi, tatlı ve hafif tozlu bir paçuli. Koku amber karakteri de taşıyor.
Giymesi kolay ve keyifli ancak saçma fiyatından ötürü pas.

hotu

Esans Keşfi
Asaq-Red Star.. Paçuli,ud ve gül ile harmanlanmış güzel ortadogulu.Poal ile benzer tarzda özellikle paculi kullanımı. Ön planda gül ferah, çiğ yerine tercih ettiğim gibi dolgun ve karanlık yapıda.

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Asaq-Red Star.. Paçuli,ud ve gül ile harmanlanmış güzel ortadogulu.Poal ile benzer tarzda özellikle paculi kullanımı. Ön planda gül ferah, çiğ yerine tercih ettiğim gibi dolgun ve karanlık yapıda.
@hotu hocam bunu da bulusmamizda deneyeceklerimiz arasina not aldim